fbpixel

Search icon
Search
Summer trends: Οι πιο ανατρεπτικές τάσεις που γνωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι
TRENDS & CATWALKS

Summer trends: Οι πιο ανατρεπτικές τάσεις που γνωρίσαμε φέτος το καλοκαίρι

Και λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου κυριαρχούν μερικές τάσεις, οι οποίες έχουν κατακτήσει μία πολύ σημαντική θέση εξ αρχής, τόσο στην γκαρνταρόμπα όσο και στην καρδιά μας. Μετά από έναn χειμώνα, βασισμένο στο loungewear style, στην απλότητα και στις πιο casual επιλογές, το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έφερε παιχνιδιάρικη διάθεση, χρώματα που εκτοξεύουν την αισθητική αλλά και τη διάθεση μας στα ύψη και tailored silhouettes για να χαρίσουν περισσότερους πόντους στην εικόνα μας και να τονίσουν το chicness.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα trends δε διαφέρουν από τη μία σεζόν στην άλλη, αλλά υπάρχουν μερικές προσθήκες και λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Παρακάτω θα ανακαλύψετε τις πιο ανατρεπτικές τάσεις του φετινού καλοκαιριού, τις οποίες ξεχωρίσαμε και λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή.

Tailored pants

34f0e06abcdf5a3444afdce78071db26.jpeg

Ακριβώς όπως αναφέραμε και προηγουμένως, έπειτα από μήνες παραμονής στο σπίτι κατά τη διάρκεια των οποίων επιλέγαμε κατά βάση φόρμες και κομμάτια που ανήκουν στο loungewear style, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσουμε την εικόνα μας, διαλέγοντας όμως σχέδια που θα συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο την άνεση –κάτι, το οποίο δε θέλουμε να αποχωριστούμε- με την κομψότητα. Τα tailored pants ανήκουν ξεκάθαρα σ’ αυτήν την κατηγορία. Οι καθαρές γραμμές του χαρίζουν δυναμική στην εικόνα μας αλλά και τη δυνατότητα να τα επιλέγουμε συχνά και σε διαφορετικές περιστάσεις. Μπορείτε να κινηθείτε σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως είναι το μπεζ ή το λευκό και να «παίξετε» με το πάνω μέρος της εικόνας σας.

Statement dresses

fa5b2df1990a76116d1be25c81e407a8.jpeg
Image source: @harpersbazaar

Τα φορέματα κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της καλοκαιρινής συλλογής, καθώς συνδυάζουν όλα αυτά που χρειάζεται αυτή η εποχή. Άνεση, στιλ, χαλαρότητα και αέρινη διάθεση. Παρόλα αυτά όλοι χρειαζόμαστε μία μορφή ανανέωσης. Τα statement dresses που έκαναν την εμφάνιση τους φέτος, βασίζονται στις λεπτομέρειες. Έχουν ανάλαφρο χαρακτήρα, κοψίματα, τα λεγόμενα cut outs, τα οποία τονίζουν τέλεια τη γυναικεία σιλουέτα, classy details αλλά και «πολύπλευρο χαρακτήρα» για να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Λατρεύομε τα σχέδια που έχουν έξω τους ώμους ή τα one shoulder, διότι αναδεικνύουν τη θηλυκότητα αλλά και το δυναμισμό της κάθε γυναίκας.

Colours

205628224-1241965082883618-7188303797422639419-n.jpg
Image source: @ninasandbech

Όσες φορές και να μιλήσουμε για το φετινό καλοκαίρι και τις τάσεις που έχουν ξεχωρίσει δε γίνεται να μην αναφερθούμε στα χρώματα. Ίσως είναι και αυτή που έχει κυριαρχήσει και απασχολήσει περισσότερο αυτόν τον καιρό. Η αλήθεια είναι πως και για εμάς αποτελεί την αγαπημένη μας. Όποιο φωτεινό χρώματα και να φορέσετε, θα κάνετε τη διαφορά. Μάλιστα είναι η ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσετε το colour blocking. Για να μην υποπέσετε σε τυχόν λάθη αλλά και να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα, επιλέξτε αποχρώσεις της ίδιας κατηγορίας, όπως τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος –πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο- αλλά και pastel tones.

Bermudas

2e76c9d59a8d069bd989fef917615b2f.jpeg
Image source: @elle

Τις γνωρίσαμε την περσινή περίοδο αλλά φέτος απογειώθηκαν. Οι βερμούδες δε μπορούν πλέον να λείπουν από καμία γυναικεία γκαρνταρόμπα και από καμία περίσταση. Και μόνο που θα τις προσθέσετε στο σύνολό σας θα έχετε δημιουργήσει μία in fashion εμφάνιση. Είτε αποφασίσετε να φορέσετε ψηλοτάκουνα είτε εκκεντρικά πέδιλα, το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο. Και μη ξεχνάτε, όσο πιο μακρύ το μήκος της τόσο το καλύτερο.

Funky jewels

201538353-488519485540213-2375737030891263049-n.jpg
Image source: @theblondesalad

Άλλη μία φετινή τάση που αγαπήθηκε αμέσως από τις διάσημες fashionistas, όπως η Chiara Ferragni και η Gigi Hadid. Τα πολύχρωμα, πλαστικά, «παιχνιδιάρικα» κοσμήματα ήρθαν από τα ‘90s πιο ανανεωμένα από ποτέ, για να μας θυμίσουν την παιδική μας ανεμελιά και αθωότητα. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στην εικόνα σας. Αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα μη χάνετε άλλο χρόνο γιατί θα το μετανιώσετε.