fbpixel

Search icon
Search
Sleep Tight: Και όμως υπάρχουν 5 τρόποι για να βελτιώσετε τα όνειρα σας
WELLNESS

Sleep Tight: Και όμως υπάρχουν 5 τρόποι για να βελτιώσετε τα όνειρα σας

Κάντε καλύτερο ύπνο και βιώστε κάθε μερα στο maximum


Το 2021, πήρατε την απόφαση να εστιάσετε στη χαρά και στην ευεξία. Μετά τη χρονιά που πέρασε, ο εορτασμός των μικρών στιγμών ευτυχίας και η πραγματική σύνδεση με τον εσωτερικό εαυτό σας έγινε πιο επιτακτική από ποτέ με την κάθαρση και το wellness να γίνονται πραγματικά trends σε ένα κόσμο που αλλάζει με αστρονομική ταχύτητα. Τις επόμενες εβδομάδες, θα γελάσετε, θα βιώσετε νέες εμπειρίες και θα έχετε την ευκαιρία να ανανεώσετε τις παλιές πτυχές της καθημερινής ζωής και όλα αυτά απλώς παίρνοντας την απόφαση για ένα νέο ξεκίνημα χωρίς να στερηθείτε το Resolution Joy που τόσο επιθυμούσατε. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ξεκινήσετε όλη αυτή την αλλαγή από την εφαρμογή της στον ύπνο σας;

Το καθημερινό stress μπορεί να επιβαρύνει αρκετά αυτό τον τομέα της ζωή σας και να σας προκαλεί έναν ατελή ύπνο που συχνά οδηγεί σε αγχωτικά όνειρα και εφιάλτες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν κοιμηθείτε γα να προετοιμαστείτε για μια ξεκούραστη, πιο χαρούμενη ονειρική «προβολή».

oneira-veltiosio-2.jpg

1. Διαχειριστείτε το άγχος με τα κατάλληλα εργαλεία

Σύμφωνα με την θεραπευτή και την ειδική των ονείρων Leslie Ellis, Ph.D., ένα πράγμα που μπορεί να βοηθήσει τα όνειρά σας να γίνουν πιο ευχάριστα είναι η μείωση του άγχους στην καθημερινή σας ζωή. Είτε αυτό σημαίνει να ακολουθήσετε μια πρακτική mindfulness, είτε να καταγράψετε τις σκέψεις σας σχετικά με το τι σας ενοχλεί, είτε να δείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Προσπαθήστε να μετριάσετε το άγχος «χτυπώντας» στην πηγή του και αυτό θα αποτελέσει το πρώτο και πιο μακροπρόθεσμο στοιχείο για έναν καλύτερο ύπνο με απόλυτα "γλυκά" όνειρα.

oneira-veltiosi-1.png

2. Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν ύπνο

Φυσικά, όταν μιλάτε για επίτευξη ποιοτικού ύπνου, δεν μπορείτε να αφήσετε έξω την απόλυτα σημαντική ρουτίνα πριν το κρεβάτι. Χρησιμοποιώντας το χρόνο πριν να αποκοιμηθείτε για να κάνετε χαλαρωτικές δραστηριότητες που μειώνουν το «ενσωματωμένο άγχος», μπορεί να ενθαρρύνετε τα πιο ευχάριστα όνειρα. Ιδανικά, κοιμηθείτε σε ένα ήρεμο σώμα κάτι που συνεπάγεται ό,τι θα έχετε ασκηθεί μέσα στην ημέρα και να έχετε κάνει μερικά λεπτά διαλογισμού. Δοκιμάστε να μπείτε σε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους και ανάψτε τα αγαπημένα σας κεριά. Όλη αυτή την ώρα μπορείτε να την αφιερώσετε είτε στον εαυτό σας, είτε στο να επικοινωνείτε με κάποιον που αγαπάτε. Είναι επίσης καλή ιδέα να αποφεύγετε τα τρόφιμα και το αλκοόλ κοντά στον ύπνο, καθώς έρευνες δείχνουν ότι και οι δύο μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο.

oneira-veltiosi-3.jpg

3. Δοκιμάστε τα συμπληρώματα μαγνησίου

Για να βοηθηθείτε στο να χαλαρώσετε και στο να απολαύσετε τον ύπνο σας, ίσως θελήσετε να λάβετε ένα συμπλήρωμα ύπνου ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Δοκιμάστε τα συμπληρώματα που περιέχουν μελατονίνη ή μαγνήσιο τα οποία συνήθως συνδυάζονται με νευροδιαβιβαστές που βελτιώνουν τη φυσική ποιότητα ύπνου. Φυσικά, από ιατρικής άποψης δε θα πρέπει να εναποτίθετε όλες σας τις ελπίδες σε αυτή τη λύση καθώς είναι σημαντικό πρώτα να δοκιμάσετε όλες τις άλλες τεχνικές.

oneira-veltiosi.jpg

4. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη σας

Εάν τα κακά όνειρα και τα συχνά ξυπνήματα αποτελούν πρόβλημα για εσάς, ένας λόγος μπορεί να είναι απλώς η θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας. Ως ερευνητής ύπνου και συν-συγγραφέας του "Sleep for Success" Η Rebecca Robbins, Ph.D. ανέφερε πως είδαν πειραματικά ότι τα άτομα που κοιμούνται σε θερμότερα δωμάτια (21 βαθμούς Κελσίου ή υψηλότερα) είναι πιο επιρρεπή σε ανήσυχα όνειρα και σε ασταθή ύπνο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να διατηρήσετε τη θερμοκρασία περίπου στους 18 βαθμούς ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

oneira-veltiosi-4.jpg

5. Θέστε μια πρόθεση για τα όνειρα σας

Τελευταίο αλλά σημαντικότερο είναι να ορίσετε μια πρόθεση για τα όνειρά σας. Για παράδειγμα, καθώς πέφτετε για ύπνο, μπορείτε να θυμάστε ένα πραγματικά καλό όνειρο ή μια μνήμη που σας ηρεμεί και να φανταστείτε τον εαυτό σας σε εκείνη την κατάσταση με πρόθεση να συνεχίσετε αυτό το όνειρο. Μπορείτε επίσης να "ζητήσετε" από το μυαλό σας να λύσει ένα πρόβλημα, ή να σκεφτείτε μια πτυχή της ζωής σας στην οποία θα θέλατε κάποια συμβολή. Καταγράφοντας τα ερώτημά σας, φαίνεται να αυξάνονται οι πιθανότητες να ονειρευτείτε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ο οραματισμός μπορεί μακροπρόθεσμα να αλλάξει όλη την πορεία της ζωής σας.

Αν παρόλα αυτά δεν μπορέσετε να ελέγξετε τα όνειρά σας, μπορείτε να κάνετε όλα αυτά τα μικρά πράγματα όλη την ημέρα και πριν από το κρεβάτι για να χαλαρώσετε το μυαλό σας και για να προετοιμαστείτε για έναν καλό ύπνο.