fbpixel

Search icon
Search
Συνδυάζεται μία απολαυστική έξοδος σε εστιατόριο με ένα ελαφρύ γεύμα;
WELLNESS

Συνδυάζεται μία απολαυστική έξοδος σε εστιατόριο με ένα ελαφρύ γεύμα;

Εμπνευστήκαμε από το μενού του Marea Sea Spirit & σας προτείνουμε όσα μας έκαναν εντύπωση


Έτυχε ποτέ να έχετε ξεκινήσει διατροφή, να θέλετε να επισκεφτείτε ένα εστιατόριο, αλλά να φοβάστε ότι η προσπάθειά σας θα εκτροχιαστεί; Σας έχει συμβεί να θέλετε να αποφύγετε μία έξοδο, επειδή οτιδήποτε παραγγείλετε, είναι επιβαρυντικό για τη διατροφή σας; Κι όμως! Με τις σωστές επιλογές, μπορούμε να χαρούμε την έξοδό μας, χωρίς απαραίτητα να χαλάσουμε την ισορροπημένη διατροφή της καθημερινότητάς μας.

Για να διαλέξω ένα εστιατόριο ως συχνό προορισμό, εκτός από (εννοείται) νόστιμο φαγητό, θέλω να προσφέρει κι επιλογές που δε θα χαλάσουν τη διατροφή μου. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει πάντα να ψάχνουμε την πιο ελαφριά επιλογή, αλλά αν αυτή δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τη γεύση ενός υψηλά θερμιδικού πιάτου, γιατί όχι; Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξίσου σημαντικό είναι να γίνονται συνειδητές επιλογές των πρώτων υλών, τόσο σεβόμενοι την εποχικότητα όσο και την εντοπιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Γι’ αυτόν τον λόγο, επισκεφτήκαμε το Marea Sea Spirit. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στον πανέμορφο καινούριο πεζόδρομο στη Δημητρίου Γούναρη ή αλλιώς πλατεία Φαναριωτών.

Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε όταν φτάσετε είναι ο εξωτερικός χώρος. Τα τραπέζια αποτελούν προέκταση του πεζόδρομου, δημιουργώντας την αίσθηση ενός γνώριμου και οικείου περιβάλλοντος. Σαν να βρίσκεσαι στην αυλή κι ετοιμάζεσαι να φας κάτω από το μυρωδάτο γιασεμί.

Το φαγητό τους; Εξειδικεύονται στο ψάρι, προσφέροντας ένα σύγχρονο μενού χωρίς να ξεχνιούνται αλάθητες συνταγές της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Τα εμπνευσμένα πιάτα του head chef Ηλία Χιλάλ είναι φινετσάτα και προσεκτικά σχεδιασμένα, χωρίς όμως το πέπλο μιας σοβαρής και μετρημένης με το χιλιοστό εμφάνισης.

Να μπούμε στην ουσία; Βρείτε παρακάτω μερικές επιλογές που μπορείτε να διαλέξετε, ώστε να απολαύσετε το γεύμα σας χωρίς τύψεις, χωρίς να χαλάσετε τη διατροφή σας και χωρίς το μετέπειτα δυσάρεστο αίσθημα υπερκορεσμού.

Appetizers 

Tartare τσιπούρας

screenshot-2020-10-13-at-10044-pm.png

Επιλογές όπως το tartare, το carpaccio και το ceviche, αποτελούν μία ιδανική αρχή στο γεύμα μας. Προσωπικά πιστεύω ότι το tartare τσιπούρας είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης κατηγορίας. Περιτριγυρίζεται από μία λεπτή λωρίδα ψωμιού, τόσο-όσο για να νιώθουμε ότι δε στερούμαστε τίποτα, μέσα από μία πολύ έξυπνη εμφάνιση. Στο Marea επιλέγουν κυρίως λευκόσαρκα ψάρια για αυτές τις παρασκευές, δηλαδή ποικιλίες που συνήθως έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους και κάνουν το ορεκτικό ακόμα πιο ελαφρύ. Διαλέξτε όποιο από τα τρία θέλετε, και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα τέλεια κοψίματα του head chef και τη βελούδινη υφή που προσδίδουν οι ξεχωριστές μαρινάδες του.

Καπνιστός σολομός σε ξύλο αμυγδαλιάς και κρέμα ρόκας

screenshot-2020-10-13-at-125921-pm.png

Αν ψάχνετε κάτι πιο κλασικό, αξίζει να δοκιμάσετε τον καπνιστό σολομό. Ο σολομός είναι φρέσκος και καπνίζεται στο μαγαζί σε ξύλο αμυγδαλιάς. Θα νιώσετε τη φρεσκάδα του όταν το δοκιμάσετε. Συνοδεύεται από κρέμα ρόκας που ταιριάζει απόλυτα με την οξύτητα που προσφέρει η υποψία πορτοκαλιού και το ξύσμα lime.

