fbpixel

Search icon
Search
Spring combos: Οι καλύτεροι ανοιξιάτικοι συνδυασμοί χρωμάτων για το σπίτι σας
INTERIORS

Spring combos: Οι καλύτεροι ανοιξιάτικοι συνδυασμοί χρωμάτων για το σπίτι σας

Δημιουργήστε ένα περιβάλλον γεμάτο ζωντάνια και φρεσκάδα


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να καλωσορίσουμε την ανοιξιάτικη σεζόν, από το να διακοσμήσουμε και να βάψουμε το σπίτι μας κατάλληλα. Καθώς, είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε σωστές επιλογές και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την φύση, με άλλα λόγια να «φέρουμε» ένα μικρό κομμάτι της στον χώρο μας. Αφού, κάνετε το απαραίτητο «spring cleaning» που απαιτεί η εποχή και όλα είναι καθαρά και τακτοποιημένα μπορείτε να ξεκινήσετε την ανανέωση του χώρου σας για τη φετινή σεζόν, ανεβάζοντας τη διάθεσή σας και γεμίζοντας με μια extra δόση αισιοδοξίας και χαράς.

Ένας τρόπος για να «πλησιάσετε» στα παραπάνω λοιπόν, είναι να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον γεμάτο με τα χρώματα της φύσης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, αν ακολουθήσετε τους παρακάτω color combos!

Γαλάζιο aquamarine & ασημί

picture1.png

Το γαλάζιο aquamarine είναι ένα χρώμα που μπορεί να προσαρμοστεί με πολύ εύκολο τρόπο σε οποιοδήποτε σπίτι, καθώς μπορεί να συνδυαστεί από τους πιο απαλούς τόνους μέχρι και τους πιο έντονους – όπως είναι το μπλε, το πορτοκαλί και το κόκκινο. Βέβαια, αυτό που θα του «προσδώσει» πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο είναι ο συνδυασμός του με το ασημί. Μια ιδιαίτερη απόχρωση που θα τον βοηθήσει να αποκτήσει αξία στον χώρο, με έναν τρόπο που κανένα από τα προηγούμενα χρώματα δεν μπόρεσε να του «χαρίσει». Για να υιοθετήσετε και εσείς στον χώρο σας αυτόν τον άκρως ανοιξιάτικο συνδυασμό, θα χρειαστεί να βάψετε τον τοίχο σας γαλάζιο aquamarine, αν και ο τόνο αυτός ταιριάζει καλύτερα σε υπνοδωμάτια και bathrooms και όχι τόσο στο σαλόνι ή στην κουζίνα. Για αυτό και μπορείτε να κάνετε κάτι πιο απλό, να επιλέξετε τα έπιπλα του σαλονιού σας «ντυμένα» σε αυτό το χρώμα ή τα διακοσμητικά αντικείμενά σας – όπως τα μαξιλάρια στους καναπέδες, τα φωτιστικά και οι πίνακες ζωγραφικής. Μετά, για να απογειώσετε εξ ολοκλήρου τον χώρο σας, μπορείτε να προσθέσετε ασημένιες πινελιές μέσα από τα φωτιστικά της οροφής, το αγαπημένο σας coffee table, καθώς και στα χερούλια των ντουλαπιών, προσφέροντας έτσι με αυτόν τον τρόπο μια αριστοκρατική διάθεση.

Αποχρώσεις του μπεζ

picture2.png

Το μπεζ είναι ένα πολύ χρήσιμο χρώμα για να διατηρήσετε έναν χώρο διακριτικό, ακόμα και αν έχει πολλά έπιπλα ή αντικείμενα. Οι fans της μαξιμαλιστικής διακόσμησης, καλό είναι να το έχουν υπ’ όψιν τους, διότι το μπεζ σε αντίθεση με τα πιο σκούρα χρώματα δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και πιο ευρύχωρου δωματίου. Είναι μια απόχρωση που δεν επιδέχεται καμία κριτική και ιδιαίτερα στον κόσμο του interior design, καθώς μπορεί να μεταμορφωθεί σε μοντέρνο και σε κλασσικό, αλλά μπορεί και να σταθεί ακόμα και σε μια μινιμαλιστική ή μαξιμαλιστική διακόσμηση. Στη συνέχεια, το μυστικό για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ουδέτερα χρώματα είναι να συνδυάσετε αποχρώσεις, υφές και μοτίβα. Επιτυχημένο παράδειγμα αποτελεί το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο. Παρατηρείτε γήινους τόνους – όπως το καφέ, το μπεζ και το λευκό- ακόμα έπιπλα σε ξύλινη εκδοχή, bamboo grass, που όλα αυτά τα στοιχεία το μόνο σίγουρο είναι πως μας «φέρνουν» πιο κοντά στην φύση.

