fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Χριστίνας Μαλλέ
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Χριστίνας Μαλλέ

Για όλα όσα αγαπάει στη Θεσσαλονίκη


Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει την πόλη της με 3 λέξεις τότε αυτές θα ήταν «ερωτεύσιμη, φιλόξενη, οικογένεια». Αυτά σημαίνει η Θεσσαλονίκη για τη Χριστίνα Μαλλέ, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σ' αυτήν και όπως λέει η ίδια θα ήθελε να υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους νέους για να μη χρειάζεται να την αφήσουν για να πετύχουν τα όνειρά τους. Η ίδια το έχει καταφέρει. Καλλιτεχνική ψυχή, ασχολείται εδώ και χρόνια με την τέχνη και τη δημιουργία. Ξεκίνησε να φτιάχνει μαξιλάρια με κεντήματα, αλλά από ένα «στιγμιαίο λάθος» το 2014 ανακάλυψε την αγάπη για τις τσάντες. Το 2015 παρουσίασε την πρώτη της ολοκληρωμένη συλλογή και πλέον είναι ιδιοκτήτρια του cocnept store Malle Bags. Οι δημιουργίες της απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες μάλιστα αποτελούν και την έμπνευσή της. Πιστεύει ότι η σχέση της με τη μόδα είναι απρόβλεπτη και πως η δημιουργικότητα είναι συνώνυμο της εξέλιξης, κάτι το οποίο αποδεικνύει καθημερινά με τον καλύτερο τρόπο. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Η παιδική μου ηλικία είχε το έντονο στοιχείο της γειτονιάς. Πολύ παιχνίδι με φίλους, κρυφτό, κυνηγητό μέχρι να βραδιάσει. Στιγμές που σήμερα, τα δικά μας παιδιά, δύσκολα τις βιώνουν. Είμαι ευγνώμων που έζησα αυτές τις εποχές.

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι το Καραμπουρνάκι. Μου αρέσει καθώς βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, αλλά και κοντά στο κέντρο. Είναι μία περιοχή που έχει πολύ πράσινο, που ακόμα και με τα πόδια μπορείς να βρεθείς σε μερικά λεπτά όπου επιθυμείς. Έχει τη δική της αύρα που την κάνει να ξεχωρίζει. 

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω γυμνάστρια. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμουν έντονα με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με το handball. Ένα άθλημα που για εκείνη την εποχή δεν ήταν τόσο δημοφιλές. Το αγάπησα πολύ και μέσα από αυτό, διδάχθηκα διάφορα μαθήματα ζωής, αλλά κυρίως το σεβασμό, την πειθαρχία και το να θέτω στόχους. Είναι αξίες που με ακολουθούν μέχρι και σήμερα. 

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι... παντοτινή. 

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Τη σχέση μου με τη μόδα θα την χαρακτήριζα απρόβλεπτη. 

249788066-618361225888877-255562356590077223-n.jpg

Η ενασχόλησή μου με τον σχεδιασμό τσαντών ξεκίνησε από ένα «στιγμιαίο λάθος» το 2014. Ένα χρόνο αργότερα υλοποιήθηκε η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή. Το πάθος για τη μόδα και η αγάπη που έχω για τη σύγχρονη γυναίκα είναι η προτεραιότητα μου στη σχεδιασμό κάθε νέας κολεξιόν. Το νέο concept store μου επιβεβαιώνει αυτή μου την αγάπη. 

Η πρώτη μου τσάντα δημιουργήθηκε τυχαία. Κατασκεύαζα ένα χειροποίητο μαξιλάρι, το οποίο τελικώς δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσα. Έτσι ζήτησα από τον πατέρα μου να με βοηθήσει να φτιάξω ένα clutch, που έμελλε να γίνει το πρώτο μου bag design ever.

Αντλώ έμπνευση από όλες τις γυναίκες. 

Ένας άνθρωπος που θαυμάζω ιδιαίτερα είναι η μητέρα μου, είναι ο μέντορας μου. «Βράχος» και συμπαραστάτης για μένα και την αδερφή μου. 

Για τον πρωινό καφέ μου επιλέγω το ζαχαροπλαστείο «Μίλτος» και η απόλαυσή του στη διαδρομή για τη δουλειά μου έχει γίνει μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες. 

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι η Άνω Πόλη, όπου πήγαινα ως έφηβη παρέα με τους φίλους μου και απολαμβάναμε τη θέα, περπατούσαμε στα υπέροχα στενά της και στο τέλος καταλήγαμε στα υπέροχα μαγαζιά της και γινόμασταν όλοι μία παρέα. 

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι το κέντρο της, καθώς είναι γεμάτο από πολλές ομορφιές. Μπορεί κανείς να περπατήσει ή να κάνει ποδήλατο και να απολαύσει τη διαδρομή από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής δίπλα στη θάλασσα, η οποία έχει την ικανότητα να μας γαληνεύει. 

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ προήλθε από τον πατέρα μου. Μου έλεγε πάντα να προσπαθώ για τους στόχους μου, με σεβασμό στους γύρω μου. 

249325957-253447019963472-7975237959834155102-n.jpg

Το επόμενο project που ετοιμάζω είναι Χριστουγεννιάτικο. Πρόκειται για ένα drop με Christmas Spirit bags. Συγχρόνως, είμαι σε διαδικασία αναζήτησης νέων υλικών και πατρόν για την καλοκαιρινή συλλογή, με κύριο παράγοντα τη γυναίκα και τις καθημερινές της ανάγκες. 

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη είναι τα Πλατανάκια στο Πανόραμα. Είναι ένα υπέροχο τοπίο μέσα στη φύση, όπου μπορώ να χαλαρώσω και να εμπνευστώ. Μάλιστα για μία μητέρα αποτελούν κι έναν εξαιρετικό προορισμό για τα παιδιά, αφού μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι αλλά και να περάσουν χρόνο με την οικογένεια. 

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί είναι μία πόλη με προσωπικότητα. