fbpixel

Search icon
Search
Στέφανος Τσιτσιπάς: Eπικράτησε με 3-2 απέναντι στον Rafael Nadal και προκρίθηκε στους 4 του Australian Open
PEOPLE & MOMENTS

Στέφανος Τσιτσιπάς: Eπικράτησε με 3-2 απέναντι στον Rafael Nadal και προκρίθηκε στους 4 του Australian Open

Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε το No2 της παγκόσμιας κατάταξης


Ακόμα μία τεράστια νίκη προσέθεσε στο βιογραφικό του σήμερα το μεσημέρι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αυτήν τη φορά κατάφερα να ανατρέψει το 0-2 του Ράφαελ Ναδάλ και σαν να μην έφτανε αυτό το μεγάλο κατόρθωμα, έληξε τον αγώνα με 3-2, περνώντας μ' αυτόν τον τρόπο στους 4, δηλαδή στου ημιτελικούς του Australian Open.

Ο 22χρονος τενίστας, που δεν έχει σταματήσει από το ξεκίνημα του να κάνει περήφανους όχι μόνο την οικογένεια του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα με τις επιτυχίες του, πέτυχε σήμερα αυτό που μέχρι τώρα σε πολλούς, ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό έμοιαζε ακατόρθωτο. Να ανατρέψει το 0-2 σετ του Ράφαελ Ναδάλ και να κερδίσει στα 5 σετ τον σπουδαιότερο μαχητή στην ιστορία του αθλήματος, παίρνοντας μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Australian Open.

tsitsipas1.jpg

Μετά από έναν αγώνα που διήρκησε 4,5 ώρες, ο Τσιτσιπάς έκανε μια ανεπανάληπτη ανατροπή και προκρίθηκε δεύτερη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Australian Open. Πρόκειται για μία νίκη, η οποία αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αξία αυτού του μεγάλου αθλητή αλλά και την εξέλιξη που έχει καταφέρει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μέσα από σκληρή δουλειά και προπόνηση. 

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που αυτοί οι δύο σπουδαίοι αθλητές έρχονται αντιμέτωποι στο τερέν. Η σημερινή ημέρα ήταν η δεύτερη και αναμφίβολα πιο σημαντική νίκη του Στέφανου σε οχτώ αγώνες με τον Ναδάλ, ο οποίος τον είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open τον Ιανουάριο του 2019. Τώρα όμως, ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας, πιο προετοιμασμένος από ποτέ, έδειξε την τεράστια κλάση του. 

tsitsipas12.jpg

Ο Τσιτσιπάς ήταν αλάνθαστος και εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε και κάθε λάθος του αντιπάλου του. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο επόμενο set με τον Στέφανο να βγάζει φρεσκάδα και καλά χτυπήματα και τον Ναδάλ από την άλλη να βγάζει κούραση, εκνευρισμό και αβίαστα λάθη. Όλα τελείωσαν στο 5ο set όπου ο Έλληνας τενίστας «κοίταξε» στα μάτια τον αντίπαλό του και πήρε την πρόκριση. 

Επόμενος αντίπαλος για τον Στέφανο, ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ, ένας τενίστας τον οποίο γνωρίζει καλά. Πρόκειται για το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, από τον οποίο πολύ πιθανόν να θέλει να πάρει εκδίκηση για τις ήττες που είχε υποστεί στο παρελθόν. 

unnamed-BmV3c.jpg

Περιμένουμε με αγωνία τον επόμενο αγώνα. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή που δε σταματάει να μας κάνει περήφανους!