fbpixel

Search icon
Search
Summer Table: Ιδέες για ένα γευστικά ολοκληρωμένο μενού που «μυρίζει» καλοκαίρι
TASTE

Summer Table: Ιδέες για ένα γευστικά ολοκληρωμένο μενού που «μυρίζει» καλοκαίρι

Απλές, καλοκαιρινές συνταγές που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι οι φίλοι σας


Το καλοκαίρι είναι μια φανταστική εποχή για να καλέσετε στο σπίτι τους αγαπημένους σας φίλους ή τα οικογενειακά σας πρόσωπα, ώστε να περάσετε ξέγνοιαστες στιγμές στον κήπο ή στην βεράντα. Ωστόσο, το μενού αποτελεί πάντα έναν βασικό “πονοκέφαλο” για τους οικοδεσπότες και τις νοικοκυρές. Ε, λοιπόν, όχι πια. Αν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε ένα αξέχαστο τραπέζι για τα οικεία σας πρόσωπα και θέλετε να αφήσετε τους πάντες ευχαριστημένους, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το παρακάτω menu, ώστε να αποσπάσετε τα πιο κολακευτικά σχόλια.

Μεσογειακή τάρτα με ντομάτα και ελιές

shutterstock-553061641.jpg

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζύμη τάρτας
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2κ.σ. πολτό ελιάς
  • 5κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. αλεσμένη φρυγανιά
  • 1 1/2φλ. Τριμμένο πικάντικο τυρί ή οποιοδήποτε άλλο εσείς επιθυμείτε
  • 2κ.σ. κάπαρη
  • 2κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ελιές
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώστε τη ζύμη σας σε μια ταρτιέρα και κόψτε ό,τι περισσεύει. Ψήστε τη μόνη για 15 λεπτά. Έπειτα, πλύντε τις ντομάτες, κόψτε τες σε ροδέλες και αλατοπιπερώστε τες. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί με τη φρυγανιά και σε ένα άλλο τον πολτό ελιάς με 2 κουταλιές λάδι. Αλείψτε την τάρτα με τον πολτό ελιάς, τοποθετήστε μια στρώση ντομάτες, πασπαλίστε το μείγμα με τριμμένο τυρί και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Μόλις τελειώσετε περιχύστε με ελαιόλαδο, ρίξτε τις ελιές, την κάπαρη, το υπόλοιπο τυρί και τον μαϊντανό. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά και σερβίρετε το ορεκτικό σας.

Θερμίδες: 300

Λαχταριστή σαλάτα κοτόπουλου με σύκα και σος γιαουρτιού

shutterstock-286058756.jpg

Υλικά

  • 4 σύκα
  • 300γρ. Στήθος κοτόπουλου βραστό ή ψητό
  • 1 1/2φλ. Βρασμένα ρεβύθια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 αγγούρι
  • 200γρ. Ρόκα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι

Για την σος

  • 200γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1κ.σ. δυόσμος ή μαϊντανός

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμείξτε το κοτόπουλο, τα όσπρια, το αγγούρι, το αλατοπίπερο, το σουσάμι και το κρεμμύδι. Σε μια πιατέλα στρώστε τη ρόκα και τοποθετήστε εκεί το μείγμα σας. Ρίξτε τα κομμένα σύκα και μόλις θέλετε να σερβίρετε χτυπήστε μαζί όλα τα υλικά για της σος γιαουρτιού. Περιχύστε και απολαύστε τη σαλάτα σας.

Θερμίδες: 200

Πεντανόστιμα λαζάνια με μανιτάρια και φέτα

shutterstock-1125059036.jpg

Υλικά

  • 330γρ. Λαζάνια
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 3κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κ.γ. μπούκοβο, κανέλα και κύμινο αντιστοίχως
  • 1κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κύβοι μανιταριών
  • 1κ.σ. ντοματοπελτές
  • 400γρ.Ντομάτα κονκασέ
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 300γρ. Μιξ τυριών
  • 300γρ. Φέτα
  • 250.γρ γάλα
  • 250γρ. Κρέμα γάλακτος 35%
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο, κόψτε τα μανιτάρια και ρίξτε τα μέσα. Κόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και προσθέστε τα στο σκεύος σας. Βάλτε τα μυρωδικά σας μαζί με τους κύβους, τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρετε τα. Σβήστε με κρασί, προσθέστε ντομάτα κονκασέ, ανακατέψτε και αφαιρέστε από τη φωτιά. Σε λαδωμένο ταψί στρώστε 6 λαζάνια απλώστε τη μισή γέμιση, 1/3 μιξ τυριών και 1/3 της φέτας. Καλύψτε με λαζάνια και επαναλάβετε. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα τυριά. Σε μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλατοπίπερο, το θυμάρι και περιχύστε. Ψήστε για 40 λεπτά με αλουμινόχαρτο, ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 30 λεπτά.

Θερμίδες: 550

Πανεύκολο cheesecake με φρούτα του δάσους

shutterstock-345280580.jpg

Υλικά

Για τη βάση

  • 250γρ. Μπισκότα
  • 100γρ. Λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα

  • 750γρ. Τυρί κρέμα
  • 100γρ. Άχνη ζάχαρη
  • 300γρ. Κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 1κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 300γρ. Φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να αλεστούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε. Στρώνουμε στην επιφάνεια ενός ταψιού. Σε ένα σκεύος βάζουμε τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω από τη βάση, αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και τοποθετούμε από πάνω φρούτα του δάσους.

Θερμίδες: 440

Επομένως, όπως καταλάβατε το φετινό σας καλοκαιρινό τραπεζί θα κλέψει τις εντυπώσεις όλων σας των καλεσμένων και σίγουρα θα μείνει αξέχαστο. Δροσερά, γευστικά και αγαπημένα εδέσματα θα πρωταγωνιστήσουν και θα ευχαριστήσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους “γευσιγνώστες”. Δοκιμάστε τα και δε θα χάσετε.

Καλή απόλαυση!