fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Summer Blues: Οι pastel αποχρώσεις αναδεικνύονται στις πιο hot τάσεις για το καλοκαίρι του 2024

Το μπλε της θάλασσας και του ελληνικού ουρανού γίνονται πηγή έμπνευσης


Summer Blues: Οι pastel αποχρώσεις αναδεικνύονται στις πιο hot τάσεις για το καλοκαίρι του 2024

Καθώς ο καλοκαιρινός αέρας αφήνει μια δροσερή αίσθηση, η μόδα για το φετινό καλοκαίρι ακολουθεί το ρεύμα του, κάνοντας ένα πέρασμα μέσα από τις απέραντες αποχρώσεις του ουρανού και της θάλασσας. Τα pastel, ειδικά το μπλε, κυριαρχούν στα trends της σεζόν, χαρίζοντας τέλεια φρεσκάδα και κομψότητα σε κάθε στιλ. Με την ελευθερία και την τάση για εξερεύνηση να κυριαρχούν, τα ανάλαφρα ρούχα και τα μαγιό εμπνέονται από τα χρώματα της εποχής, για να τονίσουν ακόμα περισσότερο αυτήν τη διάθεση. Οι ρομαντικοί τόνοι του μπλε, από το αιθέριο baby blue μέχρι το βαθύ navy, αντανακλούν τη γαλήνη που χαρακτηρίζει το υδάτινο στοιχείο και προκαλούν για ανανέωση και ηρεμία. Φυσικά, οι προορισμοί της Ελλάδας ως παράδεισοι για καλοκαιρινή απόδραση επηρεάζουν και αυτοί το στιλ της σεζόν. Και τελικά, η ανεμελιά και η κομψότητα εναρμονίζονται σ’ έναν χορό χρωμάτων και υφών, με το μπλε να είναι ο πρωταγωνιστής που ολοκληρώνει το αψεγάδιαστο σύνολο.

CATWALK REPORT

sun-of-a-beach-blue-terry-shirt-1-44ec998a-ad5b-4373-8a96-e2c74057ad5d-1440x1440.jpg
Sun of a Beach, attica - The Department Store

Διάσημοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας, όπως οι Bottega Veneta, Staud, Fendi, Ferragamo, ενσωματώνουν το μπλε στις συλλογές τους, δημιουργώντας κομψά και ιδιαίτερα looks που επηρεάζονται από τη φυσική ομορφιά της θάλασσας. Από τα μοναδικά φορέματα μέχρι τα ιδιαίτερα μαγιό, η μόδα του 2024 υιοθετεί μια αισθητική που αγκαλιάζει τη φύση και αναδεικνύει τη θηλυκότητα.

THE INSPIRATION

1-ammos-339010986-1185091775506666-2787611986037059746-n.jpg
Το ξενοδοχείο Ammos στα Χανιά της Κρήτης

Ιστορικά, το μπλε χρησιμοποιείται στη μόδα για να αντιπροσωπεύσει τη δύναμη, παραπέμποντας στη θάλασσα. Παράλληλα, από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη εποχή, έχει συνδεθεί με την ειρήνη, την ηρεμία, τη γαλήνη και την ανανέωση, όντας ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στην καλοκαιρινή μόδα. Στην αρχαία Ελλάδα, οι θαλάσσιες αποστολές έμοιαζαν να οδηγούν προς άγνωστα μονοπάτια μέσα από το μπλε του Αιγαίου. Σήμερα, ο πολιτισμός μας εξακολουθεί να αντλεί έμπνευση από τη θάλασσα, κάνοντας το μπλε ένα διαχρονικό σύμβολο της ανθρώπινης αναζήτησης.

THE TREND

3-ags-main-24-high4.jpg
Ancient Greek Sandals, Karida Shoes since 1912

Συνολικά, η τάση των pastel αποχρώσεων, με έμφαση στο μπλε και τις επιρροές από τη θάλασσα, δημιουργεί μια μόδα που αντικατοπτρίζει την ανάγκη μας για ελευθερία, γαλήνη και ανανέωση. Ανεξάρτητα από το πού θα μας οδηγήσει η επόμενή μας απόδραση, αυτό το χρώμα θα μας αγκαλιάσει με τη μαγεία του, υπενθυμίζοντάς μας την ατελείωτη ομορφιά του καλοκαιριού.

1

Μεταξωτό κιμονό

Kenzo, Intervista

2

Denim σορτς

Max&Co., Max&Co. Boutique

3

Ολόσωμο μαγιό Saint Barth

Hondos Center Apollonia Politia

4

Denim bucket hat

Jacquemus, Kalogirou

5

Ψάθινη τσάντα

Max&Co., Max&Co. Boutique

6

Beauty case Stoney Clover Lane

Hondos Center Apollonia Politia

7

Φωτογραφική μηχανή

Fuji Instax Mini 12

8

Phyto lip balm της Sisley Paris

attica - The Department Store

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Κεντρική φωτογραφία: Stefania Frangista, attica - The Department Store