fbpixel

Search icon
Search
Sugaring: Έτσι θα κάνετε μόνες σας αποτρίχωση στα πόδια σας χρησιμοποιώντας ζάχαρη
FACE & BODY

Sugaring: Έτσι θα κάνετε μόνες σας αποτρίχωση στα πόδια σας χρησιμοποιώντας ζάχαρη

Η σωτήρια μέθοδος που πρέπει να δοκιμάσετε


Λόγω των νέων συνθηκών που προκύπτουν από την πανδημία, πολλές από εσάς θα κληθείτε να κάνετε αποτρίχωση στο σπίτι! Τη λύση σας δίνει το sugaring! Μπορεί να ακούτε τον όρο για πρώτη φορά, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πανάρχαια μέθοδο αποτρίχωσης, που έχει τις ρίζες της 2000 χρόνια πριν, στην αρχαία Αίγυπτο. Γνωρίζετε, όμως, ότι μπορείτε να την εφαρμόσετε και μόνες σας στο σπίτι, χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού; Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς ό,τι πρέπει να ξέρετε για να επιδοθείτε στο sugaring και να αποκτήσετε το πιο λείο δέρμα που είχατε ποτέ!

360-f-271582434-a7lzypl4nftw8i6uac5wjxxobcw3r4gr.jpg

Τι είναι το sugaring;

Αυτή η τεχνική αποτρίχωσης ονομάζεται έτσι λόγω της πάστας που χρησιμοποιείται, η οποία είναι στην ουσία ένα απλό μείγμα ζάχαρης, νερού και λεμονιού. Πριν από την εφαρμογή της, καλό είναι να εφαρμόσετε λίγη baby powder στην επιδερμίδα σας, ώστε οι τρίχες να ξεχωρίσουν από το δέρμα και να διευκολυνθεί περισσότερο η διαδικασία. Στη συνέχεια, η ζεστή αυτή πάστα -όχι καυτή, όπως συμβαίνει με το κερί- απλώνεται πάνω στο δέρμα και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα την τραβάτε αντίθετα από τη φορά της τρίχας. Η πάστα είναι τόσο μαλακή, που διεισδύει στους πόρους και απομακρύνει ακόμη και τις πιο λεπτές τριχούλες, που το ξυραφάκι ή ακόμη και το κερί δε μπορούν να πιάσουν.

Sugaring vs. Waxing

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η ζάχαρη είναι μια έξυπνη επιλογή αποτρίχωσης. Μπορούν να αφαιρεθούν ακόμη και αν είναι μικρές οι τρίχες σας, σε αντίθεση με τη χρήση κεριού. Επίσης, είναι μικρότερος και ο πόνος, διότι η ζάχαρη κολλάει πάνω στις τρίχες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και όχι σε όλη την επιδερμίδα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του waxing.

Επιπλέον, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να σπάσουν οι τρίχες σας όταν χρησιμοποιείτε κερί, ενώ, με το sugaring, η αποτρίχωση είναι πιο αποτελεσματική καθώς τραβιούνται από τη ρίζα -κάτι που διαπίστωσα και εγώ! Last but not least, το sugaring είναι κατάλληλο ειδικά για τις ευαίσθητες επιδερμίδες, επειδή τα χημικά συστατικά, από τα οποία φτιάχνονται τα περισσότερα κεριά οδηγούν σε ανεπιθύμητους ερεθισμούς και φλεγμονές, κάτι που σίγουρα δε θέλετε το καλοκαίρι.

girl-doing-a-sugaring-epilation-after-a-shower-732x549-thumbnail.jpg

Good to know

Πριν το sugaring καλό είναι να έχετε απολεπίσει την επιδερμίδα σας, ώστε να ανοίξουν οι πόροι και να είναι ευκολότερη η αφαίρεση των τριχών. Μόλις τελειώσετε, απλώστε μια body cream με γαλακτικό οξύ, ειδικά για την περιοχή των ποδιών, ώστε να διατηρηθεί η απαλότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμη, μετά από τη διαδικασία, φροντίστε να αποφύγετε το μπάνιο, το ζεστό ντους και τη γυμναστική για 24-48 ώρες, για να μην ταλαιπωρήσετε το δέρμα σας.

The recipe

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση: Για να φτιάξετε την πάστα ζάχαρης, ψήστε τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά μέχρις ότου η ζάχαρη να καραμελώσει και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει. Έπειτα, για να τη χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε την με ένα ξύλινο στικ στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε και προς την κατεύθυνση της τρίχας. Κατόπιν, αφού την αφήσετε κάποια ώρα να σταθεροποιηθεί, τραβήξτε πολύ γρήγορα και αποφασιστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση και τελειώσατε.

Εναλλακτικά, εάν θέλετε να διευκολυνθείτε και να μη λερωθείτε καθόλου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταινία αποτρίχωσης, το οποίο θα κολλήσετε πάνω στην πάστα ζάχαρης και θα το τραβήξετε επίσης γρήγορα μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στα υπόλοιπα σημεία. Τόσο απλό!