fbpixel

Search icon
Search
Skincare Meditation: η νέα τάση που θα αλλάξει το πώς πλένετε το πρόσωπο σας
FACE & BODY

Skincare Meditation: η νέα τάση που θα αλλάξει το πώς πλένετε το πρόσωπο σας

Και όμως αυτός ο όρος εφαρμόζεται παντού


Λαμβάνοντας συνεχείς ειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξοδεύοντας όλη τη μέρα δουλεύοντας από το σπίτι μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε απόλυτα πιεσμένες ακόμη και στις πιο χαλαρές στιγμές. Η προετοιμασία για το κρεβάτι, όμως, δεν χρειάζεται να ανήκει σε αυτές τις ώρες βιασύνης. Η κατανόηση του εαυτού σας και η εναρμόνιση με τα συναισθήματά σας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας υγιούς ζωής και το skincare meditation αποτελεί μια νέα πτυχή της αυτο-φροντίδας.

Με τα παρακάτω tips μπορείτε και εσείς να μετατρέψετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας σε κάτι που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε στα όνειρά σας, θα απαλύνει το δέρμα σας και θα καθαρίσει όλους τους ρίπους -νοητούς και μη- της καθημερινότητας. Άλλωστε, ποια άλλη στιγμή είναι ήσυχη και εστιασμένη όσο αυτή που σας βρίσκει στο μπάνιο; 

1. Απολέπιση και συγκέντρωση

Αν έπρεπε να αναφέρουμε τρία καλλυντικά που χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα, το scrub προσώπου θα βρισκόταν στην κορυφή της λίστας. Άλλωστε, αυτό που κυριολεκτικά κάνει είναι να απομακρύνει τα θαμπά και νεκρά κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος και να αφήνει τα νέα να λάμψουν από κάτω. Παρά τα σημαντικά πλεονεκτήματα όμως που παρουσιάζει η απολέπιση, μπορεί και να σας βοηθήσει να μπείτε στο mood του διαλογισμού καθώς κατά την ώρα που θα το κάνετε θα συγκεντρώνετε και τη σκέψη σας στους κόκους που βοηθούν το δέρμα σας να ανανεωθεί. Σκεφτείτε τους σαν μια ευκαιρία για να βγάλετε μακριά όποια σκέψη και επικεντρωθείτε σε αυτούς χωρίς να σκέφτεστε τίποτα άλλο. Αυτή θα είναι η εισαγωγή στο skincare meditation. 

beauty1.jpg

2. Καθαρισμός και απελευθέρωση

Καθώς αρχίζετε να πλένετε το πρόσωπό σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα, αφήνοντας το άρωμα του καθαριστικού να σας ηρεμήσει και να σας απαλύνει από το περιττό stress. Φανταστείτε τον εαυτό σας να ξεπλένει αυτά που δεν χρειάζεστε πλέον. Είτε είναι οι τοξίνες που συγκεντρώσατε από τη μέρα στην πόλη, είτε είναι η εσωτερική φόρτιση. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε δυνατά: "Release Worry, I Release Anger, I Release Negativity". Αν το κάνετε στα αγγλικά ίσως και να σας φανεί λίγο πιο εύκολη διαδικασία.

3. Μάτια και προοπτική

Η κρέμα ματιών αποτελεί μια βασική αρχή στην περιποίηση του προσώπου. Καθώς είναι ένα βασικό βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σας δε θα πρέπει να το παραλείπετε ποτέ. Αν αναλογιστείτε, πόσο λεπτό, ευαίσθητο και εύθραυστο είναι το δέρμα σε αυτή την περιοχή τότε θα μπορέσετε να το συνδέσετε με όλα τα εσωτερικά σας όνειρα και τις προοπτικές που επιζητάτε στη ζωή σας. Την ώρα, λοιπόν, που την τοποθετείτε και σας προσθέτει ενυδάτωση, φωτεινότητα, σύσφιξη, καταπολέμηση ρυτίδων, λείανση λεπτών γραμμών και μείωση μαύρων κύκλων σκεφτείτε όλα αυτά που θέλετε να πετύχετε. Κάντε manifestation στα πιο σημαντικά σας όνειρα που είναι τόσο εκλεπτυσμένα όσο και αυτή η περιοχή. 

4. Βαθιά ενυδάτωση και γείωση 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας serum για όποια κατάσταση επιθυμείτε, ρωτήστε τον εαυτό σας: "Τι αποτελεί για εμένα αλήθεια αυτή τη στιγμή;"  Αφήστε την απάντηση να έρθει διαισθητικά, και θα δείτε πως μαζί με τη μείωση των φλεγμονών και την αναγέννηση των κυττάρων που προωθούνται από τον ορό που επιλέγετε, θα καταλήξετε να νιώθετε μια βαθύτερη γείωση. Άλλωστε, είναι το πρώτο καλλυντικό που πρέπει να μπαίνει στο δέρμα μετά το καθαριστικό και την κρέμα ματιών και συνδέεται απόλυτα με τη γείωση που αποτελεί θεμελιώδη αρχή στο διαλογισμό.

beauty.jpg

5. Ενυδάτωση και σύνδεση

Σφραγίστε την πρακτική αυτή με την επιπλέον ενυδάτωση που σας δίνει η κρέμα νύχτας. Εκείνη την ώρα πάρτε μια βαθιά ανάσα ενώ οραματίζεστε ένα έντονο φως που σας γεμίζει. Αισθανθείτε την αγάπη μέσα σας και εισπνεύστε βαθιά νιώθοντας ευγνωμοσύνη και αγάπη για τον κόσμο. Ότι βάζετε μέσα σας αυτό βγαίνει και στον κόσμο. Μην ξεχνάτε πως την ενέργεια που ρέει μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε με όποιο τρόπο θέλετε εσείς.

6. Jade roller και χαλάρωση

Είναι το beauty tool που εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στα νεσεσέρ των beauty addicts αλλά και όσων θέλουν αλαβάστρινη και λαμπερή επιδερμίδα. Το jade roller είναι το μαγικό εργαλείο ομορφιάς, που θα σας κάνει να φαίνεστε πιο νέες, καθώς βοηθάει όλα τα skincare προϊόντα να λειτουργούν δέκα φορές περισσότερο γιατί αυτά διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Έτσι, με αυτό τον τρόπο θα σας χαρίσει όλα τα πλεονεκτήματα που αποκομίσατε από τα παραπάνω βήματα και θα σας κάνει να νιώσετε πιο χαλαρές από ποτέ. Καθώς το χρησιμοποιείτε, επαναλάβετε το mantra: «Είμαι εδώ και λαμβάνω όλα όσα το σύμπαν μου χαρίζει, στο μέγιστο.»