fbpixel

Search icon
Search
Strawberry Obsession: Φτιάχνουμε μοναδικές συνταγές με το πιο λαχταριστό φρούτο του καλοκαιριού
TASTE

Strawberry Obsession: Φτιάχνουμε μοναδικές συνταγές με το πιο λαχταριστό φρούτο του καλοκαιριού

Ανακαλύψτε όλους τους υπέροχους τρόπους για να εισάγετε τις φράουλες στην διατροφή σας


Το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσουμε από το να απολαύσουμε κάθε του ημέρα, συνοδεία υπέροχων γεύσεων από δροσιστικά και λαχταριστά φρούτα. Ένα από αυτά; Μα φυσικά οι πολυαγαπημένες μας φράουλες! Τι και αν τις κάνουμε ξεχωριστό σορμπέ, φραουλάδα ή ακόμα και μαρμελάδα, η φαντασία μας δεν έχει όρια και μπορεί να δημιουργήσει συναρπαστικούς συνδυασμούς. Παρακάτω, εμείς σας προτείνουμε διάφορες συνταγές με κύριο συστατικό τις κατακόκκινες φράουλες που θα συνοδεύσουν κάθε σας ημέρα, αλλά και βράδυ μοναδικά! 

Bon Appétit! 

Μαρμελάδα φράουλας

shutterstock-265520726.jpg

(Της Ντίνας Νικολάου)

Υλικά

  • 800 γρ. φράουλες
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 4 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 μπαχάρια, σπασμένα
  • 1/2 αστεροειδής γλυκάνισος, σπασμένος σε κομμάτια
  • 1/2 χυμός λεμονιού

    Eκτέλεση

    Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε το κοτσανάκι από τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση. Τις βάζετε σε ένα μπολ τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με τη βανίλια κομμένη κάθετα στη μέση. Αν θέλετε, μπορείτε και να ξύσετε τα σποράκια από τους λοβούς. Τυλίγετε σε ένα τουλπάνι ή μέσα σε ένα κομμάτι γάζα το γαρίφαλο, τα μπαχάρια και το γλυκάνισο φτιάχνοντας ένα μικρό δεματάκι και το βάζετε στην κατσαρόλα και αυτό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30 λεπτά. Κατόπιν την ξαναβάζετε στη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμη. Αφαιρείτε το δεματάκι με τα μπαχάρια. Αμέσως μετά τη μεταφέρετε στα αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια.

    Cheesecake σοκολάτας με φράουλες

    shutterstock-445587778.jpg

    (Της Ιωάννας Σταμούλου)

    Για τη βάση

    • 250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
    • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σκληρή, λιωμένη
    • 2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο

    Για τη σοκολατένια κρέμα τυριού

    • 800 γρ. τυρί κρέμα
    • 250 ml κρέμα γάλακτος
    • ⅓ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    • 250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
    • 1 σφηνάκι λικέρ καφέ ή φράουλα
    • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα

    Για το σερβίρισμα 

    • 400 γρ. φράουλες καθαρισμένες
    • λίγο έτοιμο σιρόπι σοκολάτας
    • λίγο φιλέ αμυγδάλου

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και ύστερα τα ανακατεύετε με το κακάο και τη λιωμένη μαργαρίνη να γίνουν ομοιόμορφη πάστα. Στρώνετε με αυτήν τον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο 23-24εκ., πιέζοντάς το με κουτάλι ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα και το ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς κι ετοιμάζετε στο μεταξύ την κρέμα του τυριού. Λιώνετε τα κομμάτια της σοκολάτας σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με σπάτουλα. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα τα τριμμένα αμύγδαλα και το λικέρ, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το νέο μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί καλά. Πριν σερβίρετε το cheesecake, διακοσμείτε την επιφάνειά του με τις φράουλες, λίγο σιρόπι σοκολάτας και λίγο φιλέ αμυγδάλου

    Σορμπέ φράουλας

    shutterstock-255933235.jpg

    (Του Δημήτρη Χρονόπουλου)

    Υλικά

    • 700 γρ. φράουλες φρέσκες
    • 50 γρ. γάλα σκόνη 0% λιπαρά
    • 135 γρ. νερό
    • 20 γρ. γλυκαντικό στέβια

    Εκτέλεση

    Πλένετε καλά τις φράουλες και καθαρίζετε τα φυλλαράκια τους. Τις βάζετε στο μπλέντερ για να τις κάνετε πολτό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη στέβια και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν. Αφού βράσει το μείγμα σας, το αδειάζετε στο μπλέντερ με τις φράουλες και χτυπάτε. Τέλος, βάζετε το τελικό μείγμα στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.

    Φραουλάδα

    shutterstock-1111930943.jpg

    (Της Ιωάννας Σταμούλου)

    Υλικά

    • 350 γρ. φράουλες
    • 500 γρ. ζάχαρη
    • 2 φλιτζάνια νερό

      Για το σερβίρισμα 

      • παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
      • παγάκια
      • φυλλαράκια δυόσμου
      • φετούλες λάιμ ή λεμονιού
      • μερικές φετούλες φράουλας

      Εκτέλεση

      Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό. Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτό. Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να τη σερβίρετε, βάζετε λίγη φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.