Τι και αν #menoumespiti; Υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε, παρά να χαρίσουμε στον εαυτό μας την απόλυτη premium εμπειρία διασκέδασης, που αυτή τη φορά φυσικά δε θα αφορά μονάχα την απόλαυση μοναδικών γεύσεων και αρωμάτων από μεθυστικά cocktails, αλλά και τη δημιουργία τους... Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα θέλατε να γίνετε εσείς ο bartender της βραδιάς και να προσδώσετε ποικιλία στις επιλογές των drinks σας, καθώς θα εμπνέεστε και θα φτιάχνετε μόνοι το δικό σας cocktail;
Καθώς, λοιπόν, το ανοιξιάτικο κλίμα το επιτρέπει, μη χάνετε λεπτό και περάστε δημιουργικά τον χρόνο σας στο σπίτι, κάνοντας πράξη μια σειρά από εμπνευσμένες και γευστικές προτάσεις ποτού, οι οποίες θα συνοδεύσουν κατάλληλα τα βράδια σας, ενώ συνδυάζονται εξαίσια με λαχταριστά snacks, εκλεκτή μουσική υπόκρουση και γιατί όχι ένα fancy party outfit! Πάρτε από το χέρι τον αγαπημένο σας, -ή ακόμα και facetime την κολλητή σας- και δημιουργήστε μαζί με εμάς και το Bombay υπέροχες επιλογές από homemade cocktails! Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε, αντί να αναμίξουμε απλά σε ένα ποτήρι το αγαπημένο μας Bombay Sapphire Gin με Tonic και να γαρνίρουμε με μια φέτα λεμονιού ή lime -που αποτελεί επίσης μια γευστική επιλογή- ας προσπαθήσουμε να γίνουμε λίγο πιο creative!
Το concept απλό: Bombay & Tonic with a twist!
Η βάση για το cocktail σας
Υλικά για την απλή βάση του cocktail:
- Bombay Sapphire Gin
- Tonic
- Πάγος
Εκτέλεση: Όλα τα συστατικά μας πρέπει να είναι απόλυτα προσεγμένα προκειμένου να έχουμε την τέλεια ισορροπία στο cocktail μας. Ξεκινάμε από το Bombay Sapphire Gin, το οποίο θα βάλουμε στην κατάψυξη για να είναι παγωμένο. Σε ένα μεγάλο ποτήρι balloon ή κρασιού θα προσθέσουμε μία μερίδα (50ml) παγωμένο Bombay Sapphire Gin, και στη συνέχεια θα προσθέσουμε όσο πιο καλής ποιότητας πάγου μπορούμε να βρούμε ή πάγο που έχουμε φτιάξει μόνοι μας -παρακάτω θα βρείτε τον τρόπο. Γεμίζουμε το ποτήρι μας με Tonic, το οποίο ήταν νωρίτερα στο ψυγείο και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να βάλουμε τη γαρνιτούρα μας.
Προτάσεις γαρνιτούρας
Για την 1η επιλογή θα χρειαστείτε: 3-4 φράουλες & 1 κοτσάνι βασιλικού. Εκτέλεση: Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και καθαρίζουμε τα φύλλα βασιλικού από τα κοτσάνια. Προσθέτουμε ένα με δύο κομμάτια φράουλας στο ποτήρι μας και ένα με δύο φύλλα βασιλικού. Συνδυάστε το με κομμάτια μαύρης σοκολάτας με chili, η οποία θα «ξυπνήσει» τις αισθήσεις σας και θα σας θυμίσει ντελικάτες γεύσεις. Φυσικά, μην ξεχάσετε να ανεβάσετε την ένταση στην αγαπημένη λίστα με μουσική bossa nova και λάτιν ρυθμούς, αφού η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να σας ταξιδέψει μέχρι τη μαγική Λατινική Αμερική.
Για την 2η επιλογή θα χρειαστείτε: 1 λεμόνι, θυμάρι. Εκτέλεση: Με έναν αποφλοιωτή παίρνουμε από ένα λεμόνι τη φλούδα του και κόβουμε ένα κομμάτι θυμαριού. Κρατώντας τη φλούδα του λεμονιού την πιέζουμε ελαφρά προς το ποτήρι μας προκειμένου να το αρωματίσουμε με τα έλαια της και προσθέτουμε στο ποτήρι την κορυφή του θυμαριού. Απόλυτος συνδυασμός: μοναδικά πατατάκια τρούφας, τα οποία θα δώσουν ένα νέο αίσθημα twist στη συνολική γεύση σας και θα σας αφήσουν έντονο άρωμα. Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θυμίζει coctail hour με μουσική επένδυση αγαπημένα ιταλικά τραγούδια! Cheers!
Για την 3η επιλογή θα χρειαστείτε: 1 grapefruit, δενδρολίβανο. Εκτέλεση: Κόβουμε στη μέση ένα grapefruit και το κάθε μισό το κόβουμε σε wedges (τρόπος κοπής). Προσθέτουμε ένα wedge grapefruit και ένα κλωνάρι από το δεντρολίβανο στο ποτήρι μας. Συνδυάστε το υπέροχα με νόστιμα sticks λαχανικών, που μπορείτε να κόψετε σε λεπτές λωρίδες. Προτιμήστε διάφορα σκληρά ωμά λαχανικά, όπως καρότα, αγγούρια και πιπεριές όλων των χρωμάτων. Extra tip: Μπορείτε να προσθέστε δίπλα κι ένα υγιεινό ντιπ, όπως δροσερό γιαούρτι. Φυσικά, μην παραλείψετε να πατήσετε play στην αγαπημένη σας playlist με deep house μουσικές επιλογές, που θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς.
