fbpixel

Search icon
Search
Στέφανος Ντούσκος: Κατέκτησε το χρυσό στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο Τόκιο
#GREEKSDOITBETTER

Στέφανος Ντούσκος: Κατέκτησε το χρυσό στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο Τόκιο

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε την κούρσα της ζωής του και βγήκε νικητής


Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε την κούρσα της ζωής του στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας, μάλιστα, νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Ο κορυφαίος αθλητής πραγματοποίησε ασύλληπτη εμφάνιση κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο της στο Τόκιο.

Άλλο ένα τρανό παράδειγμα για την επιτυχία των αθλητών της χώρας μας, που μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας κάνει να ανυπομονούμε για τη συνέχεια, η οποία προβλέπεται συναρπαστική!

Success story

ntouskos-ampe.jpg


Ο 24χρονος κωπηλάτης κατέκτησε την κορυφή, ανεβάζοντας στροφές μετά το πρώτο 500αρι. Με το που πέρασε στην πρώτη θέση, ο Στέφανος Ντούσκος κατατρόπωσε τους αντιπάλους του, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να τον φτάσουν μετά τα 1000 μέτρα. Μπορεί να άργησε λίγο, αλλά το πρώτο μετάλλιο στο Τόκιο ήρθε και είναι χρυσό!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με χρόνο 6:40.45 και μια θεαματική κούρσα, ο Στέφανος Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία.

Με σταθερό ρυθμό και με φοβερή συγκέντρωση, κράτησε το προβάδισμα και όταν οι αντίπαλοί του προσπάθησαν να κάνουν την επίθεσή τους, ανέβασε και ο ίδιος στροφές και αύξησε τη διαφορά κατακτώντας την πρωτιά και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το πάθος του για το συγκεκριμένο άθλημα και τους στόχους τους στους οποίους παραμένει προσηλωμένος.

w30-52454duskosxrisoskopilasiatokyo202029072021046.jpg


Να πούμε στο σημείο αυτό πως το πρώτο χρυσό μετάλλιο είχε έρθει στην Αθήνα με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών, το οποίο ήταν χάλκινο, ενώ το δεύτερο ήταν και πάλι από τον Πολύμερο στο Πεκίνο, αλλά αυτή τη φορά με δίδυμο τον Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο). Το τρίτο μετάλλιο ήρθε στο Λονδίνο από τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία των γυναικών.

Όπως περιγράφει η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, «πρόκειται για ένα παιδί χαμηλών τόνων που συνεχώς μάχεται». Γεμάτοι υπερηφάνεια για τον αθλητή τους, οι Γιαννιώτες κάνουν λόγο για ένα που πριν από δέκα χρόνια φανέρωσε την αγάπη του για τον στίβο, αλλά στην πορεία τον κέρδισε η κωπηλασία. «Αν βάλει κάτι στόχο θα βάλει τα αδύνατα-δυνατά να τα καταφέρει», τόνισε η πρόεδρος.

210729075625-cna-t135e350bd67540ad8020a9ac279da22b.jpg


Στην απονομή, μάλιστα, κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος χαμογελαστός πρόσφερε το μετάλλιο στον πρωταθλητή από τα Γιάννινα, για τον οποίο ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος για πρώτη φορά στο Τόκιο. Το όλο κλίμα ήταν γεμάτο συγκίνηση και η χαρά απερίγραπτη!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Στέφανου, «Πραγματικά δεν το περίμενα. Ήταν δώρο Θεού. Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την καθοδήγηση και για όλα. Δεν το πίστευα ποτέ ότι θα έφτανα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα σε ολυμπιακή ρεγκάτα. Προσπάθησα να μην δακρύσω».

«Την ώρα του ύμνου σκεφτόμουν τα πάντα. Την προπόνησή μου, τον προπονητή μου, τους γιατρούς, την οικογένειά μου... Δεν έχω λόγια. Έφερα στα Γιάννενα το χρυσό μετάλλιο! Τρέμω ολόκληρος που κρατάω το χρυσό. Δεν έχω λόγια. Πίστευα και προσευχόμουν για ένα μετάλλιο, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα πάρω το χρυσό. Είναι εξωπραγματικό», συνέχισε.

Δείτε αναλυτικά το video με τις δηλώσεις του:

Keep going!