fbpixel

Search icon
Search
Spring is here: 4+1 skincare & wellness tips που πρέπει να εφαρμόσετε από σήμερα κιόλας
FACE & BODY

Spring is here: 4+1 skincare & wellness tips που πρέπει να εφαρμόσετε από σήμερα κιόλας

Αέρας ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα


Μπαίνοντας στην άνοιξη όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε μικρές αλλαγές και να φέρουμε πνοή ανανέωσης στην καθημερινότητά μας. Μήπως είναι η κατάλληλη περίοδος να δοκιμάσετε νέα πράγματα, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή ακόμα περισσότερο; Δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η αλλαγή εποχής αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμάσετε νέα πράγματα τόσο στη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείτε, όσο και γενικότερα στον τρόπο ζωής σας, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τη δική σας διάθεση. Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω skincare και wellness tips, για σίγουρα αποτελέσματα.

Πειραματιστείτε, δοκιμάστε νέα πράγματα κι ανανεωθείτε!

Skincare

Αλλάξτε τα προϊόντα σας

Την άνοιξη και το καλοκαίρι γενικότερα, είναι καλό να επιλέγετε πιο ελαφριά προϊόντα, αλλά και πιο φρέσκες αποχρώσεις στο μακιγιάζ σας. Προτιμήστε ένα dewy αποτέλεσμα, με φωτεινά χρώματα κι ελαφριά κάλυψη κι αφήστε το δέρμα σας να «απαπνεύσει» και να κλέψει την παράσταση. Όσον αφορά στα skincare προϊόντα, επιλέξτε ένα καθαριστικό σαπούνι στη μορφή gel και μία ενυδατική κρέμα πιο ελαφριάς σύστασης, σε σχέση με αυτήν που χρησιμοποιούσατε στους πιο κρύους μήνες, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Γενικότερα, μία φρέσκια και καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το must της συγκεκριμένης σεζόν.

shutterstock-1562062903.jpg

«Κλειδί» η απολέπιση

Διώξτε από πάνω σας όλα τα σημάδια του χειμώνα! Το κρύο προκαλεί ξηρότητα κι ήρθε η ώρα να δώσετε μία extra φροντίδα στο σώμα σας. Και μην ξεχνάτε, όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει, πέρα από τη φροντίδα του προσώπου σας, δεν πρέπει να παραμελείτε κι αυτή του σώματος, προετοιμάζοντάς το για το καλοκαίρι. Η απολέπιση είναι το μυστικό για λαμπερό δέρμα κι ιδανικά πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, μετά το μπάνιο και σε νωπή επιδερμίδα.

Σωστή ενυδάτωση

Θέλετε να φορέσετε το αγαπημένο σας, ανοιξιάτικο φόρεμα, αλλά σας απασχολούν τα αφυδατωμένα πόδια σας; Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να δώσετε στην επιδερμίδα σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να φορέσετε άφοβα τα ανοιξιάτικα pieces που βρίσκονται στην ντουλάπα σας. Για τις ημέρες που έχει προηγηθεί απολέπιση, είναι καλό να επιλέξετε μία ενυδατική κρέμα με πλούσια υφή, ωστόσο τις υπόλοιπες προτιμήστε ενυδατικές lotion, πιο ελαφριάς σύστασης. Όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο, τόσο αυξάνεται κι η παραγωγή των φυσικών ελαίων του σώματος, γι΄αυτό κι είναι σημαντικό να αφήνετε το δέρμα να "αναπνέει", για να παραμένουν καθαροί οι πόροι και να μην προκαλούνται σπυράκια ή ερεθισμοί.

Δοκιμάστε κάτι νέο

Σίγουρα μία σταθερή skincare routine είναι σημαντική για κάθε γυναίκα κι αποτελεί τη βάση, για μία λαμπερή κι υγιή επιδερμίδα. Ωστόσο, ήρθε η ώρα να την εμπλουτίσετε με μερικά extra steps και προϊόντα για το πιο fresh αποτέλεσμα. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας τις μάσκες κι ιδιαίτερα τις sheet masks, που προσφέρουν ορατά αποτελέσματα άμεσα. Επίσης, είναι η κατάλληλη περίοδος για να δοκιμάσετε όλα αυτά τα face tools που ήρθαν για να… μείνουν στη ζωή μας και δείτε το πρόσωπό σας να μεταμορφώνεται μέρα με τη μέρα. Μερικά λεπτά καθημερινά είναι αρκετά, για να κάνουν σημαντική διαφορά!

Wellness

shutterstock-1111004087.jpg

Οργάνωση

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, από μία ανοιξιάτικη, ηλιόλουστη μέρα. Για μπορέσετε να την απολαύσετε όμως, θα πρέπει να οργανώσετε σωστά το χρόνο σας για να αποφύγετε το extra στρες κι άγχος, όσο είναι αυτό δυνατό. Η δημιουργία μίας σταθερής ρουτίνας, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες, είναι σημαντική. Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς αυξάνονται οι παραγωγικές ώρες μέσα στην ημέρα, όπως και το να μένετε σταθερές στο πρόγραμμά σας. Ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις σας, θα έχετε χρόνο για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αξία ανεκτίμητη!

Yoga & meditation

Οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος κι η πίεση, επιβαρύνουν τον οργανισμό κι αποτελούν τροχοπέδη για τη διατήρηση της καλής διάθεσης. Η yoga και ο διαλογισμός κερδίσουν καθημερινά όλο και περισσότερους fans σε ολόκληρο τον κόσμο και πραγματικά είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε. Επιφέρουν θετικές αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου, μειώνουν το στρες, βελτιώνουν τη μνήμη και την ποιότητα του ύπνου και δημιουργούν μία αίσθηση ευεξίας. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά προγράμματα για beginners, ενώ ακόμη και μισή ώρα μέσα στην ημέρα είναι αρκετή, για να κάνει σημαντική διαφορά.

shutterstock-1303046203.jpg

Αναθεωρήστε τη διατροφή σας

Η άνοιξη είναι συνδυασμένη με τα χρώματα, τη φρεσκάδα και τις όμορφες μυρωδιές. Εστιάζοντας στο κομμάτι της διατροφής, έχοντας αποχαιρετήσει το χειμώνα όπου γενικότερα καταναλώνονται πιο βαριές τροφές, ήρθε η ώρα να αναζωογονήσετε τον οργανισμό σας με λαχταριστά φρούτα και λαχανικά εποχής. Τα εσπεριδοειδή έχουν τιμητική τους, όπως κι οι φράουλες, τα κεράσια, τα μούρα και τα βερίκοκα. Προτιμήστε λαχανικά όπως το μαρούλι, το παντζάρι, το σπανάκι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα φασολάκια και δοκιμάστε νέες συνταγές πλούσιες σε γεύσεις κι αρώματα, απολαμβάνοντας όσα προσφέρει απλόχερα η φύση!