fbpixel

Search icon
Search
Suit it up: Οι πιο φρέσκοι τρόποι για να φορέστε το κοστούμι σας τη φετινή σεζόν
STYLING TIPS

Suit it up: Οι πιο φρέσκοι τρόποι για να φορέστε το κοστούμι σας τη φετινή σεζόν

Οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά


Τα κοστούμια έχουν μετατραπεί εδώ και μερικές σεζόν στο απόλυτο essential. Το άλλοτε office item έχει κατακτήσει πλέον μία πολύ σημαντική θέση σε όλες τις εμφανίσεις μας, από το πρωί μέχρι το βράδυ και σε όλες τις περιστάσεις. Οι απανταχού fashionistas δεν χάνουν χρόνο για να το φορέσουν και να παρουσιάσουν νέες ιδέες για εμφανίσεις. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Fashion Month ήταν κυρίαρχο των street style looks. 

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, τα οποία θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε αυτό το fashion item και να του χαρίσετε μία πινελιά ανανέωσης. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω κι ανακαλύψτε τους πιο φρέσκους τρόπους για να φορέσετε το κοστούμι σας τη φετινή σεζόν!

1. Loose fit 

Image source: @modedamour

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των κοστουμιών τους τελευταίους μήνες, όπως όλες οι fashion lovers γνωρίζετε, δεν είναι άλλη από τις relaxed σιλουέτες και τις loose γραμμές. Σ΄ αυτήν τη φιλοσοφία μας μύησαν με τον καλύτερο τρόπο ο Demna Gvasalia, creative director του οίκου Balenciaga αλλά και ο Raff Simons, ο οποίος στη συλλογές που παρουσίασε το 2020 για το brand του έκανε ξεκάθαρο την XL αγάπη του. Είναι ένας εύκολος και σίγουρος τρόπος για να φορέσετε το κοστούμι σας. Επιλέξτε το χρώμα που σας αρέσει και φορέστε το, day to night.

2. Bold colours 

Image source: @streetstylestars

Πώς θα μπορούσαν να λείπουν τα έντονα χρώματα από αυτήν την κατηγορία; Είναι στην κυριολεξία παντού κι εμείς έχει έρθει η ώρα να παραδεχτούμε ότι δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε. Θα σας χαρίσει την πιο μοντέρνα εκδοχή του εαυτού σας και θα σας κάνει να νιώσετε σαν πραγματική fashionista. To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε αυτό που σας αρέσει και σας ταιριάζει και να το απογειώσετε. Διαλέξτε ανάμεσα σε γαλάζιο, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί αλλά και πράσινο και δε θα το μετανιώσετε.

3. All print 

Image source: @greceghanem

Αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να εντάξουμε το χρώμα και τη δυναμική στην εικόνα μας. Αν ανήκετε στους τολμηρούς τότε σίγουρα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε εκκεντρικά prints όπως είναι τα florals και τα animal prints. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τα ουδέτερα μοτίβα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ακολουθείτε τις τάσεις αλλά με πιο «ήρεμο» τρόπο, όπως είναι οι ρίγες και τα polka dots. Διατηρήστε τα υπόλοιπα στοιχεία του συνόλου σας διακριτικά και αφήστε το κοστούμι να κυριαρχήσει. 

4. Casual way 

Image source: @elle

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, τα κοστούμια έχουν καταφέρει πλέον να μπορούν να σταθούν σε όλες τις περιστάσεις. Γι' αυτό μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν στο απόλυτο casual chic κομμάτι. Για να το πετύχετε δεν χρειάζεται να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Αρκεί να προσθέσετε ένα hoodie μέσα από το σακάκι σας κι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Μία statetement tote bag θα ολοκληρώσει το σύνολό σας με τον καλύτερο τρόπο. 

5. Leather 

Image source: @whowhatwear

Το δέρμα ανήκει στα must haves υφάσματα της χειμερινής γκαρνταρόμπας. Το δερμάτινο κοστούμι θα σας χαρίσει περισσότερους πόντους, διότι θα έχετε καταφέρει να «παντρέψετε» με τον καλύτερο τρόπο δύο από τα πιο hot trends. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε. Ο ένας είναι να ακολουθήσετε την πεπατημένη οδό και να επιλέξετε κλασικές και ουδέτερες και ο άλλος να κάνετε την ανατροπή, στρέφοντας την προσοχή σας σε διαφορετικούς τόνους, όπως είναι το μπορντό, το μπλε αλλά και το πορτοκαλί. 

6. Statement coat 

Image source: @harpersbazaar

Για να θεωρηθεί ένα σύνολο πετυχημένο, «παίζουν» σημαντικό ρόλο όλα τα κομμάτια που συμμετέχουν σ' αυτό. Τα statement μακριά παλτό εκτός από μία υπέροχη σιλουέτα, γεμάτη κίνηση, χαρίζουν και πολύ στιλ. Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι καλύτερο από το να τα προσθέσετε πάνω από το κοστούμι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια απόχρωση για να κάνετε μία tonal εμφάνιση αλλά και κάτι εντελώς διαφορετικό για μοναδικές αντιθέσεις που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα  και θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.