Οι Κυριακές είναι συνυφασμένες με τα πιο ωραία και απολαυστικά πρωινά. Ονειρεμένες γεύσεις από αφράτα pancakes και φρεσκοψημένα avocado toasts που εξιτάρουν τον ουρανίσκο. Εάν κι εσείς ψάχνετε αφορμή για να δημιουργήσετε τα πιο τέλεια πιάτα για brunch, τότε εμείς σας έχουμε 3 συνταγές που σίγουρα θα λατρέψετε!
Avocado toast
Υλικά
- Φέτες ψωμιού
- Ένα ώριμο αβοκάντο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Φρυγανίστε όσο ψωμί σε φέτες θέλετε ή ψήστε το στην τοστιέρα. Όταν πάρει χρώμα και γίνει τραγανό, βγάλτε το και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο για να κρυώσει. Καθαρίστε το αβοκάντο με τη βοήθεια ενός κουταλιού και στη συνέχεια κόψτε το με ένα μαχαίρι. Όταν το ψωμί κρυώσει αλείψτε το αβοκάντο στην επιφάνεια των φετών, μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και το χυμό του λεμονιού για περισσότερη γεύση και απολαύστε. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τυρί κρέμα, λίγη φέτα, ντομάτα, κάποιο αλλαντικό ή ακόμα και αβγά.
Zucchini omelette
Υλικά
- 3 κολοκυθάκια, μεσαίου μεγέθους
- Δυόσμο
- Θυμάρι
- 1 κρεμμύδι, μικρό
- 8 αβγά
- Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα
- 100 γρ. φέτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- Πιπέρι καγιέν, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε, καθαρίζουμε τα ακριανά τους κομμάτια με ένα μαχαίρι, τα κόβουμε στη μέση οριζοντίως και τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσοχή στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε γιατί θα το βάλουμε και στον φούρνο (άρα για να μπει στο φούρνο δεν θα πρέπει να έχει πλαστικά χερούλια). Παράλληλα με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι. Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σιγανή και αρχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας μέχρι να καραμελώσουν ενώ παράλληλα κόβουμε τη μισή πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Την άλλη μισή, την κρατάμε για το τέλος. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και λίγο θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα! Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας, δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την πιπεριά και τα κολοκυθάκια μας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μισό μείγμα με τα αυγά μέσα στο τηγάνι και φροντίζουμε τα αυγά να πάνε παντού. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι τα αυγά να σταθεροποιηθούν στη βάση, αφαιρούμε από τη φωτιά και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα μέσα στο τηγάνι μας. Φροντίζουμε να πάει παντού το αυγό μας. Σπάμε την υπόλοιπη φέτα πάνω στην ομελέτα και αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το πιπέρι καγιέν.
Banana pancakes
Υλικά
- 2 μπανάνες
- 2 αυγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- μισή κούπα βρώμη
- 1 κ. γλ. κανέλα
Εκτέλεση
Αφού πολτοποιήσετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, προσθέστε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Για να διευκολυνθείτε, καλό είναι να προτιμήσετε ώριμες μπανάνες, που είναι πιο μαλακές. Ψήστε τα pancakes σε τηγάνι, σερβίρετε με καρύδια, κομματάκια μπανάνας και μέλι και είστε έτοιμοι!