fbpixel

Search icon
Search
Sweet Escape: Οι πιο γλυκές συνταγές με μέχρι 4 υλικά
TASTE

Sweet Escape: Οι πιο γλυκές συνταγές με μέχρι 4 υλικά

Τέλειες επιλογές για να δοκιμάσετε μέσα στο Σαββατοκύριακο


Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και αυτές οι δύο ημέρες ξεκούρασης και χαλάρωσης είναι ιδανικές για να «σηκώσουμε» τα μανίκια και να μπούμε στην κουζίνα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε υπέροχα πιάτα για εμάς και τους αγαπημένους μας. Οι γλυκές απολαύσεις χρειάζονται στη ζωή μας πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο. Για πολλές από εσάς οι συνταγές για τα γλυκά μπορεί να μοιάζουν πιο απαιτητικές από τα αλμυρά αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σ’ αυτήν τη διαδικασία.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε τις πιο νόστιμες και εύκολες sweet recipes με 4 υλικά για να δοκιμάσετε τώρα!

Σπιτικά cookies

shutterstock-1074523490.jpg

Υλικά

  • 2 μικρές πολύ ώριμες μπανάνες (περίπου 1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας)
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (200 γρ. )
  • Λίγες σταφίδες
  • Λίγη κανέλα ή καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται οι μπανάνες να γίνουν τελείως κρέμα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μπισκότα θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμα αν υπάρχουν μικρά κομματάκια μπανάνας. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας μετράμε την κάθε δόση. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε με το χέρι και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα, στην οποία νωρίτερα έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για μόλις 15 μόνο λεπτά.

Mini pancakes

shutterstock-1141835282.jpg

Υλικά

  • 2 πολύ ώριμες μεσαίες μπανάνες
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μία πρέζα κανέλλα (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)

Εκτέλεση

    Λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέστε το αλεύρι και την κανέλα και ανακατέψτε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μία ζύμη. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Όταν το τηγάνι είναι καυτό, χαμηλώστε την εστία σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ζύμη στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Τηγανίστε τις τηγανίτες για περίπου 2 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν) και στη συνέχεια με μία σπάτουλα γυρίστε τες και αφήστε να μαγειρευτούν για περίπου άλλα 2 λεπτά. Αφαιρέστε τις τηγανίτες από το τηγάνι και αφήστε να κρυώσουν για λίγο πριν τις φάτε. Σερβίρετε με υλικά της αρεσκείας σας από φρούτα και μέλι μέχρι σοκολάτα. 

    Μπάρες από σοκολάτα γάλακτος & φράουλα

    glyko-sokolata-fraoules.jpeg

    Υλικά

    • 200 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες
    • 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
    • 70 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια
    • μπόλικη τρούφα για επικάλυψη

    Εκτέλεση

    Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (δεν χρειάζεται να λιώσει όλη – μπορούμε να αφήσουμε λίγα κομμάτια). Ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πολτό φράουλας και τον αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθανόμαστε στα χείλη ζεστό, αλλά όχι καυτό (40°C). Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και ενσωματωθεί. Συνεχίζουμε την ομογενοποίηση με ένα μπλέντερ χειρός, ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο λεία και απαλή υφή. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό παραλληλόγραμμο τσέρκι (ή σε ταψάκι ή σε επίπεδο τάπερ, επενδεδυμένα με διάφανη μεμβράνη ή λαδόκολλα, για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα). Αφήνουμε κατά μέρος για περίπου 2 ώρες, να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμες μπάρες. Τις ακουμπάμε σε τρούφα, γυρίζοντάς τες έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τις διατηρούμε σε πιατέλα, καλά σκεπασμένες με μεμβράνη.

    "Sandwich" σοκολάτας

    shutterstock-1734715196.jpg

    Υλικά

    • Για τα σάντουιτς
    • 2 έτοιμα παντεσπάνια σοκολάτας
    • 200 γρ. μερέντα (ή νουτέλα ή νουκρέμα)
    • 1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
    • Για την επικάλυψη σοκολάτας
    • 450 γρ. κουβερτούρα
    • 300 γρ. Βούτυρο

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε τα παντεσπάνια στην επιφάνεια εργασίας μας και τα κόβουμε σε δίσκους, είτε με κουπ πατ είτε με ένα φλιτζάνι του καφέ. Υπολογίζουμε πως θα βγουν περίπου 12 δίσκοι από κάθε παντεσπάνι με διάμετρο 4 – 5 εκ. ο καθένας. Αν θέλουμε, ραντίζουμε τους δίσκους με το ρούμι ή το λικέρ. Αλείφουμε με μια γενναία κουταλιά άλειμμα σοκολάτας τα μισά «μπισκότα» και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά, σαν σάντουιτς. Τα πατάμε απαλά να ενωθούν. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής: Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και από πάνω στερεώνουμε μία σχάρα. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κι αμέσως ενσωματώνουμε το ηλιέλαιο. Αποσύρουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί ή από τον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα ένα από τα σάντουιτς για να καλυφθεί καλά. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ για να τρέξει μέσα όση σοκολάτα περισσεύει και το ακουμπάμε πάνω στη σχάρα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σάντουιτς. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και να σκληρύνει, περίπου για 30 λεπτά. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, βάζουμε τα σάντουιτς στο ψυγείο.