fbpixel

Search icon
Search
Summer House: Μια όμορφη βίλα στην Πάρο που «μυρίζει» ελληνικό καλοκαίρι
INTERIORS

Summer House: Μια όμορφη βίλα στην Πάρο που «μυρίζει» ελληνικό καλοκαίρι

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Alexander Logodotis


Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και ο νους μας ήδη ταξιδεύει σε μέρη μαγικά, που ξυπνούν τις πιο ιδανικές καλοκαιρινές αναμνήσεις. Τα ελληνικά νησιά γίνονται ο δικός σας must-visit προορισμός, καθώς τα γραφικά καλντερίμια τους μας ζητούν να τα ανακαλύψουμε και πάλι. 

Μια φωτεινή και συνάμα luxury βίλα στο γνωστό κυκλαδίτικο νησί, την Πάρο, γίνεται το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο και μάς κάνει να σκεφτόμαστε με ανυπομονησία τους επόμενους μήνες. Σε μία ήσυχη και κομψή τοποθεσία, η όμορφη βίλα αναδεικνύει τις ιδιαίτερα προσεγμένες σχεδιαστικά γωνιές της, καλώντας τους επισκέπτες να την επιλέξουν για τις διακοπές τους. 

paros3.jpg

Αρχικά, το φως της ημέρας είναι το στοιχείο εκείνο που «αποκαλύπτει» την πλαστικότητα των όγκων και των λευκών χρωμάτων, ενώ τη νύχτα, τα φώτα στους προβολείς και άλλες λεπτομέρειες που βρίσκονται σε ολόκληρο το κτίριο δημιουργούν θα έλεγε κανείς ένα υπερφυσικό σκηνικό, που μοιάζει να «αιωρείται» πάνω από την εντυπωσιακή πισίνα.

Ο προσανατολισμός της κατοικίας είναι ανατολικός και οι χώροι του οργανώνονται με τη σειρά από τον ήλιο για να «ζήσει» κανείς εκεί τα καλύτερα της εποχής: η outdoor κουζίνα έχει σκιά το απόγευμα ώστε να μπορεί να απολαύσει ένα γεύμα με ηρεμία. Η βίλα φαίνεται να διαμορφώνεται με διάφορους όγκους και καμπύλες, χωρίς ευθείες και σφιχτές γωνίες -σαν να ήταν αποτέλεσμα που ήρθε με την πάροδο του χρόνου, με τον άνεμο και τη βροχή... 

11-5WvQJ.jpg

Οι λείες καμπύλες και οι «τρύπες», το λευκό κυκλαδίτικο χρώμα που εξαλείφει το έντονο φως και δημιουργεί χρωματικές αρμονίες είναι αυτό που χαρακτηρίζει την περιοχή και αφήνει το το αεράκι που έρχεται να «αναπνέει» από τα ανοίγματα. Το κέντρο βάρους του σπιτιού φαίνεται ότι αποτελεί η σκάλα, η οποία στέκεται σαν γλυπτό. H πατητή τσιμεντοκονία, το γκρι σκυρόδεμα εναλλάσσεται με μαρμάρινα πλακάκια και στην περιοχή γύρω από την πισίνα, με άμμο, που καλύπτει τα δάπεδα.

Η κατοικία είναι ιδανική για όποιον επιθυμεί μια αιθέρια ατμόσφαιρα, που περιτριγυρίζεται από νερό. Υπεύθυνα σχεδιασμένα χτιστά ράφια στο σαλόνι, τραπεζαρία με μπουφέ και μινιμαλιστικά κρεβάτια, χωρίς αιχμές είναι μερικά από τα hot σημεία που ξεχωρίζουν στην εσωτερική διακόσμηση. Μια άτυπη τρυφερότητα και ένας έντονος ερωτισμός διακατέχει τους χώρους της, παρά την αυστηρότητα των σχεδιαστικών γραμμών της -κάτι που μάλλον οφείλεται και στην πλεονεκτική τοποθεσία της, αυτήν σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων.

paros2.jpg

Ο Alexander Logodotis έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τον σχεδιασμό, την κατασκευή εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων σε σπίτια, γραφεία, καταστήματα και ξενοδοχεία σε Αθήνα, Πάρο, Μύκονο και Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια εδρεύει κυρίως στο νησί της Πάρου, δημιουργώντας βίλες με υψηλές προδιαγραφές, οι οποίες ωστόσο συμβαδίζουν πάντα με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Ο 3D Σχεδιασμός και η παρουσίαση έργων μέσω προηγμένης πληροφορικής τεχνολογίας CAD - CAM είναι μερικά από τα «ατού» του.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες της βίλας!