fbpixel

Search icon
Search
Summer best-sellers: To βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε ανάλογα το ζώδιό σας
ARTS & CULTURE

Summer best-sellers: To βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε ανάλογα το ζώδιό σας

Οι κεντρικοί ήρωες, ο τρόπος γραφής και η πλοκή ξέρουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον της κάθε αστρολογικής προσωπικότητας


Καλοκαίρι. Πέρα από τους απαλούς ήχους της θάλασσας και τη λευκή αρχοντική απλότητα που κοσμεί κάθε νησί, σημαίνει και αναγνωστικά ταξίδια. Βιβλία - θησαυροί μας συνεπαίρνουν σε μαγικές σελίδες - περάσματα σε έναν διαφορετικό κόσμο. Παρέα με την γοητευτική θέα του καλοκαιρινού ουρανού και την αλμύρα που αγαπάμε, ένα καλό βιβλίο, σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις, αποτελεί μια ξεχωριστή απόδραση, η οποία έχει άρωμα περιπέτειας. Οι αστερισμοί ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες και σε αυτήν την συνθήκη, επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο είδος ιστορίας, αλλά και χαρακτήρων.

Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα φετινά best sellers της ξένης λογοτεχνίας, τα οποία ανταποκρίνονται στα αναγνωστικά γούστα του κάθε ζωδίου για αυτό το καλοκαίρι!


Κριός

.webp

Η ισχυρή σας προσωπικότητα γοητεύεται αμέσως από αντίστοιχους χαρακτήρες ενός βιβλίου. Το πρόσφατο συγγραφικό "παιδί" της Αμερικανίδας τραγουδοποιού, ηθοποιού και συγγραφέα, Janelle Monáe Robinson, κατέφτασε για να ταράξει τα νερά της επιστημονικής φαντασίας με το "The Memory Librarian". Αποτελεί μια συλλογή από σύντομες science fiction ιστορίες, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο την Jane 57821, η οποία αποφασίζει να ξεφύγει από έναν κόσμο, στον οποίο οι σκέψεις ελέγχονται.

Ταύρος

624da0180e1f410018b7a631.webp

Ως παραδοσιακοί ταύροι που αγαπάτε τις αφηγήσεις και τις κρυμμένες αλήθειες που αποκαλύπτονται σιγά σιγά, το "House of Sky and Breath", γραμμένο από την Αμερικανίδα συγγραφέα φαντασίας, Sarah J. Maas, αποτελεί την κατάλληλη επιλογή. Μετά την κυκλοφορία του δημοφιλούς,"House of Earth and Blood", το μυθιστόρημα αυτό δίνει φως στον αγώνα των δύο κεντρικών ηρώων του. 

Δίδυμος

622b8c5a29e90c0019088506.webp

Είστε φίλοι της ελευθερίας και της ισότητας. Το "All my Rage" της Πακιστανό-Αμερικανίδας νεαρής μυθιστοριογράφου, Sabaa Tahir, θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές σας. Διαφορετικές ιστορίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη καταφέρνουν να συνδέσουν δύο πρόσωπα. Οι αξίες της φιλίας και της οικογένειας βρίσκονται σε πρώτο πλάνο μέσα από έντονες δοκιμασίες και προσωπικούς αγώνες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. 

Καρκίνος

61ddc8ff4ede320018b70443.webp

Είστε αθεράπευτα ρομαντικοί και εκφραστικοί, και αυτό το μυθιστόρημα θα πρωταγωνιστήσει στις καλοκαιρινές σας αποσκευές. Το "Book Lovers" της Αμερικανίδας συγγραφέα των New York Times best sellers, Emily Henry, θα σας κάνει να λατρέψετε ένα διαφορετικό ειδύλλιο, στο οποίοι κυριαρχούν οι εντάσεις και η έχθρα. Δύο αντίθετοι χαρακτήρες συναντιούνται και ξεκινά μια ιστορία, γεμάτη με εναλλαγές. 

Λέων

625714c0e6c3370019d25c7a.webp

Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να θυσιάζεται κανείς για τα ιδανικά και τους απώτερους στόχους του, γι΄ αυτό και το "Run Rose Run" θα είναι για εσάς μια ωδή στην προσπάθεια και τον αγώνα. Γραμμένο από δύο δημιουργικές προσωπικότητες, την Dolly Parton και τον γνωστό Αμερικανό συγγραφέα, James Patterson, η κεντρική ηρωίδα θα σας γίνει και η δική σας πηγή έμπνευσης. 