Πώς να φτιάξετε τον ιδανικό πάγο για cocktails στο σπίτι
Στην ουσία αυτό που θα φτιάξουμε είναι μεγάλα κομμάτια διαυγή πάγου, ο οποίος θα κρατήσει παγωμένο το cocktail για αρκετή ώρα. Η βασική ιδέα βασίζεται στα μικρά κλασικά παγάκια που έχουμε συνήθως στο σπίτι. Αν παρατηρήσουμε ένα παγάκι, το μισό του μέρος είναι διαυγές και το υπόλοιπο μισό είναι λευκό. Το λευκό μέρος βρίσκεται στο κάτω μέρος του πάγου και αυτό οφείλεται στο οξυγόνο το οποίο έχει παγιδευτεί στον πάγο κατά τη διάρκεια της κατάψυξης, αφού η ψύξη ξεκινά από πάνω και μεταφέρεται προς τα κάτω. Το παγιδευμένο οξυγόνο δημιουργεί κενά στον πάγο με αποτέλεσμα να λιώνει εύκολα. Για να μπορέσουμε λοιπόν, να μιλήσουμε για ιδανικό πάγο, πρέπει να μην έχουμε οξυγόνο στο παγάκι μας και να είσαι όσο γίνεται πιο μεγάλο σε μέγεθος.
Άρα, θα φτιάξουμε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου και θα αφαιρέσουμε με αρκετή υπομονή το λευκό του μέρος. Για να το κάνουμε αυτό, θα γεμίσουμε ένα μεγάλο μπολ με πόσιμο νερό και θα το αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 μέρες, αναλόγως την κατάψυξη και το μέγεθος του μπολ. Όταν παγώσει εντελώς θα αφαιρέσουμε τον πάγο από το μπολ και θα προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε το λευκό μέρος μέχρι να έχουμε στα χέρια μας ένα μεγάλο κομμάτι διαυγή πάγου. Έπειτα από τα παραπάνω βήματα έχουμε στα χέρια μας τον ιδανικό πάγο για cocktail και αναλόγως το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε, θα κόβουμε από το κομμάτι μας το μέγεθος πάγου που θέλουμε.
Glow Up Gin Fizz Cocktail
Kι επειδή βρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους να εκφράζουμε την αστείρευτη έμπνευσή μας, το GLOW.GR δημιουργεί το δικό του μοναδικό cocktail με βάση το Bombay Sapphire Gin, δίνοντάς του το όνομα "Glow Up". Με ιδιαίτερη γεύση, upbeat τόνους και αρώματα που θα σας ταξιδέψουν, αυτή η επιλογή θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας, γεμίζοντάς σας χαρά.
Δείτε ολόκληρη την παρασκευή & εκτέλεση του Glow Up Cocktail από την Αριάδνη Αδάμ, contributing editor του GLOW.GR, στο IGTV του @glowmagazine.
Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά (για δύο)
- 30 ml simple syrup
- 2 φακελάκια αρωματικό μαύρο τσάι
- 60 ml Bombay Sapphire Gin
- 30 ml φρεσκοστυμμένος χυμός lime
- 30 ml φρεσκοστυμμένος χυμός grapefruit
- 30ml St. Germain liqueur elderflower (αλλιώς της επιλογής σας)
Για decor: Συμπληρώστε Prosecco & σερβίρετε με φρέσκο δενδρολίβανο & μίση φέτα grapefruit.
Εκτέλεση
Step 1: Σε ένα μικρό μπρίκι ζεσταίνετε το simple syrup, προσθέτετε τα φακελάκια μαύρου τσαγιού και τα αφήνετε για 5-6 λεπτά. Στην περίπτωση που δεν έχετε σιρόπι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ίσα μέρη νερού και λευκής ζάχαρης.
Step 2: Στύψτε φρέσκο χυμό lime και κόκκινου grapefruit. Κρατήστε μερικές φέτες από το grapefruit για το decor.
Step 3: Προσθέστε το Bombay Sapphire Gin και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο shaker και χτυπήστε καλά. Στη συνέχεια προσθέστε αρκετό πάγο και χτυπήστε ξανά.
Step 4: Σουρώστε με ένα cocktail strainer και σερβίρετε σε ένα highball ποτήρι. Συμπληρώστε με prosecco και διακοσμήστε με φρέσκο δενδρολίβανο και μία φέτα grapefruit!
Με στόχο τη δημιουργία μιας υπέροχης ατμόσφαιρας, που θα σας βάλει σε "homemade" party mood συνδυάστε το με καραμελωμένα αμύγδαλα, αλμυρό ποπ κορν ή τσιπς καρύδας, που θα δημιουργήσουν εκρήξεις χαράς στον ουρανίσκο σας!
Stay Safe & Stir Your Creativity at Home!
Info
*To Bombay Sapphire gin μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις αλυσίδες supermarket και σε όλες τις ενημερωμένες ηλεκτρονικές κάβες.
Για περισσότερες πληροφορίες: Bacardi Greece, Κλειώ Τασοπούλου: ktasopoulou@bacardi.com