fbpixel

Search icon
Search
Solo Travel: Oι πιο ασφαλείς προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψει μια γυναίκα μόνη
ESCAPE

Solo Travel: Oι πιο ασφαλείς προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψει μια γυναίκα μόνη

Ένα ζήτημα που κάποτε ήταν ταμπού, σήμερα αποτελεί ταξιδιωτικό trend


Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει, αλλά -δυστυχώς- υπάρχουν ακόμη παραδείγματα που αποδεικνύουν πως μια γυναίκα δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρη για την ασφάλειά της, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, ακριβώς επειδή η θέση της στην κοινωνία έχει αλλάξει -ή οφείλει να αλλάξει- ολοκληρωτικά.

Με τον ερχομό του καλοκαιριού, η ανάγκη για ένα ταξίδι ολοένα και αυξάνεται, γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε τους κορυφαίους ασφαλείς προορισμούς στον κόσμο, στους οποίους μπορεί μια γυναίκα να απολαύσει μια απόδραση μόνη της. Τι να δει, πού να πάει και τι να επισκεφτεί, καταγράφονται παρακάτω, αφού πρώτα σας αποδείξουμε πως το safety level του κάθε τόπου βρίσκεται στο επίκεντρο.

Escape the ordinary...

Φινλανδία

shutterstock-1917056663.jpg

Τι να πει κανείς για την ομορφιά της Φινλανδίας! Ένας τόπος που ξεχωρίζει στον παγκόσμιο χάρτη για τα εμβληματικά αξιοθέατά του, τον ξεχωριστό πολιτισμό, τις απέραντες πεδιάδες, αλλά και το εντελώς διαφορετικό αστικό τοπία από τα συνηθισμένα.

Safety: Η Φινλανδία κατατάσσεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην ασφάλειά της από το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum στην Έκθεσή της για την Ανταγωνιστικότητα Ταξιδίων και Τουρισμού. Bonus, ο Δείκτης Γυναικών, Ειρήνης και Ασφάλειας κατέταξε τη Φινλανδία ως την τρίτη καλύτερη χώρα για να ζει μια γυναίκα, σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2019, συμβάλλοντας σε έναν πιο δίκαιο κόσμο με ίσα δικαιώματα.

Where to go: Εάν θέλετε να γίνεται «κομμάτι» του πολιτισμού του τόπου, οφείλετε να επισκεφτείτε τις εκκλησίες του Ελσίνκι (Uspensky Orthodox Cathedral, Lutheran Cathedral και Temppeliaukio Church). Για τα ψώνια σας, παραμείνετε σε αυτήν την περιοχή και κατευθυνθείτε στο Design District, ένα location αφιερωμένο στο design, όπου μπορείτε να βρείτε αντίκες-διαμάντια. Plus, οργανώστε μια μίνι εκδρομή στο Βόρειο Σέλας, που θα σας μαγέψει με τα χρώματά του.

Ελβετία

shutterstock-222501100.jpg

Στην καρδιά της Ευρώπης, η Ελβετία προσφέρει πολλά περισσότερα απ' ό,τι έχετε κατά νου. Είναι μια χώρα γεμάτη πολιτιστική ποικιλομορφία, όμορφα αξιοθέατα και κοσμοπολίτικα τοπία.

Safety: Η Ελβετία είναι η έβδομη πιο ειρηνική χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης (GPI). Ακόμη, το έθνος των Άλπεων κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τη Νορβηγία σε μια κατάταξη που καλύπτει 167 χώρες και σταθμίζει μεταβλητές όπως η απασχόληση, η ασφάλεια και η πολιτική εκπροσώπηση.

Where to go: Η δημοφιλής λίμνη Geneva αποτελεί ένα must-visit προορισμό λίγο πιο έξω από την Ελβετία. Εκεί, η γαλήνια ατμόσφαιρα και η κατάνυξη έχουν τον τρόπο να οδηγούν τις αισθήσεις σε άλλο επίπεδο. Εξίσου υπέροχα είναι και στο Swiss National Park, εκεί όπου θα συναντήσετε σπάνιες ποικιλίες λουλουδιών. Για την απόλυτη fine dining εμπειρία, κλείστε τραπέζι for one στο θρυλικό εστιατόριο Cheval Blanc του Hotel Les Trois Rois.