Παρθένος

61dd9ab41025b20018bb2392.webp

Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια κάθε ζητήματος και αυτό είναι και το ιδιαίτερο γνώρισμα του χαρακτήρα σας. Το "To Paradise" της Αμερικανίδας μυθιστοριογράφου, συντάκτη και ταξιδιωτικού συγγραφέα, Hanya Yanagihara, αποσυνθέτει την ανθρώπινη φύση στο διάστημα τριών αιώνων, από από μια εναλλακτική πραγματικότητα του 1893, μέχρι το Manhattan του 1993, βυθισμένο στην επιδημία του AIDS και σε ένα διαφορετικό μέλλον του 2093. 

Ζυγός

61fd496f8a52640019fe4334.webp

Ως κλασικές προσωπικότητες που σέβεστε τη δικαιοσύνη και την ισορροπία, το "The Violin Conspiracy" του Αμερικανού συγγραφέαBrendan Slocumb θα ταυτιστείτε με την πάλη του κεντρικού του προσώπου, ενός μουσικού που του κλέβουν το αγαπημένο του βιολί και ξεκινά την διεκδίκησή του. 

Σκορπιός

6245defd4829f10018e494f9.webp

Αγαπάτε τον έρωτα, την γοητεία και το παιχνίδι της διεκδίκησης και αυτή η παραλλαγή του κλασικού "Ρωμαίου και Ιουλιέτας¨, θα σας συνεπάρει σε ένα μοναδικό ταξίδι πάθους. Το "An Arrow to the Moon" της Αμερικανίδας συγγραφέως των New York Times, Emily X.R. Pan, θα σας θυμίσει τι σημαίνει ειλικρινής αγάπη. 

Τοξότης

61dda7e54ede320018b6fa1b.webp


Ο τρόπος ζωής και σκέψης σας διεγείρεται εύκολα από την εσωτερική αναζήτηση και τα ταξίδια του μυαλού και αυτή η ιστορία σας προσκαλεί να γίνετε μέρος της. Δημιουργός του, η αγαπημένη Χιλιανή μυθιστοριογράφος, Isabel Allende, η οποία μας οδηγεί πάντα σε ιδιαίτερα μονοπάτια με έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Το "Violeta" πραγματεύεται ένα γράμμα μιας γυναίκας που έχει ζήσει μια σειρά κοσμοϊστορικών γεγονότων με αποδέκτη τον εγγονό της. Οι αλήθειες της είναι αποτυπωμένες με πόνο, αγάπη, αγωνία, αλλά και φροντίδα. 

Αιγόκερως 

61fd54738a52640019fe46df.webp

Γνωρίζετε μέσα από τα προσωπικά σας βιώματα τι σημαίνει αντιξοότητα, αλλά και πείσμα να τα καταφέρετε και να νικήσετε τις δυσάρεστες συνθήκες ζωής. Μέσα από τις αφηγήσεις των χαρακτήρων στο "What the Fireflies Knew" της συγγραφέως, Kai Harris, θα κατανοήσετε βαθιά το δύσκολο ταξίδι της ενηλικίωσης και τις προκλήσεις που φέρνει στην επιφάνεια. 

Υδροχόος

61ddab8b1025b20018bb290f.webp

Ερωτήματα, έρευνα, καταγραφή και ιστορικά δεδομένα αποτελούν όλα αυτά τα στοιχεία που σας εντυπωσιάζουν. Το "South to America: A Journey Below the Mason Dixon to Understand the Soul of a Nation" της Αμερικανίδας διεπιστημονικής μελετητή της φυλής, του δικαίου, της λογοτεχνίας και του αφροαμερικανικού πολιτισμού, Imani Perry, απαντάει σε καίριες ερωτήσεις σχετικά με σοβαρά ζητήματα παγκόσμιας κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας. 

Ιχθύς

61dda8ab1025b20018bb27e6.webp


Ρομαντικοί, ευαίσθητοι, με έντονη τα χαρακτηριστικά της ενσυναίσθησης, αλλά και της δημιουργική σας φαντασίας. Το "One Italian Summer" της Αμερικανίδας συγγραφέως και τηλεοπτικής σεναριογράφου, Rebecca Serle, θα σας κάνει να περιπλανηθείτε στο γοητευτικό Amalfi Coast, μαθαίνοντας την γλυκιά ιστορία μιας μητέρας και της κόρης της. 

Καλή ανάγνωση!