fbpixel

Search icon
Search
Sunday's time: Tα top tips για να αναδιοργανώσετε τη ντουλάπα σας και να ανανεώσετε την ψυχολογία σας
STYLING TIPS

Sunday's time: Tα top tips για να αναδιοργανώσετε τη ντουλάπα σας και να ανανεώσετε την ψυχολογία σας

Περάστε ποιοτικά την Κυριακή σας


Τους τελευταίους μήνες τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τον περνάνε στο σπίτι μας. Αυτό μας έχει δημιουργήσει διάφορες ανάγκες και μία απ’ αυτές, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι να βρισκόμαστε σ’ ένα τακτοποιημένο και οργανωμένο περιβάλλον. Ο χώρος στον οποίο περνάμε τη μέρα μας «παίζει» σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και στη διάθεση μας.

Αν ανήκετε στις fashion lovers είμαστε σίγουρες ότι θα έχετε πολλά και διάφορα κομμάτια στη συλλογή σας. Η Κυριακή και μάλιστα η σημερινή που έχει ιδιαίτερο κρύο, είναι ιδανική ευκαιρία για να κάνετε μία αναδιοργάνωση στη ντουλάπα σας και να την τακτοποιήσετε τόσο για να ανεβάστε τη διάθεση σας όσο και για να δείτε τα items που έχετε στην κατοχή σας εκ νέου και ίσως καταφέρετε να κάνετε μία σύντομη εκκαθάριση.

wardrobe-1.jpg

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε μικρά και ευέλικτα tips για να κάνετε αυτή τη διαδικασία ευχάριστη αλλά κι εύκολη!

1. Αδειάστε τη ντουλάπα σας

Σηκωθείτε από το κρεβάτι σας μόλις νιώσετε ξεκούραστη, απολαύστε μία κούπα ζεστό καφέ και «σηκώστε» μανίκια. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αδειάσετε τη ντουλάπα σας και τοποθετήστε τα κομμάτια πάνω στο κρεβάτι σας. Καθαρίστε την από τυχόν σκόνες για να μυρίζει ωραία αλλά και για να προστατεύονται τα ρούχα σας. Αφήστε την να στεγνώσει.

2. Ξεχωρίστε τα κομμάτια σας

Για να μη χάνετε χρόνο αλλά και για να κάνετε το έργο σας πιο εύκολο, όσο περιμένετε να στεγνώσει η ντουλάπα σας μπορείτε να ξεχωρίστε τα κομμάτια που έχετε στο κρεβάτι ανά είδος. Αυτό θα σας βοηθήσει να είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα, να μη χάνεστε και να έχετε μία πιο ξεκάθαρη ματιά. Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο «τακτικές» το κάθε είδος ξεχωρίστε το κι ανά χρώμα.

3.Αφήστε στην άκρη αυτά που δε χρησιμοποιείτε

Συνήθως αυτή είναι μία κίνηση που επιλέγουμε να κάνουμε κάθε αλλαγή σεζόν. Μπορεί όμως να συμβαίνει γιατί τον υπόλοιπο καιρό δεν έχουμε το χρόνο να το κάνουμε. Σήμερα όμως δε χωράνε δικαιολογίες. Μπορεί να βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα αλλά σίγουρα οι περισσότερες από εσάς γνωρίζετε ποια είναι τα items εκείνα που δε θα ξαναδιαλέξετε. Αυτά λοιπόν δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν στη ντουλάπα σας γιατί και σας μπερδεύουν και σας πιάνουν χώρο χωρίς λόγο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα αξεσουάρ αλλά και τα κοσμήματά σας. Plus, μπορείτε να τα δωρίσετε σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματική ανάγκη.

wardorbe.jpg

4. Κρεμάστε τα κομμάτια ανά είδος

Μία οργανωμένη γκαρνταρόμπα διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία και τη διάθεση μιας γυναίκας. Αν είναι τακτοποιημένη έχετε τη δυνατότητα να βρείτε αυτό που ψάχνετε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακόμα κι όταν βιάζεστε ή όταν είναι πολύ πρωί και πρέπει να ετοιμαστείτε για τη δουλειά. Τοποθετήστε τα ρούχα σας ανά είδος για να ξέρετε κάθε φορά που θα ψάχνετε.

5. Τοποθετήστε τα items σύμφωνα με το χρώμα

Αυτό είναι ένα βήμα, το οποίο μπορείτε να παραβλέψετε αλλά αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε ότι βοηθάει πάρα πολύ και στο κομμάτι της ηρεμίας όταν κοιτάτε τη γκαρνταρόμπα σας αλλά και σε θέμα πρακτικότητας. Εμείς το λατρεύουμε και δεν το αλλάζουμε με τίποτα. Επιλέγουμε να τοποθετήσουμε τα ρούχα μας από τα λευκά προς τα πιο σκούρα έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία. Όσον αφορά τα πολύχρωμα, έχουμε αποφασίσει να τα τοποθετούμε τελευταία, πίσω από τα black items.

6. Αξεσουάρ

Σας προτείνουμε να «θυσιάσετε» ένα ξεχωριστό μέρος της ντουλάπας σας για να τοποθετήσετε τα παπούτσια και τις τσάντες σας αλλά αυτό έχει να κάνει πάντα με το χώρο που διαθέτετε. Αν δε μπορείτε να το κάνετε, επενδύστε σ’ έναν vintage καλόγερο για να κρεμάτε τις τσάντες και να μπορείτε να τις βλέπετε όλες αλλά και να προφυλάσσονται. Όσον αφορά τα υποδήματα, επιλέξτε ένα έπιπλο, το οποίο θα τα προστατεύει και παράλληλα θα μπορείτε να τα τοποθετείτε μέσα χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσουν ή να «τσαλακωθούν».

wardrobe-2.jpg

Extra tip: Για να διατηρήσετε τη ντουλάπα σας πάντοτε τακτοποιημένη, το μυστικό είναι κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το οτιδήποτε να το τοποθετείτε κατευθείαν στη θέση του.