fbpixel

Search icon
Search
Stylish all the time: 5 μυστικά που θα σας δώσουν τον τίτλο του fashion icon
STYLE PEOPLE

Stylish all the time: 5 μυστικά που θα σας δώσουν τον τίτλο του fashion icon

Αυτά που πρέπει να προσέχετε για τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις


Κάθε γυναίκα επιθυμεί να είναι κομψή και καλοντυμένη και παράλληλα να εντυπωσιάζει με κάθε της εμφάνιση. Είναι όμως γεγονός και απόλυτα φυσιολογικό να μην το κάνουμε πάντοτε με επιτυχία. Στον κόσμο της μόδας δεν υπάρχει manual που να έχει συγκεντρωμένες όλες τις οδηγίες για πετυχημένα looks. Άλλωστε αυτή είναι και η μαγεία. Είμαστε ξεχωριστές κι επιλέγουμε να προσαρμόσουμε το στιλ μας, με βάση τις ανάγκες, το χαρακτήρα και την αισθητική μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια εύκολα και χρηστικά μυστικά, στα οποία αν δώσετε την απαιτούμενη προσοχή και τα προσαρμόσετε στο personal style σας, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. 

Συνεχίστε να διαβάζετε, ανακαλύψτε τα και θέστε τα σε ισχύ αμέσως!

Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια

shutterstock-1378714772.jpg

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για να θεωρείται μία εμφάνιση επιτυχημένη είναι να νιώθουμε όμορφα και άνετα μέσα στα κομμάτια που επιλέγουμε να συμπληρώνουν τα σύνολα μας. Τα παπούτσια αποτελούν συχνά «παγίδα». Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε φορέσει ένα ζευγάρι παπουτσιών μόνο και μόνο επειδή είναι ωραίο σχέδιο, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν σωστή εφαρμογή αλλά σας δυσκολεύουν και στο περπάτημα. Αυτό σας έχει στερήσει αρκετούς πόντους από την εμφάνισή σας. Προσπαθήστε να επενδύσετε σε shoe designs που θα συνδυάζουν την άνεση με το στιλ και θα σας γεμίσουν αυτοπεποίθηση. Να είστε σίγουρες ότι η αλλαγή που θα νιώσετε εσείς, αλλά και οι γύρω σας θα είναι μοναδική.

Μην ξεχνάτε τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ

shutterstock-1351982954.jpg

Δεν αρκούν μόνο τα απαραίτητα –ενδύματα και παπούτσια- για να θεωρηθεί ένα σύνολο ολοκληρωμένο. Αν ανήκετε στους λάτρεις της μόδας και σας ενδιαφέρει να παρουσιάζετε update looks και να ακολουθείτε του κανόνες τότε καλό θα ήταν να τοποθετήσετε τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ στη λίστα με τα musts. Όσον αφορά τα κοσμήματα μπορείτε να βρείτε σχέδια που θα αποτελέσουν signature designs της προσωπικότητάς σας, όπως είναι ένα chevalier δαχτυλίδι ή ένα λεπτεπίλεπτο κολιέ και να «παίζετε» με τα υπόλοιπα. Από την άλλη πλευρά, τα αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα τα head pieces ή τα φουλάρια θα χαρίσουν δυναμική στην εικόνα σας. Ανακαλύψτε αυτό που σας ταιριάζει και προσθέστε το asap.

Cover it up

shutterstock-1265401207.jpg

Πολλές φορές δε δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στις λεπτομέρειες κι αυτό μας «στοιχίζει». Μάλιστα, αυτή η απροσεξία μπορεί να καταστρέψει ένα πολλά υποσχόμενο look. Το μυστικό είναι, κάθε φορά που ξεκινάτε να φτιάξετε ένα look και το δοκιμάζετε στο σπίτι να το συνδυάζετε με τα σωστά εσώρουχα, τα οποία δε διαγράφονται. Plus, να αφαιρείτε τα καρτελάκια και τις ετικέτες που μπορεί να χαλάνε την εικόνα σας. Μην ξεχνάτε ποτέ τα ρούχα σας να έχουν τη σωστή εφαρμογή, έτσι ώστε να αναδεικνύουν το σώμα σας με τον καλύτερο τρόπο. Αν ένα σχέδιο σας αρέσει πολύ αλλά δεν έχει καλή εφαρμογή, τότε η μοδίστρα σας θα σας «λύσει» τα χέρια.

Αφήστε τις τάσεις στην άκρη

shutterstock-490324315.jpg

Ναι, όλες φτιάχνουμε τη συλλογή μας κάθε σεζόν, με βάση τις τάσεις γιατί αυτό πιστεύουμε ότι θα μας μετατρέψει σε fashionistas. Ήρθε η στιγμή να καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο. Δεν ωφελεί κανέναν μας να είμαστε όλες ίδιες, χωρίς ταυτότητα και προσωπικό στιλ. Το πιο σημαντικό όμως; Δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. Βρείτε αυτά που σας εκφράζουν κι αυτά με τα οποία χαίρεστε να βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη ανεξαρτήτως τάσεων. Να επιλέγετε να εκφράζεστε μέσα από τα ρούχα που φοράτε και να προσπαθείτε να κάνετε μία «δήλωση». Το να αντιγράφουμε φωτογραφίες από το Instagram είναι το πιο εύκολο, αλλά σίγουρα δε μας μετατρέπει σε fashion experts.

Φροντίστε τα ρούχα σας

shutterstock-1463846294.jpg

Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία γκαρνταρόμπα, η οποία θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό θα το πετύχετε με το να φροντίζετε τα κομμάτια που υπάρχουν σ’ αυτήν. Εκτός από αυτό, τα περιποιημένα και με σωστή φροντίδα items, μας κάνουν να φαινόμαστε πάντα προσεγμένες, αναζωογονημένες και γνώστες των λεπτομερειών της μόδας. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα πάτε να φορέσετε ένα top που δεν είναι σιδερωμένο, σκεφτείτε το!

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για περισσότερα απολαυστικά νέα της μόδας κι όχι μόνο!