fbpixel

Search icon
Search
Spring Art de la Table: Το νέο εγχείρημα της Ancient Kallos με hand crafted χαρακτήρα
#GREEKSDOITBETTER

Spring Art de la Table: Το νέο εγχείρημα της Ancient Kallos με hand crafted χαρακτήρα

Η πρώτη χειροποίητη κεραμική design πρόταση του ελληνικού brand είναι γεγονός


Μια ολοκαίνουρια πρόταση art de la table που φέρει την υπογραφή της Ancient Kallos είναι σχεδιασμένη για να χαρίζει κομψότητα στην καθημερινότητα και παράλληλα ν' αναβιώνει την ελληνική κεραμική τέχνη.

17a4391.jpg

Νέα εποχή ξεκίνησε λοιπόν, για το γνωστό ελληνικό fashion brand που μεταφέρει το ελληνικό πνεύμα σε όλο τον πλανήτη, δίνοντας μια σύγχρονη εκδοχή της της ελληνικής παράδοσης. Για πρώτη φορά μια καινούρια συνεργασία απέδωσε καρπούς για τη Λαμπρινή και Στέλλα Σταύρου, co founders της Ancient Kallos, και ήδη το πρώτο χειροποίητο κεραμικό σερβίτσιο φαγητού ζωγραφισμένο στο χέρι με την υπογραφή του είναι γεγονός. Και μάλιστα είναι φτιαγμένα ένα ένα στο νησί της Σκύρου, από όπου έχουν ξεκινήσει οι περισσότεροι Έλληνες κεραμίστες και είναι ζωγραφισμένο κα γυαλωμένο στο χέρι από τον Γιάννη Φτούλη που έμαθε την τέχνη από τον πατέρα του Σταμάτη Φτούλη στην Σκύρο. Το αυθεντικό σκυριανό κέντημα που ονομάζεται «γαρύφαλλο» αποτυπώθηκε με μαεστρία από τον τοπικό καλλιτέχνη και είναι ένα από τα δέκα σχέδια των παραδοσιακών κεντημάτων με ειδική βελονιά που ονομάζονται «Γραφτά».

17a4893.jpg

Τo σερβίτσιο με τα ζωγραφισμένα κεραμικά πιάτα πλαισιώνεται από μια επίσης νέα σειρά “table top essentials” που αποτελείται από λινά σουπλά και πετσέτες φαγητού κορυφαίας ποιότητας, κεντημένα με παραδοσιακά μοτίβα λουλουδιών και απλικέ τελειώματα που προσθέτουν ανεπιτήδευτη πολυτέλεια στο τραπέζι. Εμπνευσμένα από τα πλούσια ελληνικά εργόχειρα και κατασκευασμενα από έμπειρους δεξιοτεχνίτες εξ ολοκλήρου ελληνικής κατασκευής συμπληρώνουν ιδανικά το ανοιξιάτικο τραπέζι που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι.

Ένα μοναδικό σκηνικό στήθηκε κάτω από τις ανθισμένες ροδακινιές στον κάμπο της Ημαθίας που κάθε τέτοια εποχή μοιάζει να έχει καλυφθεί με ένα απέραντο ροζ σεντόνι.
17a4902.jpg
Λαμπρινή και Στέλλα Σταύρου

Τα άνθη της ροδακινιάς που συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, κι έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων πυροδότησαν την ατμόσφαιρα με τα χρώματα και τις ευωδιές τους κι έγιναν το ιδανικό background. Στους «κήπους του Μίδα» κατά τον Ηρόδοτο, το νέο χειροποίητο σερβίτσιο αναδείχθηκε ιδανικά πλαισιωμένο από τα χρώματα της φύσης και μοναδικές ανθοδετικές δημιουργίες της Τάνιας Χατζηγκόντζιου της Anthos Lab, συμπληρώνοντας μια γιορτή ανθοφορίας που υποστηρίχθηκε από τον τοπικό τουριστικό όμιλο Βέροιας ΤΟΒ.

Αναζητήστε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες! 

Φωτογραφίες: Άρης Ράμμος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021