fbpixel

Search icon
Search
Summer season: 4 διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσετε τα καλοκαιρινά φρούτα
TASTE

Summer season: 4 διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσετε τα καλοκαιρινά φρούτα

Λαχταριστές γεύσεις για όλες τις ώρες της ημέρας


Το καλοκαίρι έχει τεράστια ποικιλία στα γευστικά και δροσερά φρούτα. Τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία, όπως αυτές που διανύουμε την τελευταία εβδομάδα, ο οργανισμός μας χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση με μικρά και ελαφριά γεύματα. Τα φρούτα είναι σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες, νερό, ελάχιστα λιπαρά και πολύ λίγες θερμίδες. Όλα αυτά δηλαδή που χρειαζόμαστε την περίοδο που διανύουμε. Υπάρχει άραγε κάτι πιο γευστικό και δροσιστικό από μία φρουτοσαλάτα; Σας λέμε σίγουρα πως όχι και γι' αυτό το μόνο που έχει μείνει είναι να ανακαλύψετε διάφορες εναλλακτικές για να έχετε ποικιλία και έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων, κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Φρουτοσαλάτα με σάλτσα φρούτων

maxresdefault-kxswE.jpg


Υλικά 

Για τη σάλτσα

  • 1 μήλο κόκκινο
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 50 γρ. μέλι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 250 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. φράουλες
  • 120 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 100 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
  • 1/2 μπανάνα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μέλι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Για τη σάλτσα

Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι. Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 εβδομάδα.

    Για τη σαλάτα

    Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της. Απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας. Με τα μύρτιλα σχηματίζουμε τον ιστό. Κόβουμε τα blackberries στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος.

    Άκης Πετρετζίκης 

    Φρουτοσαλάτα με μάνγκο 

    shutterstock-1662256276.jpg

    Υλικά 

    • ½ μάνγκο καθαρισμένο
    • 10 βατόμουρα
    • 1 ακτινίδιο καθαρισμένα
    • Χυμό από ½ lime
    • Λίγη καστανή ζάχαρη
    • Λίγο βασιλικό

    Εκτέλεση 

    Κόβετε το μάνγκο και τα ακτινίδιο σε μικρά κυβάκια. Τα τοποθετείτε σε μπολ και αναμειγνύετε το χυμό lime με τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνετε το μείγμα του χυμού πάνω από τα φρούτα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και γαρνίρετε με λίγο βασιλικό. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 φέτες ανανά, διότι ταιριάζει μοναδικά με το μάνγκο.

    Berry Cheesecake 

    berry-cheesecake-salad-2.jpg

    Υλικά 

    • 1 συσκευασία τυρί τυρί φιλαδέλφια
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 2 κούπες berries διαφόρων ειδών (raspberries, blueberries, blackberries)
    • λίγες κατεψυγμένες φράουλες

    Εκτέλεση 

    Αφού κόψετε τις φράουλες στα δύο την καθεμία και ρίξτε μέσα σε ένα μπολ όλων των ειδών τα μούρα και τις φράουλες, ανακατεύετε πολύ καλά. Στη συνέχεια, ρίχνετε το τυρί και ανακατεύετε με μία μαρίζ. Σερβίρετε και απολαμβάνετε παρέα με τους φίλους σας.

    Φράουλες και μπανάνες με σαντιγί

    shutterstock-289616693.jpg

    Υλικά 

    • 500 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε φετούλες
    • 2 μπανάνες κομμένες σε φετούλες
    • 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζα ψιλοκομμένα
    • Χυμός από μισό λεμόνι
    • 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
    • 100 ml λικέρ βύσσινο ή άλλο της αρεσκείας σας
    • Φυτική σαντιγί

      Εκτέλεση 

      Σε ένα μπολ βάζουμε τις φετούλες από τις μπανάνες και τις ραντίζουμε με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε τις φράουλες, την αρμπαρόριζα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με ροζέτες φυτικής σαντιγί.