Pastel μπλε & λευκό

picture3.png

Τι καλύτερο από το να καλωσορίσουμε την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι με αποχρώσεις – όπως το pastel μπλε και το λευκό, δύο χρώματα που μας θυμίζουν την Ελλάδα το καλοκαίρι, μας «ταξιδεύουν» σε όμορφα τοπία ακόμα και αν είμαστε καθισμένοι στον καναπέ μας, με λίγα λόγια μας «πλημμυρίζουν» από συναισθήματα ευτυχίας. Δεν θα ήταν υπέροχο να «είχατε» την άνοιξη στο σπίτι σας; Θα ήταν και μάλιστα πολύ! Πως θα το καταφέρετε; Μπορείτε για αρχή να βάψετε τους τοίχους σας pastel μπλε και το ταβάνι, τα παράθυρα, ακόμα και τις πόρτες να τις βάψετε με λευκό χρώμα. Αφού, ολοκληρώσετε την βαφή των τοίχων, μετά φροντίστε να τοποθετήσετε “playful” έπιπλα σε χρώματα – όπως το μπλε, το κίτρινο, το κοραλλί και το κόκκινο. Plus, μπορείτε να τονίσετε ακόμα περισσότερο το χρώμα, προσθέτοντας στον χώρο διακοσμητικά αντικείμενα – όπως πίνακες ζωγραφικής, πολύχρωμα λουλούδια ή φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς και μαξιλάρια «ντυμένα» με χαρούμενα patterns.

Ροδακινί με ιβουάρ

picture4.png

Συνήθως, τον συνδυασμό των χρωμάτων ροδακινί με ιβουάρ, τον συναντούσαμε περισσότερο στην μορφή του ροζ με λευκό και μάλιστα το βλέπαμε αρκετά συχνά σε υπνοδωμάτια. Σήμερα όμως, όπως καταλάβατε την θέση αυτών των συνδυασμών, την έχει πάρει το peach & ivory combos! Μια ωραία ιδέα για να τους «δώσετε» ζωή είναι να βάψετε τους τοίχους σας με ροδακινί και μετά να συμπληρώσετε με λευκά είδη –όπως τα ιβουάρ έπιπλα και τα deco items. Αν είστε λάτρεις των χρωμάτων και αυτή την στιγμή που διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο, έχετε «καρφώσει» το βλέμμα σας στην παραπάνω φωτογραφία, τότε δεν έχετε να χάσετε τίποτα από το να το δοκιμάσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να «επενδύστε» σε έναν ivory καναπέ, να τοποθετήσετε πάνω του μαξιλάρια με όμορφα χρωματιστά prints –όπως το ριγέ, το floral και το πουά– και να ολοκληρώσετε με μια «τολμηρή» σε πράσινο τόνο χαλαρωτική πολυθρόνα.

Πράσινο της μέντας & μοβ λιλά

picture5.png

Το combos αυτό, ίσως σας θυμίσει έναν παραμυθένιο χώρο ή ακόμα καλύτερα μια τρισδιάστατη τούρτα βάπτισης! Ότι και αν σας έρθει στο μυαλό, ένα είναι το σίγουρο, αποτελεί έναν μαγικό συνδυασμό και ταιριάζει περισσότερο στους ανθρώπους που αγαπούν την εποχή όπου αυτός ο τρόπος διακόσμησης κυριαρχούσε. Σίγουρα, όσοι έχετε δει το Bridgerton, είχατε εντυπωσιαστεί από αυτόν τον ονειρεμένο συνδυασμό χρωμάτων και φυσικά θα αναρωτιόσασταν εκείνη την στιγμή πως γίνεται αυτός ο τόσο δύσκολος συνδυασμός να αναδεικνύεται με τόσο αριστοκρατικό τρόπο. Αρχικά, είναι τόσο πολύπλοκο όσο φαίνεται; Φυσικά και όχι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να επιλέξετε μια floral ταπετσαρία τοίχου, η οποία να συνδυάζει τα δυο χρώματα και να προσθέσετε ένα φωτιστικό σε μέντα, καθώς και μωβ λουλούδια, προσδίδοντας έτσι την αίσθηση της ανοιξιάτικης φρεσκάδας.