fbpixel

Search icon
Search
Sustainable kitchen: Πώς να κρατήσουμε φρέσκα τα τρόφιμά μας με βιώσιμο τρόπο
ECO GLOW

Sustainable kitchen: Πώς να κρατήσουμε φρέσκα τα τρόφιμά μας με βιώσιμο τρόπο

Γνωρίστε όλα όσα θα σας κάνουν να υιοθετήσετε ένα πιο eco lifestyle


Η κουζίνα και ειδικά το ψυγείο είναι ένα από τα σημεία του σπιτιού, όπου μαζεύεται πολύ πλαστικό. Στην προσπάθειά σας να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό από την καθημερινότητά σας, ερχόμαστε εμείς για να σας δώσουμε τη λύση. Ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε έξυπνες και βιώσιμες επιλογές. Ειδικά, όταν πρόκειται για φαγητό είναι πολύ σημαντική η υιοθέτηση νέων συνηθειών, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο οι τοξίνες από το πλαστικό να μεταφερθούν στα τρόφιμα. 

Πώς μπορείτε λοιπόν να αποφύγετε τις πλαστικές μεμβράνες; Πώς θα κρατήσετε φρέσκες τις τροφές σας; Ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε για μια πιο zero-waste κουζίνα; Keep on reading!

Γυάλινα βάζα

shutterstock-576982636.jpg

Τα γυάλινα βάζα είναι ιδανικά για την αποθήκευση ρυζιού, δημητριακών, ξηρών καρπών και οσπρίων. Στην αγορά θα βρείτε όλα τα μεγέθη και με διαφορετικούς τρόπους σφραγίσματος. Χωράνε τέλεια σε κάθε σημείο του ψυγείου και είναι αισθητικά όμορφα. Plus, κρατάτε μια οργάνωση στα τρόφιμά σας.

    Θήκες από σιλικόνη

    shutterstock-1723553458.jpg

    Ιδανικές για να αποθηκεύετε σούπες, παγάκια, μίνι γρανίτες σε σχήμα κύβου, αλλά και για συντήρηση κάποιας sauce που ετοιμάσατε και θέλετε να διατηρήσετε για αρκετό καιρό.

      Γυάλινα τάπερ

      taper.jpg

      Πολλές φορές το φαγητό περισσεύει. Με τα eco-friendly τάπερ από γυαλί, μπορείτε και αποφεύγετε το food waste και συντηρείτε τις τροφές σας για μεγαλύτερο διάστημα. Αντικαταστήστε άμεσα τα πλαστικά τάπερ σας με αυτά!

        Καπάκια από σιλικόνη/Bee’s Wrap

        1-75JcY.jpg

        Αντικαταστήστε το πλαστικό περιτυλίγματος με καπάκια σιλικόνης. Μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα μεγέθη. Έτσι θα μπορείτε να προστατεύετε από ένα πιάτο μέχρι ένα μπολ κι ένα ποτήρι. Είναι μια βιώσιμη επιλογή και πολύ εύκολη στην καθημερινότητα. Μια άλλη εναλλακτική είναι τα bee’s wraps. Πρόκειται για ανθεκτικά βαμβακερά περιτυλίγματα, επικολλημένα με ένα μείγμα από κερί μέλισσας, ρητίνη δέντρου και λάδι jojoba.

          Κατάψυξη ψωμιού

          katapsiksi-psomiou.jpg

          Πόσες φορές έχετε πετάξει το ψωμί σας έχοντας φάει μόνο μια μπουκιά; Από δω και πέρα το ψωμί που δε θέλετε να φάτε εκείνη τη στιγμή, μπορείτε να το καταψύξετε και να του δώσετε ζωή για άλλους 2 μήνες. Για δύο μήνες λοιπόν, μπορείτε να το αποψύχετε, να το περνάτε από την τοστιέρα και να έχετε ανά πάσα στιγμή ζεστό, μυρωδάτο ψωμάκι.

            Χάρτινες σακούλες

            5-tQ3Lu.jpg

            Οι χάρτινες σακούλες για σάντουιτς και τοστ είναι ακόμα ένα sustainable swap που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Προμηθευτείτε αρκετές από αυτές και φροντίστε να τις παίρνετε μαζί σας στο σούπερ μάρκετ για να μεταφέρετε εκεί τόσο τα φρούτα και τα λαχανικά σας όσο και οποιαδήποτε άλλη συσκευασία αγοράσετε.

              Επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες

              6-mhF7h.jpg

              Εκτός από σακούλες όμως χάρτινες, τώρα μπορείτε να αποκτήσετε και 2-3 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, τις οποίες μπορείτε να έχετε στο αυτοκίνητο ή την τσάντα σας και να τις χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται να αγοράσετε αρκετά προϊόντα κάθε είδους για το σπίτι. Ή ακόμη και να βάλετε μέσα όλα όσα πάρετε την επόμενη φορά που θα πάτε για shopping therapy.

                Μεταλλικά tea infusers

                tea.jpg

                Αντικαταστήστε τα σακουλάκια τσαγιού με ένα μεταλλικό tea infuser. Μπορείτε να το έχετε παντού μαζί σας και να αποθηκεύετε το τσάι σας, ζεστό ή κρύο, και να το απολαμβάνετε ανά πάσα στιγμή μεταξύ meetings, ή όσο είστε στη δουλειά.