Σαλάτα με γαρίδες

screenshot-2020-10-13-at-125959-pm.png

Όταν προσέχουμε τη διατροφή μας, η καλύτερη επιλογή είναι η πιο λιτή σαλάτα, είτε είναι φρέσκα, είτε βραστά ή ψητά λαχανικά. Ωστόσο, η καινούρια σαλάτα με γαρίδες είναι ιδανική για να τη μοιραστούμε στο τραπέζι. Εκτός από ψητές γαρίδες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε θερμίδες, περιέχει κομμάτια αβοκάντο και μάνγκο, τα οποία προσφέρουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, όπως ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

Η συγκεκριμένη σαλάτα θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει κι ένα light lunch, για όσους αποζητούν κάτι εξαιρετικά ελαφρύ στο διάλειμμά τους, είτε από τη δουλειά είτε από τη βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Main course

Ψάρι στη σχάρα

psari.jpg

Δε γίνεται να επισκεφτείτε το Marea χωρίς να παραγγείλετε τουλάχιστον μία φορά ψάρι στα κάρβουνα. Τα ψάρια στο Marea προέρχονται από το Βόρειο Αιγαίο, το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα και καθιστά τα ψάρια του ξακουστά για τη νοστιμιά τους. Ζητήστε τους να το συνοδέψουν με ψητά λαχανικά και αντί για λαδολέμονο, προτιμήστε το στημένο λεμόνι.

Μυλοκόπι ψημένο στη λαδόκολλα με λαχανικά και pesto τσουκνίδας

screenshot-2020-10-13-at-10218-pm.png

Ψάχνετε κάτι σε ατομική μερίδα; Δοκιμάστε το μυλοκόπι! Η σάλτσα προσφέρεται ξεχωριστά ώστε να βάλετε όσο θέλετε (3-4 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές για να δέσει ακόμα καλύτερα το πιάτο). Η μερίδα είναι πλούσια (3-4 φιλέτα ψαριού) και συνοδεύεται από λαχανικά εποχής.

The drink

8-35ZFi.jpg

Αν δε θέλετε να συνοδέψετε το γεύμα σας με μία σόδα και στυμμένο λεμόνι, μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό ποτήρι ροζέ ή λευκό κρασί. Προσθέστε ένα ή δύο παγάκια στο ποτήρι σας (εφόσον δε σας ενοχλεί η αλλοίωση της γεύσης), ώστε να αυξήσετε τον όγκο του ποτού σας. Καλό είναι να αποφύγετε τα κοκτέιλς, στα οποία συνήθως προσθέτουν επιπλέον υλικά (π.χ. αρωματισμένο σιρόπι γλυκόζης), και αυξάνουν περαιτέρω το θερμιδικό φορτίο. Η απλότητα του κρασιού θα σας βοηθήσει να γευτείτε καλύτερα τις πλούσιες γεύσεις των πιάτων.

Dessert

screenshot-2020-10-13-at-10145-pm.png

Αν θέλετε να κλείσετε το γεύμα σας με κάτι γλυκό, η ιδανικότερη επιλογή είναι τα δροσερά τους σορμπέ. Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα από τα φανταστικά γλυκά τους, θα σας πρότεινα να μοιραστείτε το γλυκό λεμόνι με το crumble βανίλιας. Λίγες κουταλιές αρκούν για να ξετρελάνετε τον ουρανίσκο σας με αυτήν την ευφάνταστη λιχουδιά!

img-1516.jpg


Παρακολουθήστε τη βόλτα μας στο Μarea και τη δοκιμή των υπέροχων πιάτων του στο βίντεο που ανέβηκε στο IGTV στο Instagram του @glowmagazine:


Το πιο σημαντικό 

Η ισορροπημένη διατροφή πρέπει να είναι νόστιμη και να την απολαμβάνουμε ώστε να την αποζητάμε χωρίς δεύτερη σκέψη στην καθημερινότητά μας. Εστιατόρια, όπως το Marea Sea Spirit, μας αποδεικνύουν ότι η «σωστή και υγιεινή διατροφή» δεν περιορίζεται στο σπίτι και μπορεί να γίνει μέρος μιας γαστρονομικής εμπειρίας, καθώς και κομμάτι της κοινωνικής ψυχαγωγίας μας.

Καλή όρεξη!

Site: mareaseaspirit.gr

Τηλέφωνο για reservations: 2310 257 696

Facebook: MAREA

Instagram: @marea_sea_spirit