Στοκχόλμη

shutterstock-314554589.jpg

Η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν την to travel solo list! Ένα από τα πιο ρομαντικά places to be alone, τοποθετημένο πάνω σε 14 νησιά, τα οποία ενώνονται με περισσότερες από 50 γέφυρες.

Safety: Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Στοκχόλμης που υποστηρίζουν πως ακόμη και τη νύχτα νιώθουν ασφαλείς περπατώντας στους δρόμους της. Η πόλη είναι μια από τις δέκα πιο ασφαλείς πρωτεύουσες στον κόσμο, και το ίδιο ισχύει και για άλλες μεγάλες σουηδικές πόλεις. Οι ντόπιοι φροντίζουν να υπακούουν φυσικά στους νόμους επειδή σέβονται την κυβέρνησή τους. Στους περισσότερους Σουηδούς αρέσει να ζουν τη δική τους ζωή χωρίς να ενοχλούν τους άλλους και ιδίως τις γυναίκες.

Where to go: Εκεί θα βρείτε το βασιλικό παλάτι, το Royal Armory και το Μουσείο Νόμπελ. Συνεχίστε την περιήγηση και πέρασε στο νησάκι Södermalm για να δείτε και τη μοντέρνα πλευρά της πόλης και να επισκεφθείς το φοβερό μουσείο μοντέρνας φωτογραφίας, το Fotografiska. Απογειώστε το ταξίδι σας με shopping therapy σε έναν από τους πιο fashionable δρόμους της πόλης, τον Götgatan.

Αυστρία

shutterstock-776948347.jpg

Η φυσική γοητεία της Αυστρίας αφήνει με το στόμα ανοιχτό τους travelers -και όχι άδικα! Ένας τόπος ιδανικός για solo διακοπές, καθώς μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο για όποιον τον επισκεφτεί. Ειδικά αυτήν την εποχή, η ομορφιά της Αυστρίας ξεπερνάει κάθε φαντασία!

Safety: Η Αυστρία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στη λίστα του Διεθνούς Γυναικείου Ταξιδιωτικού Κέντρου με τις καλύτερες χώρες για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες. Πέρα από τις γυναίκες, υπάρχει μέριμνα και σεβασμός στην LGBT+ κοινότητα, ενώ θεωρείται μια ιδανική χώρα για να μείνει κάποιος μόνιμα, λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.

Where to go: Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το καλύτερο σνίτσελ της πόλης επισκεφτείτε το γνωστό Figlmüller (Bäckerstraße 6), που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης και περάστε μια βόλτα από τα ιστορικά Ανάκτορα Σενμπρούν (Schönbrunner Schloßstraße 47, Βιέννη). Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μουσείο Belvedere που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον πίνακα του Gustav Klimt που απεικονίζει ένα από τα διασημότερο φιλιά του κόσμου!

Ισλανδία

shutterstock-722048209.jpg

Last but not least, η Ισλανδία φιγουράρει στη λίστα με τα once-in-a-lifetime ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα. Εκεί όπου η μαγεία του τόπου αποτελεί έναν βασικό λόγο για να συγκλονίσει τους ταξιδιώτες, κάνοντάς τους να ξεφύγουν εντελώς από την αστική καθημερινότητα και τους απαιτητικούς ρυθμούς της.

Safety: Η Ισλανδία έχει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον πλανήτη και κατατάσσεται στην πρώτη θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης (GPI). Τα τελευταία έντεκα χρόνια, η χώρα ηγείται του Δείκτη Χάσματος των Φύλων του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να είσαι γυναίκα». Η Ισλανδία έχει μερικούς από τους ισχυρότερους νόμους στον κόσμο για την ισότητα στον χώρο εργασίας και την ίση αμοιβή, καθώς και υψηλά αποτελέσματα για τις γυναίκες σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης, οικονομικών ευκαιριών και πολιτικής εκπροσώπησης.

Where to go: Τα βόρεια φώτα ή "Aurora Borealis" είναι κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε εάν βρεθείτε εκεί, όπως επίσης και η παρατήρηση φαλαινών στο Ρέικιαβικ. Ακόμη, επισκεφτείτε το σπήλαιο του πάγου "Skaftafell", στο εθνικό πάρκο Vatnajökull (Klapparstígur 25, Ισλανδία), το οποίο «λούζεται» με θεαματικό μπλε φως.

Κεντρική φωτογραφία: Στοκχόλμη