fbpixel

Search icon
Search
Sugar heaven: Τα πιο λαχταριστά γλυκά για το γιορτινό σας τραπέζι
CITY VIBES

Sugar heaven: Τα πιο λαχταριστά γλυκά για το γιορτινό σας τραπέζι

Λαχταριστές απολαύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε


H Θεσσαλονίκη μας "έβγαλε" ξανά στους δρόμους, μας έφερε πλάι σε τεχνίτες παλιούς του παραδοσιακού γλυκού, αλλά και σε ανερχόμενα αστέρια μιας τέχνης που παίζει στα δάχτυλα. Γλυκά αμαρτωλά, γλυκά κλασικά, γλυκά haute που αναδεικνύονται μέσα από σύγχρονα twist. Πλαδαρά, σοκολατένια, φρέσκα, νόστιμα. Γλυκά που αξίζει να δοκιμάσεις. Οι μετρ του είδους, έχουν στα χέρια τους ένα "προϊόν" δυνατό, που ταυτίζεται με τη γαστρονομική κουλτούρα της πόλης. Γι' αυτό κι εμείς είμαστε εδώ, για να σας δώσουμε μια μικρή "γεύση" του τι συμβαίνει τις ημέρες αυτές σε ορισμένα από τα ωραιότερα ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια. Στις στάσεις που κάναμε, απολαύσαμε "ασφυκτικά" πολλά γλυκά για όλα τα γούστα.Και ήταν πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσουμε ορισμένα από αυτά. Παρόλα αυτά, αποφασίσαμε να σας προτείνουμε ό,τι νέο και ιδιαίτερο μας έκανε εντύπωση. Κάντε μια δοκιμή, θα σας αποζημιώσει. Από εμάς, καλή, γλυκιά απόλαυση!

Κυψελένια please!

Αν σας αρέσει το τσουρέκι, προτείνουμε την Κυψελένια του Blé. Πριν φτιαχτεί προηγήθηκε μαθητεία δίπλα σε Ιταλούς τεχνίτες κι ένα ειδικό προζύμι καλλιεργημένο ευλαβικά για 4 γενιές, που «ταξίδεψε» στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η ζύμη δουλεύεται, ωριμάζει, και δημιουργεί μεγάλες κυψέλες που δίνουν υφή αέρινη, έντονη γεύση και γεμάτα αρώματα (Αγίας Σοφίας 19).

img-9502-ble04-9VXuI.jpg

Festive Cake

To Exereton, από τη μέρα που συστήθηκε σε αυτήν την πόλη, έχει καταφέρει κάτι πολύ ωραίο: μας μύησε στην healthy κουλτούρα και την απενοχοποιημένη απόλαυση. Ενόψει ημερών, δοκιμάσαμε ένα πληθωρικό Velvet Orange Cake, με cream cheese frosting, πορτοκάλι και cranberry. Όλες οι τούρτες τους φτιάχνονται κατά παραγγελία, οπότε ρωτήστε. Αξίζει! (Κούσκουρα 1)
img-5289.jpg

Σοκολατένια μαγεία

Κι, όμως, είναι μια γουστόζικη, σοκολατένια, χριστουγεννιάτικη μπάλα-στολίδι, πασπαλισμένη με βρώσιμα glitter. Τη φτιάχνει κατά παραγγελία η ταλαντούχα Μάρθα Σιδηροπούλου. Από έξω; Λευκή σοκολάτα χρωματισμένη με βρώσιμα χρώματα. Λυπάσαι να τη «σπάσεις». Πρώτη μπουκιά και νιώθεις το θεϊκό layer bitter σοκολάτας. Μέσα; Κρύβονται κάτι βουτυρένια μπισκοτάκια με χριστουγεννιάτικο άρωμα! (Martha’s Sweet Philosophy, Σκρα 7)

mm-1360-marthas07-na5dG.jpg

Κι, όμως, Lemonville

Η Ελένη και η Ευγενία, τα κορίτσια του Armenonville, έδωσαν ίσως την πιο έξυπνη και νόστιμη εκδοχή του παραδοσιακού αρμενοβίλ που δοκιμάσαμε τελευταία: “Lemonville”. Στη βάση, το χειροποίητο μπισκότο τους, όπως ορίζει και η παραδοσιακή συνταγή. Συνεχίζουν με βελούδινη κρέμα αρμενοβίλ, καβουρδισμένο αμύγδαλο, δροσερή κρέμα λεμονιού και πλούσια μαρέγκα. (Μητροπόλεως 102)

dsc-2965-copy-armenoville02.jpg

Ο χαλβάς «Ελενίδη»

Αυτές οι γιορτές θα έχουν μια ιδιαίτερη γεύση «Ελενίδη». Παραδοσιακή, νοσταλγική, κιμπάρικη. Από αυτές που επιστρέφεις. Είναι η γεύση του σιμιγδαλένιου χαλβά τους, που δοκιμάσαμε φέτος για πρώτη φορά. Φτιάχνεται με αποξηραμένα φρούτα και είναι το τέλειο, κλασικό γλυκό με βελούδινη γεύση, που λιώνει στο στόμα. Να τον δοκιμάσετε! (Κομνηνών 69 Πανόραμα, Δ. Γούναρη 13 & Ανδριανουπόλεως 19, Καλαμαριά)

elenidis-xalvas-203.jpg

Το πιο "Choureal" εκλέρ

Ο Miles και η Αλίκη μας υποδέχτηκαν στο Choureal, που φέτος βραβεύτηκε στα Best Restaurant Awards στο Λονδίνο ως “Best for Sweets 2018”. Η πρώτη δοκιμή ήταν αρκετή για να πειστούμε. Τα φετινά Χριστούγεννα, το ολόφρεσκο εκλέρ τους θα έχει γέμιση από κρέμα κάστανο και από έξω, γλάσο σοκολάτας γάλακτος. Μαγεία! (Παλαιών Πατρών Γερμανού 7)

me-kastano-choureal10-9ufFB.jpg

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 144 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019