fbpixel

Search icon
Search
Summer Holidays: Έτσι θα διατηρήσετε καλλίγραμμο σώμα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών
WELLNESS

Summer Holidays: Έτσι θα διατηρήσετε καλλίγραμμο σώμα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών

Εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να μη στερηθείτε τίποτα


Ήλιος, θάλασσα, καλή παρέα, απολαυστικά cocktails και καλό φαγητό. Οι ημέρες των διακοπών πλησιάζουν κι όλοι μας, προετοιμαζόμαστε γι΄αυτές με ανυπομονησία. Ανήκετε στην κατηγορία αυτών που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να φτιάξουν το απόλυτο summer body και θέλετε να το διατηρήσετε έτσι και στις διακοπές σας; Κακά τα ψέμματα, είναι δύσκολο να μην υπάρξουν μικρές ατασθαλίες στη διάρκεια αυτών των ημερών, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να τις περιορίσετε όσο γίνεται περισσότερο και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας σε πολύ καλή φόρμα και γεμάτοι ενέργεια. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά εύκολα tips για εσάς, που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε fit, χωρίς να στερηθείτε τίποτα, απολαμβάνοντας στον απόλυτο βαθμό τις φετινές σας διακοπές.

Δε χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος!

Αφιερώστε χρόνο στο φαγητό σας

shutterstock-1054375334.jpeg

Αν ο στόχος σας είναι να παραμείνετε fit κι υγιείς φέτος το καλοκαίρι, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο φαγητό σας. Απολαύστε το κάθε σας γεύμα και προσπαθήστε να τρώτε όσο πιο αργά γίνεται, καθώς με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται καλύτερα ότι έχει επέλθει κορεσμός. Ιδανικά, αφιερώστε τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε γεύμα μέσα στην ημέρα. Δε χρειάζεται να πείτε “όχι” στα αγαπημένα σας πιάτα, απλά είναι καλό να καταναλώνετε μικρές μερίδες, χωρίς να βιάζεστε.

Μην ξεχνάτε το νερό

shutterstock-756931702.jpg

Το νερό είναι το “κλειδί” για όλα κι είναι απαραίτητο, κυρίως το καλοκαίρι, όχι μόνο για την εξωτερική μας εικόνα, αλλά γενικότερα για το δέρμα και τον οργανισμό μας. Γι΄ αυτό και δε θα πρέπει να το ξεχνάτε στη διάρκεια της ημέρας κι ακόμη περισσότερο, όταν καταναλώνετε τα γεύματά σας. Αν όμως δεν το “συμπαθείτε” ιδιαίτερα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. Μπορείτε να επιλέξετε μία δροσερή σόδα ή ακόμη καλύτερα, να προσθέσετε μέσα σε ένα ποτήρι με φυσικό μεταλλικό νερό φέτες λεμονιού, λάιμ ή μία χούφτα berries. Θα το λατρέψετε!

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά

shutterstock-1701560083.jpg


Είναι σημαντικό να συνοδεύετε τα γεύματά σας με άφθονες πράσινες σαλάτες, που είναι πλούσιες σε βιτμίνες και κυρίως, δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού. Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να επιλέξετε τα αγαπημένα σας λαχανικά και το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα φρούτα. Συνδυάζονται άψογα με όλα τα γεύματα κι αποτελούν σύμμαχό σας!

Φτιάξτε ένα συγκεκριμένο πλάνο

shutterstock-659051209.jpg

Εξίσου σημαντικός είναι κι ο αριθμός των γευμάτων που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα, καθώς δεν πρέπει να παραλείπετε κανένα από αυτά. Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, φτιάξτε ένα συγκεκριμένο πλάνο για την κάθε ημέρα κι ακολουθήστε το όσο πιο πιστά γίνεται. Εννοείται πως θα υπάρξουν κι ημέρες που θα αλλάξουν τα σχέδιά σας, αυτό δε θα πρέπει να σας προβληματίζει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα γεύματα και κυρίως, φροντίστε να εφοδιάζεστε με μικρά, υγιεινά snacks, τα οποία θα τοποθετείτε στην τσάντα σας και θα σας κρατούν μακριά από τους “πειρασμούς” στη διάρκεια του ταξιδιού ή στην παραλία για παράδειγμα.

Ασκηθείτε έστω και για μερικά λεπτά

shutterstock-755628697.jpg

Δε χρειάζεται να περάσετε τις ημέρες των διακοπών στο γυμναστήριο. Ακόμη και μερικά λεπτά περπάτημα ή κολύμπι στη θάλασσα, είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας. Μελέτες έχουν δείξει πως περίπου 20 λεπτά περπάτημα με γρήγορο βήμα ή ελαφρύ τρέξιμο πριν το βραδινό, αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και τον διατηρεί αυξημένο επί 2-3 ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζονται υπερβολές, μερικά λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πρώτα από όλα, φροντίστε να απολαύσετε τις ημέρες των διακοπών σας και να κάνετε πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Μετά από έναν άκρως απαιτητικό χρόνο, ήρθε η ώρα να γεμίσετε μπαταρίες και να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μην βάζετε όρια στον εαυτό σας κι αχρείαστα “πρέπει”.