fbpixel

Search icon
Search
Summer Getaway: Ένα guesthouse στην Κόρδοβα της Αργεντινής που είναι ιδανικό για οικογένειες
INTERIORS

Summer Getaway: Ένα guesthouse στην Κόρδοβα της Αργεντινής που είναι ιδανικό για οικογένειες

Το El Quincho είναι το τέλειο barbecue spot


Ο αρχιτέκτονας Lalo Carrillo συνεργάστηκε με τις εταιρίες Colombo και Serboli Architecture και SY Arquitectos για να σχεδιάσουν αυτό το υπέροχο guesthouse για την οικογένειά του στην Κόρδοβα της Αργεντινής που καταλαμβάνει 140 τετραγωνικά μέτρα και είναι family friendly. Ονομάζεται El Quincho, περιλαμβάνει τη σουίτα των επισκεπτών της οικογένειας, κουζίνα και τραπεζαρία, καθώς κι εξωτερικό αίθριο με φούρνο από τούβλα asador. Ολόκληρη η κατοικία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει χώρο για τις παραδοσιακές κοινωνικές και οικογενειακές εκδηλώσεις, ενώ λόγω του κήπου δε μπορούν να λείπουν και τα barbecue events που φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά με τους φίλους τους κάθε σαββατοκύριακο. Περιηγηθείτε σε κάθε γωνιά του και μιμηθείτε το lifestyle της οικογένειας που αποτελεί ωδή στη χαλάρωση, τη λειτουργικότητα και τη διασκέδαση.

el-quincho-lalo-carrillo-casa-sy-arquitectos-cordoba-argentina-dezeen-hero.jpg

Σε αυτό το έργο, ωστόσο, η ομάδα «έσπασε» την παράδοση τοποθετώντας τον φούρνο με τα τούβλα asador μέσα στην κουζίνα αντί να προστεθεί κάπου εξωτερικά ως είθισται. «Συχνά αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά η τελική επιλογή της οικογένειας ήταν να υπάρχει εκεί, για να μην απομονώνεται ο υπεύθυνος για το barbecue από τα υπόλοιπα μέλη της παρέας. Η ιδέα του να είναι όλοι μαζί ήταν αυτή που θέλαμε να περάσουμε στη σύνθεση του σπιτιού» εξηγεί η αρχιτεκτονική ομάδα. Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες εντοπίζονται κατά μήκος του μπροστινού μέρους της κουζίνας και της τραπεζαρίας, έτσι ώστε η δραστηριότητα να διαδραματίζεται στο αίθριο. Ένας λεπτός προβολέας λευκής οροφής πάνω από το αίθριο είναι τρυπημένος με ένα κυκλικό άνοιγμα για να υπάρξει ένα δέντρο Cassia Fistula. 

el-quincho-lalo-carrillo-casa-sy-arquitectos-cordoba-argentina-dezeen-2364-col-21.jpg

Το El Quincho έχει επίσης εκτεθειμένους τοίχους από τούβλα που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού. «Η προσέγγιση αυτής της προσθήκης και του ξενώνα είναι απλή, με υλικά που είναι εύκολο να βρεθούν στην περιοχή, απλά και με έναν ξεχωριστό τρόπο, για να ξεκινήσει ένας όμορφος διακοσμητικός "διάλογος" με το υπάρχον σπίτι» δήλωσε η αρχιτεκτονική Colombo και Serboli. Μια γωνιά του αίθριου, ακόμη, διαθέτει έναν πάγκο με πρόβολο για να χαλαρώσουν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι. «Αυτή η άνετη γωνιά θεωρείται ότι συμπληρώνει τέλεια την exteriors διακόσμηση του κήπου, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το mate, το εθνικό ποτό της Αργεντινής», συμφώνησε η ομάδα του αρχιτεκτονικού studio. Ένας κήπος περιτριγυρίζει επίσης την πισίνα που υπάρχει στον κήπο και είναι περιφραγμένη με λευκά κάγκελα. 

el-quincho-lalo-carrillo-casa-sy-arquitectos-cordoba-argentina-dezeen-2364-col-2.jpg
el-quincho-lalo-carrillo-casa-sy-arquitectos-cordoba-argentina-dezeen-2364-col-15.jpg

Μεγάλα γκρι πλακάκια που καλύπτουν το εξωτερικό αίθριο οδηγούν επίσης στην κουζίνα. Ο φούρνος από τούβλα συμπληρώνεται από τους ζεστούς τόνους που δεσπόζουν στα ντουλάπια που είναι φτιαγμένα από ξύλο κέδρου και σε ένα ξύλινο τραπέζι φαγητού. «Η μεγάλη κουζίνα διαθέτει τα πάντα για την προετοιμασία του φαγητού, δηλαδή τους μεγάλους πάγκους και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους για τα απαραίτητα κουζινικά αντικείμενα» ανέφεραν. «Όλες οι πόρτες της κουζίνας επίσης είναι φτιαγμένες από μασίφ ξύλο κέδρου, προσθέτοντας ένα πολύ cozy και συνάμα κομψό φινίρισμα στο δωμάτιο» συνεχίζουν λέγοντας. 

el-quincho-lalo-carrillo-casa-sy-arquitectos-cordoba-argentina-dezeen-2364-col-17.jpg
el-quincho-lalo-carrillo-casa-sy-arquitectos-cordoba-argentina-dezeen-2364-col-22.jpg

Ωστόσο, εκτός από τους ουδέτερους τόνους, υπάρχουν και μερικές πιο ζωηρές αποχρώσεις που προσδίδουν μια ζωντάνια στα δωμάτια και ολοκληρώνουν τέλεια το interior design. Plus, δημιουργείται μια σύγχρονη οπτική καθιστώντας την κατοικία απόλυτα εναρμονισμένη με την εποχή. Μια αυλή, όπου εντοπίζεται μια ποικιλία φυτών, χωρίζει την κουζίνα και την τραπεζαρία από το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο που βρίσκονται στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Πηγή: Dezeen