fbpixel

Search icon
Search
Summer binge-watching: Κλασικές καλοκαιρινές ταινίες για να παρακολουθήσετε τώρα
ARTS & CULTURE

Summer binge-watching: Κλασικές καλοκαιρινές ταινίες για να παρακολουθήσετε τώρα

Οι all time classic επιλογές για ακόμα μία summer season


Το καλοκαίρι είναι εδώ και πλέον ο χρόνος που περνάμε στο σπίτι είναι πολύ λιγότερος. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμής που αυτό που ζητάμε όσο τίποτα είναι η ηρεμία μας και μερικές ώρες για να χαλαρώσουμε και να αποφορτιστούμε. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να περάσουμε αυτόν τον χρόνο παρακολουθώντας μια ευχάριστη ταινία που θα μας κρατήσει με αμείωτο το ενδιαφέρον!

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις must-watch κλασικές ταινίες για το καλοκαίρι που αξίζει να παρακολουθήσετε τη φετινή summer season!

The Great Outdoors

0-26uMj.jpg

Ένας καλοκάγαθος οικογενειάρχης, παίρνει την οικογένειά του για διακοπές στην εξοχή, δίπλα σε μια λίμνη, ενώ τα υπόλοιπα μέλη δεν είναι τόσο χαρούμενα γι' αυτό. Οι υψηλές του προσδοκίες για κάτι όμορφο καταστρέφονται, όταν ο γαμπρός του καταφτάνει απρόσκλητος με την παράξενη οικογένειά του. Άραγε καταφέρνουν να περάσουν καλά και οι δύο;

American Pie 2

1-8vg8g.jpg

Οι ήρωες που αγαπήσαμε στο πρώτο American Pie, συναντιούνται το καλοκαίρι, ύστερα από τον πρώτο τους χρόνο στο κολέγιο, για να ζήσουν μια σειρά από νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες, να πειραματιστούν σεξουαλικά και να γνωρίσουν ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή τους και την αλλάζουν για πάντα.

Dazed and Confused

2-xwBck.jpg

Ίσως μια από τις ταινίες του '90 που αφιερώνεται σε όσους δε συμπαθούν και τόσο πολύ το καλοκαίρι. Το "Dazed and Confused" είναι τόσο cool και αληθινό, αλλά και ανεπαίσθητα μελαγχολικό για κάθε κακή στιγμή που έζησε κανείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μακριά από φίλους και χωρίς διακοπές.

Dirty Dancing

3-PiTWG.jpg

Με τον ανεπανάληπτο Patrick Swayze σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους του, το "Dirty Dancing" είναι το είδος της ταινίας που θα σας κάνει να επιθυμείτε όλα τα καλοκαίρια σας να τελειώνουν με μια εξαιρετική ρομαντική χορευτική παράσταση. Στην ταινία, η Jennifer Grey συμπρωταγωνιστεί ως μια νεαρή γυναίκα που ερωτεύεται έναν ονειροπόλο εκπαιδευτή χορού ενώ περνάει το καλοκαίρι του 1963 σε ένα θέρετρο με την οικογένειά της.

Before Sunrise

4-fxUgd.jpg

Στην πρώτη ταινία της τριλογίας γνωρίζουμε τους δυο πρωταγωνιστές της ερωτικής ιστορίας. Πρόκειται για μια Γαλλίδα φοιτήτρια κι έναν νεαρό Αμερικάνο που συναντιούνται τυχαία μέσα στο τρένο. Η παρορμητικότητά τους, τούς οδηγεί στην απόφαση να περάσουν μαζί μια νύχτα στην Βιέννη. Χωρίς πολλές αποσκευές, αλλά φορτωμένοι με όνειρα, οι δυο νέοι περιπλανιούνται στην καλοκαιρινή Βιέννη, προσπαθούν να γνωρίσουν ο ένας καλύτερα τον άλλον, και μοιράζονται τις ανησυχίες τους. Όταν ξημερώσει, ο καθένας θα πάρει τον δρόμο του, χωρίς να ξέρει αν ο άλλος θα επιστρέψει στο ραντεβού που δώσανε για έξι μήνες αργότερα.

The Kings Of Summer

5-pLs9s.jpg

Τρεις έφηβοι φίλοι, αγανακτισμένοι από τους γονείς τους, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους χτίζοντας ένα σπίτι στο δάσος και να ζήσουν μακριά από τις οικογένειες και τις πόλεις τους. Πρόκειται για μια ταινία με θέμα την εφηβεία, η οποία κινείται στα χνάρια άλλων κλασικών ταινιών του είδους, όπως το “Στάσου Πλάι μου” που άφησε εποχή.

Enjoy!