fbpixel

Search icon
Search
Sparkling nights: Το ποτά που δεν πρέπει να λείπουν από το at home mini bar σας
PEOPLE & MOMENTS

Sparkling nights: Το ποτά που δεν πρέπει να λείπουν από το at home mini bar σας

Plus, το ιδανικό pairing για το καθένα από αυτά


Το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει και οι περισσότεροι από εμάς θα το περάσουμε στο σπίτι με τους κοντινούς μας αγαπημένους. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για το φετινό ρεβεγιόν, ενώ είναι σημαντικό να δώσετε βάση στην παραμικρή λεπτομέρεια, προκειμένου όλα να είναι στην εντέλεια! Από τη μεγάλη αυτή βραδιά δε γίνεται να απουσιάζουν τα ποτά, τα οποία θα απογειώσουν το κέφι και θα σας κάνουν να περάσετε αξέχαστα εσείς και οι καλεσμένοι σας. Ποια είναι, όμως, τα ποτά που πρέπει να πάρουν θέση στην κάβα σας και με τι θα τα συνδυάσετε;

new-years-eve-dresses-1607705851.jpg
Ανακαλύψτε παρακάτω ποια είναι αυτά, καθώς και τα τέλεια combos με τα ιδανικά finger foods!

Η σαμπάνια

Εάν η Πρωτοχρονιά ήταν συνώνυμη με ένα ποτό, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα η σαμπάνια! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το κάνετε την πρόποσή σας για το νέο έτος με ένα ποτήρι στο χέρι. Οφείλετε να γνωρίζετε πως κάθε σαμπάνια έχει το δικό της επίπεδο γλυκύτητας -όπως ακριβώς και τα κρασιά-, γι' αυτό και πρέπει να καταλήξετε στην επιλογή με βάση τα γούστα σας, αλλά και τις προτιμήσει της παρέας σας.

Champagne pairing: Τα σκληρά τυριά ταιριάζουν απόλυτα με τους αφρώδεις οίνους, όπως επίσης και με κόκκινα φρούτα και brioche. Για expensive γούστα προτιμήστε τις καραβίδες, τα μύδια και τα στρείδια.

champagne-cheers-sparklers-getty-1119-2000.jpg

Το κρασί

Ως μια all time classic επιλογή, το κρασί είναι σημαντικό να υπάρχει σε κάθε festive gathering και ιδίως το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Rosé, κόκκινα, λευκά -οι επιλογές είναι πολλές και διαφέρουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Αξίζει να γνωρίζετε πως το κόκκινο σερβίρεται και ζεστό, ενώ το λευκό και το rosé καλύτερα να έχουν μείνει στο ψυγείο ή να βρίσκονται μέσα σε σαμπανιέρα με πάγο.

Wine pairing: Το λευκό κρασί ταιριάζει με τυριά μικρής ωρίμανσης, όπως brie, gouda, regato ή cheddar, το κόκκινο με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, όπως σύκα, αχλάδι και ροδάκινο, ενώ το rosé με διάφορα είδη αλλαντικών και τυριών, αλλά κυρίως με international κουζίνα, όπως η ασιατική, η ινδική ή η ταϊλανδέζικη.

rose.png

Τα λευκά ποτά

Εάν προτιμάτε τα λευκά ποτά, τότε γεμίστε το bar του σπιτιού σας με ένα μπουκάλι βότκα, ένα ρούμι ή ένα τζιν. Είναι η ιδανική βάση για cocktails και σφηνάκια, ενώ μην ξεχάσετε και τα συνοδευτικά αυτών, όπως τα energy drinks, τα αναψυκτικά και τους χυμούς -ανάλογα με τα γούστα σας.

White drinks pairing: Οι ξηροί καρποί και τα chips αποτελούν σίγουρη επιλογή, ενώ μπορείτε να τα συνδυάσετε φανταστικά με μανιτάρια ψημένα στον φούρνο, κόκκινο ή μαύρο χαβιάρι, βραστά ή ψητά κρέατα, κυρίως με βοδινά ή μοσχαρίσια.

Το ουίσκι

Έχετε στην παρέα σας κάποιον aficionados κάποιοι ουίσκι ή είστε εσείς οι ίδιοι; Εάν ναι, τότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε στην κάβα σας ένα μπουκάλι. Το ουίσκι έχει μεγαλύτερη γευστική γκάμα από τα περισσότερα αλκοολούχα, τόσο ως προς τα αρώματα του όσο και ως προς τα είδη του. Το blended είναι μια από τις πιο γνωστές κατηγορίες, καθώς και μια safe επιλογή κοινής αποδοχής.

Whisky pairing: Ταιριάζει υπέροχα με θαλασσινά και, φυσικά, με κρέας και τυριά, ενώ μη διστάσετε να το συνδυάσετε με μαύρη σοκολάτα, η πλούσια γεύση της οποίας δένει απίστευτα με αυτήν του ουίσκι.

cocktails.jpg

Το κονιάκ

Η βραδιά επιβάλλει και το κονιάκ για τους λάτρεις του είδους! Για μερικούς, η γεύση του κονιάκ είναι ταυτισμένη με αυτήν της πολυτέλειας και των πιο ιδιαίτερων στιγμών, γι' αυτό και αξίζει μια θέση μαζί με τα υπόλοιπα ποτά για τους εκλεκτούς καλεσμένους σας.

Cognac pairing: Μια πικρή σοκολάτα θα δημιουργήσει το ιδανικό combo με το κονιάκ σας, καθώς και με τυριά κρεμώδους υφής, όπως το ροκφόρ, και καπνιστό σολωμό.

Cheers to a happy new year!