fbpixel

Search icon
Search
Ski lovers: Τα χιονοδρομικά κέντρα μία «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη
ESCAPE

Ski lovers: Τα χιονοδρομικά κέντρα μία «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη

Δημιουργήστε αξέχαστες εμπειρίες σε κατάλευκα τοπία


Η Ελλάδα κινείται σε ρυθμούς... χιονιά και το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, έχει ντυθεί στα λευκά. Η αλήθεια είναι, πως σε πολλές περιπτώσεις η κακοκαιρία αυτή προκάλεσε αρκετά προβλήματα, αλλά είναι γεγονός πως η εικόνα του χιονιού από μόνη της, είναι αρκετή για να μας φτιάξει τη διάθεση και να μας ταξιδέψει σε μέρη μακρινά. Αν έχετε μπει κι εσείς στο αντίστοιχο mood και θέλετε να βγάλετε από την ντουλάπα σας τα ρούχα του ski, κάνοντας δώρο στον εαυτό σας μία εκδρομή στο βουνό, οι επιλογές είναι πολλές. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελούν must-visit για τους λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων. Ετοιμάστε την travel-bag σας κι απολαύστε την εξόρμησή σας.

Μαγικά μέρη που θα σας κλέψουν την καρδιά!

Καϊμακτσαλάν

19bcfd80-a683-469a-b4d4-93bae4b9f136.jpeg

Βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τους ski-lovers, που αγαπούν τη λάμψη και την πολυτέλεια. Το Καϊμακτσαλάν δε θεωρείται τυχαία ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Όσοι βρίσκονται σε αυτό, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγεία του βουνού, το ολόλευκο τοπίο αλλά και τις ατελείωτες πίστες μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ μεταξύ άλλων, το χιονοδρομικό διαθέτει 16 πίστες, τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο έμπειρους. Πρόκειται για ένα χιονοδρομικό που προσφέρεται για χαλάρωση και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως του αν το ski είναι ένα από τα αγαπημένα sports όσων βρίσκονται σε αυτό κι αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της περιπέτειας και της δράσης. Ολοκληρώνοντας την παρουσία σας σε αυτό, προτιμήστε να κατηφορίσετε προς τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Εκεί, θα συναντήσετε τον απόλυτο, γαστρονομικό παράδεισο! Η ταβέρνα Πέτρος, ξεχωρίζει τόσο για τις γεύσεις της όσο και για τον ατμοσφαιρικό χώρο της και σε αυτήν, θα μπορέσετε να δοκιμάσετε μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της τοπικής κουζίνας και λαχταριστές λιχουδιές, παρέα με τις καλύτερες ετικέτες κρασιού.

Σέλι

746b47e0-559e-40ca-82f0-360f571f599f.jpeg
Το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, είναι το πρώτο οργανωμένο της χώρας και για πρώτη φορά, άνοιξε τις πόρτες του το 1934, ενώ βρίσκεται σε υψόμετρο 1530μ κι απέχει μόλις 95 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα χιονοδρομικό, που διαθέτει υπερσύγχρονους αναβατήρες, μία σειρά από συναρπαστικές πίστες, αλλά και μονοπάτια, που προσφέρονται για ορειβασία. Το κατάλευκο τοπίο, σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και τον λαμπερό ήλιο, συνθέτουν ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς κι όσοι βρίσκονται σε αυτό, δηλώνουν εντυπωσιασμένοι, από το πρώτο κιόλας λεπτό. Το Σέλι, αποτελεί πόλο έλξης για κατοίκους της βορείου Ελλάδας κι όχι μόνο, καθώς το επισκέπτονται άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας. Must-visit, είναι φυσικά και το Βέρμιο, το γραφικό χωριό που βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό. Εκεί, θα συναντήσετε μικρά ταβερνάκια, που σερβίρουν λαχταριστούς μεζέδες κι ολόφρεσκα κρέατα και μία ιδανική επιλογή είναι Το Μαγαζάκι. Θέλετε να γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές; Αυτό είναι το ιδανικό μέρος!

Ελατοχώρι

dfa560f2-4ff0-4c33-8754-dee3010974db.jpeg

Σε ένα μεγάλο υψόμετρο που φτάνει τα 1450μ. σε μία άκρως εντυπωσιακή τοποθεσία με θέα που κόβει την ανάσα, προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα, βρίσκεται το Ελατοχώρι και το χιονοδρομικό κέντρο, που τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω του. Πρόκειται ουσιαστικά, για μία σχετικά νέα... προσθήκη στην περιοχή, όμως, δε χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός για να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Οι λάτρεις των χειμερινών sport, το επιλέγουν τόσο για τις παροχές που προσφέρει, όσο και για τη μαγική του τοποθεσία, ενώ φαντάζει ιδανικό για αρχάριους, αλλά και πιο έμπειρους skiers. Μεταξύ άλλων, το χιονοδρομικό περιλαμβάνει 10 πίστες, αλλά και μία ειδική πίστα για snowboard και μια για έλκηθρα, ενώ στη βάση του συναντά κανείς ένα πανέμορφο chalet, που προσφέρεται για χαλάρωση και mini-breaks για μία ζεστή σοκολάτα στο κατάλευκο τοπίο. Το Ανώι, βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Ελατοχωρίου και σε αυτό, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα πιο γευστικά κι εκλεκτά κρέατα, σε συνδυασμό με τις πιο ιδιαίτερες ετικέτες κόκκινου κρασιού, που θα σας προτείνουν οι ειδικοί. Yπάρχει κάτι καλύτερο;

Βασιλίτσα 

ab28433b-95ec-4a5e-b6c8-023ceb8ce97f.jpeg

Βρίσκεται περίπου δύο ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί έναν από τους αγαπημένους, χειμερινούς προορισμούς τόσο για μικρούς, όσο και μεγάλους. Η Βασιλίτσα βρίσκεται στην «καρδιά» της Πίνδου και δεν είναι τυχαίο, ότι θεωρείται παραδοσιακά ένα από τα must-visit μέρη, για όσους βρίσκονται στην περιοχή. Για πρώτη φορά, άνοιξε τις πόρτες της το μακρινό 1975, ενώ πλέον αυτοί που το επιλέγουν, συναντούν μεταξύ άλλων επτά αναβατήρες και 18 διαφορετικές πίστες, ενώ δύο από αυτές, έχουν χαρακτηριστεί από την F.I.S. Ολυμπιακών προδιαγραφών. Μία ιδανική ημέρα στο χιονοδρομικό, ολοκληρώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας μία βόλτα στην πόλη των Γρεβενών, που απέχει μόλις 45 χιλιόμετρα από αυτό. Το Πέτρινο, θεωρείται ένα από τα γαστρονομικά «διαμάντια» της πόλης και πραγματικά, αξίζει να δοκιμάσετε το πλούσιο menu του, που περιλαμβάνει λαχταριστά πιάτα και γεύσεις της μεσογειακής κι ελληνικής κουζίνας, ενώ υπάρχει και μία σειρά από επιλογές για όσους δεν καταναλώνουν γλουτένη. Προσθέστε το στην bucket-list σας και θα το λατρέψετε.