fbpixel

Search icon
Search
Sunglasses designs: Ποιο σχέδιο γυαλιών ηλίου ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας
THE LOOK

Sunglasses designs: Ποιο σχέδιο γυαλιών ηλίου ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας

Όλα όσα πρέπει να μάθετε για τη σωστή επιλογή


Οι ηλιόλουστες καλοκαιρινές ημέρες μας δημιουργούν την ανάγκη να συνδυάσουμε το στιλ με την πρακτικότητα. Αυτά τα δύο βασικά στοιχεία, καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τα γυαλιά ηλίου. Τόσο οι σχεδιαστές και οι διάσημοι οίκοι, όσο και οι fashionistas δίνουν τεράστια προσοχή στην επιλογή τους, ακόμα κι αν θα τα διαλέξουν για το πιο απλό και casual all day long look. Οι τάσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι πολλές και διάφορες αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να κάνουμε την ολοκληρωμένη και απόλυτη προσθήκη. Πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά, ποιο είναι το σχέδιο εκείνο που ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου μας, γεγονός που βοηθάει στην ανάδειξή του.

Συνεχίστε να διαβάζετε και βρείτε ποιο sunglasses design είναι κατάλληλο ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας και τις γωνίες του!

Rectangle sunglasses

f3fd3cac55f204fb2b841d10dbf11be9.jpeg
Image source: @elle

Για όλες εσάς που ενδιαφέρεστε να ανακαλύψετε αν στο πρόσωπό σας ταιριάζουν τα ορθογώνια γυαλιά καλό θα ήταν να προσέξετε μερικά πράγματα. Αξίζει να γνωρίζετε πως αυτό το σχέδιο θα δώσει σ΄ένα στρογγυλό πρόσωπο μία πιο στενή αίσθηση, καθώς θα δημιουργήσει ένα εφέ περιγράμματος και μία όψη επιμήκυνσης. Τα ορθογώνια σχήματα κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει μακρύτερο και πιο λεπτό, ένα μυστικό, το οποίο αξίζει να έχετε υπόψιν σας κάθε φορά που θα διαλέγετε τα summery sunglasses. Όσον αφορά το σκελετό, φροντίστε να είναι classy και όχι πολύ λεπτός για μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Rectangle

Embellished acetate sunglasses, Miu Miu, Mytheresa.com

BUY HERE

Rectangle

Rectangle

Rectangular acetate sunglasses, Bottega Veneta, Luisaworld.com 

BUY HERE 

Rectangle

Aviator sunglasses

0fbd68040cb55267bb230101125caeef.jpeg
Image source: @popsugar

Πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά και κλασικά σχέδια μέσα στις δεκαετίες. Αν λοιπόν έχετε ένα πρόσωπο με γωνίες ή σε σχήμα καρδιάς, τότε το σχήμα του πιλότου θα σας ταιριάζει μοναδικά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κατάλληλη επιλογή των γυαλιών δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση, και γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν σας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μεγάλη προσοχή σε όσες έχετε τριγωνικό πρόσωπο να στρέψετε το ενδιαφέρον σας σ’ ένα σκελετό πιο πλατύ από το μέτωπό σας, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.

Aviator

Aviator-style crystal-embellished gold-tone sunglasses, Givenchy, Net-a-porter.com

BUY HERE


Aviator

Aviator

Sunglasses, Pieces, notos

BUY HERE 

Aviator

Round sunglasses

ce7daf423878b3de3c502d4cc265d0db.jpeg
Image source: @popsugar

Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου ανήκουν στην κατηγορία των πιο απλών αρά και των πιο ευέλικτών. Τα διακριτικά και γωνιακά στοιχεία μιας γυναίκας με τετράγωνο πρόσωπο θα ταιριάζουν μοναδικά με τις στρογγυλές εκδοχές. «Μαλακώνουν» και κάνουν πιο ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, δημιουργώντας στο τέλος μία όμορφη και σωστή εμφάνιση. Εάν έχετε οβάλ ή πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου είναι επίσης μία ιδανική λύση.

Round

Rounds sunglasses, MAX&Co 

BUY HERE 

Round

Round

Oversized round metal sunglasses, Chloé, Luisaworld.com 

BUY HERE 


Round

Cat-eye sunglasses

79bd9a7538e07e1f9e81d5803b2742e4.jpeg
Image source: @elle

Ιδιαίτερα, μοναδικά και πολύ stylish. Μάλιστα, κρύβουν μέσα τους αυτή τη funky αισθητική που όλες λίγο-πολύ θέλουμε να έχουμε στις εμφανίσεις μας. Βέβαια, στο συγκεκριμένο σχέδιο μας δυσκολεύει να καταλάβουμε ποιο είναι εκείνο το σχήμα προσώπου που θα απογειώσει αυτό το statement item. Τα πρόσωπα με έντονες γωνίες έχουν την τιμητική του σ’ αυτήν την κατηγορία, διότι είναι τα κατάλληλα. Εάν έχετε ένα τετράγωνο πρόσωπο και θέλετε να δοκιμάσετε μια πιο τολμηρή εμφάνιση για να απογειώσετε το στιλ σας με μία μόλις κίνηση δοκιμάστε τα cat-eye sunglasses με «κλειστά» μάτια!

Cat-eye

Slim cat eye sunglasses, MAX&Co 

BUY HERE 

Cat-eye

Cat-eye

Tortoiseshell cat-eye sunglasses, Gucci, Mytheresa.com 

BUY HERE

Cat-eye

Oversized square sunglasses

0-men-retro-oversized-sunglasses-2018-classic-brand-designer-unisex-sunglasses-uv400-fashion-male-eyewear-travel-driving-57247f7b-bbd1-4e37-826e-9e3d1cd4425d-1200x1200.jpeg

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις όχι μόνο της φετινής χρονιάς αλλά και πολλών προηγούμενων είναι τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου, τα οποία προσδίδουν μία μοναδική essence ντίβας. Πιο συγκεκριμένα, τα oversized τετράγωνα γυαλιά ταιριάζουν ιδιαίτερα στα οβάλ πρόσωπα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός τα απαλά χαρακτηριστικά αυτού του σχήματος, μπορούν να αναδείξουν και να απογειώσουν sharper στοιχεία των τεράστιων τετράγωνων γυαλιών ηλίου.

Oversized square

Oversized sunglasses, MaxMara 

BUY HERE 


Oversized square

Oversized square

Square sunglasses, Marella 

BUY HERE 


Oversized square

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα της μόδας κι όχι μόνο!