fbpixel

Search icon
Search
Σπάνε εύκολα τα νύχια σας; Tips για να το αντιμετωπίσετε μια και καλή
HAIR & NAILS

Σπάνε εύκολα τα νύχια σας; Tips για να το αντιμετωπίσετε μια και καλή

Δυναμώστε τώρα τα άκρα σας


Τα όμορφα νύχια μπορεί να είναι απόδειξη καλής υγείας, ωστόσο, μερικές φορές τα άκρα μας δεν παραμένουν τόσο δυνατά όσο ελπίζαμε. Τα καλά νέα είναι βέβαια ότι μπορούμε πάντα να κάνουμε τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της υγείας των νυχιών μας και να αναδείξουμε την καλύτερη εικόνα τους - που ακόμα και άβαφα θα φαίνονται πάντα περιποιημένα. 

Ακολουθούν οι συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μην βρεθείτε απρόοπτα με σπασμένο νύχι ποτέ ξανά!

Μην τα βάζετε πολύ στο νερό 

Το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να κάνει τα νύχια σας να γίνουν αδύναμα και εύθραυστα. Φορέστε γάντια όταν πλένετε τα πιάτα και προσπαθήστε να κρατάτε τα άκρα σας μακριά από το νερό όταν κάνετε μπάνιο. Φυσικά, είναι αδύνατο να αποφεύγετε πάντα να βυθίζετε τα χέρια σας στο νερό, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχετε!

shutterstock-791463919.jpg

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η κατανάλωση αρκετού νερού είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, και το ίδιο ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση. Χωρίς επαρκή υγρασία, τα νύχια μπορεί να γίνουν εύθραυστα, να σπάνε και να ξεφλουδίζουν εύκολα. Η κατανάλωση αρκετού νερού τα βοηθά να διατηρούν την υγρασία και να παραμένουν γερά.

Δώστε προσοχή στη διατροφή σας

Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ποικιλία διατροφή, καθώς και ότι λαμβάνετε μια πολυβιταμίνη με μέταλλα. Μια δίαιτα που έχει έλλειψη σε σημαντικές βιταμίνες μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο τον οργανισμό σας - συμπεριλαμβανομένων των νυχιών σας. Μιλήστε με τον φαρμακοποιό ή τον διατροφολόγο σας πριν ξεκινήσετε νέα συμπληρώματα διατροφής. 

shutterstock-550897651.jpg

Να είστε προσεκτικοί με τα beauty products που χρησιμοποιείτε

Βερνίκι νυχιών και ασετόν

Πολλά βερνίκια ή θεραπείες περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν πραγματικά να αποδυναμώσουν τα νύχια. Αναζητήστε επίσης, μη τοξικά βερνίκια νυχιών και ενυδατικά καθώς και polish removal χωρίς ασετόν για την αφαίρεση.

Απολυμαντικά χεριών και προϊόντα καθαρισμού

Εάν χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών, προσπαθήστε να μην το αφήνετε στα νύχια σας και να χρησιμοποιείτε όσο είναι δυνατόν με μέτρο. Το αντισηπτικό με βάση την αλκοόλη ξηραίνει τα νύχια (και τα χέρια), οδηγώντας σε εύθραυστα άκρα. Επιπλέον, όταν καθαρίζετε το σπίτι, να φοράτε λαστιχένια γάντια. Πολλά προϊόντα ή μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να αποδυναμώσουν τα νύχια. Τα γάντια θα βοηθήσουν στο να αποφύγετε την επαφή με αυτές τις χημικές ουσίες.

Σαμπουάν

Αν χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν για ξηρά μαλλιά που στοχεύει στην απομάκρυνση των ελαίων (δηλαδή προορίζεται για λιπαρά μαλλιά), μπορεί να ξηράνει και τα νύχια σας, κάνοντάς τα αδύναμα ή εύθραυστα. Δοκιμάστε να το αλλάξετε για μερικές εβδομάδες και δείτε αν θα παρατηρήσετε διαφορά.

shutterstock-327341498.jpg

Κάντε ένα «διάλειμμα» από το βάψιμο νυχιών

Παρόλο που τα βαμμένα νύχια δείχνουν όμορφα και περιποιήμενα, τα νύχια σας πρέπει να αναπνέουν. Η συνεχής χρήση βερνικιού, ακόμη και μη τοξικού βερνικιού, μπορεί να τα αποδυναμώσει. Αφού τα κρατήσετε βαμμένα για μια εβδομάδα, στη συνέχεια take a break και αφήστε τα να μείνουν χωρίς βερνίκι για μια εβδομάδα.