fbpixel

Search icon
Search
Summer vibes: 7+1 δροσερά cocktails με λιγότερες από 200 θερμίδες
TASTE

Summer vibes: 7+1 δροσερά cocktails με λιγότερες από 200 θερμίδες

Ανακαλύψτε τα ροφήματα που θα απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι συνδέεται άρρητα με την απόλαυση ενός δροσιστικού cocktail, ιδιαίτερα τις ημέρες που βρισκόμαστε στην παραλία είναι η must επιλογή. Η ποικιλία των cocktails δεν τελειώνει ποτέ, εξάλλου ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του προτιμήσεις για το πώς επιθυμεί να το γευτεί. Βέβαια, υπάρχουν πολλά διαχρονικά ποτά που μας συντροφεύουν το καλοκαίρι και μάλιστα κάποια από αυτά είναι και ιδανικά για εσάς που θέλετε να προσέχετε τη σιλουέτα σας λίγο παραπάνω φέτος. Εμείς ανακαλύψαμε 8 κοκτέιλ με λιγότερες από 200 θερμίδες για να απολαύσετε ανενόχλητοι τα αγαπημένα σας ποτά και δίχως τύψεις!

Enjoy! 

Bloody Mary

shutterstock-1911762493.jpg

Το Bloody Mary είναι ένα κοκτέιλ που περιέχει βότκα, χυμό ντομάτας και άλλα μπαχαρικά και αρτύματα, όπως σάλτσα Worcestershire, σκόρδο, βότανα, αλάτι, μαύρο πιπέρι, χυμό λεμονιού, χυμό lime και άλλες γεύσεις. Παρατηρώντας όλα τα συστατικά που το αποτελούν σίγουρα θα αναρωτιέστε πως οι θερμίδες θα είναι αρκετά αυξημένες. Τα καλά νέα για όσους ανήκει στην λίστα των προτιμήσεών τους είναι πως μπορούν να συνεχίσουν να το καταναλώνουν χωρίς τύψεις, καθώς περιέχει μόλις 150 θερμίδες!

Light Cosmopolitan

shutterstock-1730710318.jpg

Το γνωστό κοκτέιλ του Sex and the City, που προτιμάται από τις περισσότερες γυναίκες, καθώς περιλαμβάνει αυτά ακριβώς που επιθυμούμε, λίγη δροσιά και μια γλυκιά αίσθηση, βγαίνει και σε light εκδοχή. Ζητήστε το χυμό cranberry χωρίς γλυκαντικές ουσίες και αυτομάτως το ποτό σας αποκτά μόνο 105 θερμίδες.

Mojito

shutterstock-1396917899.jpg

Το διάσημο ποτό του καλοκαιριού, αγαπήθηκε από αμέτρητο ποσοστό ανθρώπων και αποτελείται από 5 μόλις συστατικά: λευκό ρούμι, ζάχαρη, lime, σόδα και μέντα. Περιέχει 150 θερμίδες και σε περίπτωση που θελήσετε να μειώσετε περισσότερο τις θερμίδες του η λύση είναι απλή. Μπορείτε, λοιπόν, να ζητήσετε να σας βάλουν τη μισή ποσότητα σιροπιού ή ακόμα και να την παραλείψετε τελείως.

Watermelon Fizz

shutterstock-653474998.jpg

Μόνο από το όνομα αισθανόμαστε κατευθείαν ένα άρωμα καλοκαιριού-ένα δροσιστικό κοκτέιλ που χρειάζεται τεκίλα, χυμό καρπούζι, ελάχιστο ή καθόλου σιρόπι, σόδα, κόλιαντρο και χυμό από λάιμ ή λεμόνι και συνολικά οι θερμίδες ανέρχονται στις 77. Αναμφισβήτητα ένα αρκετά διαιτητικό ποτό για να το απολαμβάνουν ακόμη και οι πιο «αυστηροί» των διατροφικών τους συνηθειών.

Apple Martini

shutterstock-483847312.jpg

Με γεύση μήλου, το αγαπημένο κοκτέιλ είναι η ιδανική παραγγελία γι αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί στο τέλος να αφήνει μια πιο όξινη γεύση , αλλά ταυτόχρονα κυριαρχεί και μια γλυκιά, πόσο μάλλον όταν μάθετε πως η θερμιδική του αξία έρχεται στις 170 θερμίδες ανά ποτήρι, σίγουρα θα συνεχίσει να βρίσκεται στις νούμερο ένα επιλογές σας.

Seabreeze

shutterstock-1647959104.jpg

Ένα ακόμη κοκτέιλ που προτιμάται από γυναίκες, περιλαμβάνοντας μόνο βότκα, χυμό από γκρέιπφρουτ, κράνμπερι και φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο πάγος για να μας δροσίσει ακόμη περισσότερο. Οι θερμίδες ανά ποτήρι ανέρχονται περίπου στις 120 και βεβαίως εάν επιθυμείτε να τις μειώσετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κράνμπερι που περιέχει 20 θερμίδες, με περισσότερο γκρέιπφρουτ που έχει μόνο 11 θερμίδες η δόση.

Pink Tom Collins

shutterstock-1116123044.jpg

Ένα αγαπημένο «ροζ ποτό», μια γνήσια παραλλαγή του κλασικού και διαχρονικού cocktail Tom Collins. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, συναντάμε μια πιο υγιεινή εκδοχή, με μόλις 148 θερμίδες ανά μερίδα. Τα συστατικά που το αποτελούν είναι το τζιν, ένας φρέσκος χυμός λεμονιού, ζάχαρη άχνη, χυμό ρόδι, ανθρακούχο νερό, μαύρο κεράσι και εάν θέλετε βάζετε και φέτες λεμονιού.

Paloma

shutterstock-1718514394.jpg

Για εσάς που θέλετε να παραγγείλετε ένα κοκτέιλ με τεκίλα, προτιμήστε την παλόμα αντί για την μαργαρίτα, καθώς οι θερμίδες της είναι μόλις 166, συγκριτικά με την μαργαρίτα. Στο Paloma κυριαρχεί σαφώς η τεκίλα και είναι ένα μείγμα από χυμό γκρέιπφρουτ, σόδα και lime, και καλύτερα να το ζητήσετε χωρίς με ζάχαρη ή αλάτι από γύρω για να διατηρήσετε τις ανάλογες θερμίδες.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα όσα σας ενδιαφέρουν ως προς την υγεία και το fitness και όχι μόνο!