fbpixel

Search icon
Search
So festive: Γιορτάστε στη Θεσσαλονίκη με φόντο διαχρονικά και σύγχρονα στέκια

So festive: Γιορτάστε στη Θεσσαλονίκη με φόντο διαχρονικά και σύγχρονα στέκια

Προτάσεις για έξοδο στη χριστουγεννιάτικη πόλη


Η Θεσσαλονίκη τις γιορτές έχει μια άλλη μαγεία. Διαφορετική, ακόμα πιο γοητευτική. Κάνει τους πάντες να χαθούν έστω και για λίγες μέρες σε μια γλυκιά χαρά και τους γεμίζει με υπέροχη θετική διάθεση. Και όταν σε όλα αυτά προστεθούν και τα διαχρονικά και σύγχρονα στέκια της, τότε η festive εμπειρία γίνεται ακόμα καλύτερη! Διαβάστε λοιπόν παρακάτω όλα όσα πρέπει να κάνετε, απολαύσετε, γευτείτε τις ημέρες των γιορτών στην πόλη για να περάσετε αξέχαστα. Κρατήστε σημειώσεις...

All time classic

a-mg-7196-clochard.jpg

H αστική κλασική κουζίνα του Clochard  (Πρ. Κορομηλά 4), όσα χρόνια κι αν περάσουν συνεχίζει ν’ ανθίζει πολύ σύγχρονα και συνειδητοποιημένα. Μιξάρει στοιχεία από ιδιαίτερες κουζίνες του εξωτερικού, που, όμως, δε θα σου δώσουν ποτέ την αίσθηση ότι αλλοιώνεται η κουλτούρα στις γεύσεις. Ενόψει των ημερών, απολαύσαμε το πλούσιο μενού των ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς που ετοιμάζουν. Οι κάρτες βασίζονται σε 6 διαφορετικές προτάσεις κυρίως πιάτων και παντρεύονται με το κατάλληλο ποτό. Τα Χριστούγεννα δοκιμάζουμε ιβηρικό χοιρινό μαριναρισμένο σε Madeira Malvasia 10Y και μαντζουράνα, με μελωμένα κυδώνια και μια γλυκιά σάλτσα αποξηραμένων φρούτων, και την Πρωτοχρονιά, ένα ονειρεμένο βελουτέ κολοκύθας με βασιλικά χτένια, αβγοτάραχο Μεσολογγίου και chips πράσου.

Gourmet moments

b-t12a6168-copy-aficionados.jpg

Οι γιορτές ξεκινούν από τον κήπο του  The Aficionados (Νικ. Πλαστήρα 105), με φρέσκα όστρακα, ζυμαρικά και ειδικά πιάτα ημέρας. Δίνουμε ραντεβού από νωρίς το μεσημέρι με γιορτινή και χαλαρή διάθεση μέχρι αργά το βράδυ. Το λαμπερό μενού συνοδεύουν cocktails, spirits και σαμπάνια. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θ’ απολαύσετε ένα υψηλής αισθητικής menu με βελούδινη σούπα κίτρινης κολοκύθας, ελληνικό καβούρι, ραβιόλια αστακού με τσορίθο, foie grass με τρούφα και αγριογούρουνο με πουρέ κάστανο. Ο τέλειος τρόπος να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά!

Feels Great

c-img-6600-canteen.jpg

To Canteen (Δ. Γούναρη 7) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία στην πόλη. Φέτος, θα ζήσουμε αξέχαστες στιγμές γιορτής από το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων με dj set και θα συνεχιστεί το βράδυ της ίδιας μέρας με ένα απολαυστικό menu, στο οποίο θα δοκιμάσετε τη βελουτέ λαχανικών με μπισκότο ελιάς Καλαμών, λαχανοντολμάδες με αβγολέμονο, γαλοπούλα γεμιστή, μαύρο χοίρο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, ξερά φρούτα και ψητές γλυκοπατάτες, και την πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα με αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα, με σάλτσα βανίλιας.

Joyeux Noel

d-img-6600-charlie.jpg

Απολαύστε όμορφες, γιορτινές στιγμές στο  Charlie D. Brasserie (Κομνηνών 10), το απόλυτο bistrot της πόλης, που θυμίζει εκείνα τα κομψά στο Παρίσι. Την παραμονή των Χριστουγέννων, το menu με τη βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με μαριναρισμένες γαρίδες, μοσχολέμονο και μασκαρπόνε, ρολό γαλοπούλας γεμιστό με παραδοσιακή γέμιση και πουρέ γλυκοπατάτας θα ολοκληρωθεί με το γλυκό από τρούφα με bitter σοκολάτα, καραμέλα και φραγκοστάφυλο. Μια γευστική πανδαισία. Αλλά και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, το menu θα σας δικαιώσει με το χειροποίητο ραβιόλι με καπνιστή πάπια σε πουρέ από αγκινάρα Ιερουσαλήμ και το αγριογούρουνο με άγρια μανιτάρια, κρεμμυδάκια ενσαλότ, cognac και πατάτα ντοφινουάζ με μοσχοκάρυδο να πρωταγωνιστούν. Το μενού υπογράφει ο Arnaud Bignon, με γαλλικό αέρα και δύο αστέρια Michelin.

Like a star

e-dscf7525-manitari.jpg

Το Μανιτάρι (Θεμ. Σοφούλη 57) είναι ένα από τα εστιατόρια που έχει καταφέρει να βάλει τη δική του σφραγίδα στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Τα πιάτα που οι chef του εστιατορίου θα ετοιμάσουν ειδικά για τις βραδιές της παραμονής πρόκειται να είναι άκρως νόστιμα και δημιουργικά, ενώ ο χώρος θα μας υποδεχτεί στολισμένος στα γιορτινά του. Δοκιμάστε το αρνάκι γάστρας με πουρέ μελιτζάνας και σάλτσα λεμονιού, το μοσχαράκι με κόκκινο κρασί  και κατίκι Δομοκού και τη σούπα εσπεριδοειδών με παρφέ σιμιγδαλένιο χαλβά και αλατισμένα φουντούκια. Ένα ποτήρι κρασί από την απόλυτα ενημερωμένη κάβα θα συμπληρώσει την απόλαυση! Ο Στέργιος Μοσχογιάννης θα συνοδέψει τη βραδιά με το σαξόφωνό του.

Family Friendly

f-dscf7525-maiami.jpg

Τα Χριστούγεννα, το Μαϊάμι (Θέτιδος 18, Καλαμαριά) θα «φορέσει» την πιο ωραία του διάθεση και απ’ ό,τι μάθαμε, θα στρώσει ένα festive, πλούσιο τραπέζι. Όχι μόνο για ενήλικες, αλλά για όλη την οικογένεια. Η κουλτούρα του μαγαζιού σε γεύσεις έχει ως πυρήνα το φρέσκο ψάρι. Η δε τοποθεσία και το coastal décor δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος εναρμονίζεται με την κουζίνα που προσφέρει. Ενόψει, όμως, της Παραμονής των Χριστουγέννων, το κλίμα αλλάζει. Θα στηθεί ένας πληθωρικός μπουφές με κρεατικά, οικογενειακές και όχι μόνο παραδοσιακές συνταγές και απεριόριστο κρασί, και θα υπάρχει ζωντανή μουσική, που θα κρατήσει ως τις πρωινές ώρες. Παράλληλα, σε ξεχωριστό χώρο οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα κόλπα του animateur Todorino!

Unique Taste

g-dscf7525-thria.jpg

Ο chef Δημήτρης Τασιούλας από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του Thria (Μαρία Κάλλας 1) επικοινώνησε πολύ ξεκάθαρα τη διάθεσή του ν’ αναδομήσει την παράδοση ευφάνταστα. Του ζητήσαμε να μας βάλει στην κουζίνα του ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που ετοιμάζει -στο οποίο θα υπάρχει και live μουσική- και από το haute μενού του, ό,τι πιάτο γευτήκαμε -αν και ετερόκλητο- ήταν αντάξιο της αναμονής. Η κρούστα μιας τραγανής γαρίδας έδενε με την καραμελωμένη γλυκοπατάτα και το γλάσο από βερίκοκο, το Kobe Wagyu Rib Eye -το καλύτερο φιλέτο στον κόσμο- ήταν άψογο σε υφή και γεύση και το φιλέτο καλκάνι με κρέμα από λουίζα και σπαράγγια ήταν πιάτο-έκπληξη.

Pure Joy 

1-1n6a0728-fysalida-HS8uJ.jpg

Το εστιατόριο Fyssalida (Παγγαίου 4) είναι το απόλυτο γευστικό new entry του χειμώνα. Ένα all day, fine dining εστιατόριο με σύγχρονη ελληνική κουζίνα και μία τεράστια κάβα για να συνοδεύουμε κάθε γεύμα μας. Φέτος τις γιορτές, δοκιμάζουμε τις πιο νόστιμες εορταστικές γεύσεις, όπως το αρνάκι με τις αγκινάρες και τη σάλτσα δυόσμου, την πάπια με λαχανικά και σάλτσα πορτοκάλι, το ριζότο με σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδας και φυσικά, τη μους λεμονιού με μαρέγκα!

Social Club

img-7875-80-2-casablanca-1.jpg

Χαρακτήρας αστικός, κάτι από παλιά Θεσσαλονίκη. Στην πρώην οικία Μιχαηλίδη στη Β. Όλγας (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 18), που μαρτυρά τη νεοκλασική αρχιτεκτονική της πόλης, το Casablanca Social Club μπαίνει στο mood των γιορτών με νέες, χριστουγεννιάτικες ιδέες σε ροφήματα, cocktails, γλυκά, αλλά και πιάτα σε μια λίστα - έκπληξη! To πρόγραμμα για τις γιορτές, γεμάτο, με την αρχή να γίνεται στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων το βράδυ, μ’ ένα εορταστικό μενού για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων -γι’ αυτό κάντε την κράτησή σας! Η συνέχεια δίνεται με το πρώτο πρωινό του νέου έτους να ξεκινάει μ’ ένα «βασιλικό» και άκρως απολαυστικό breakfast & brunch, που θα σερβίρεται από τις 11 το πρωί ως και τις 5 το απόγευμα. Και για τους λάτρεις της γαστρονομίας και των εκλεπτυσμένων γεύσεων, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Φώτων, το prime bar του Casablanca θα παρουσιάσει ένα private food pairing event, αυστηρά για 12 άτομα, αφιερωμένο σε συνδυασμούς θαλασσινών (στρείδια, ταρτάρ τόνου, σασίμι τόνου και άλλες ιδιαίτερες γεύσεις) με σαμπάνια και σκοτσέζικα ουίσκι.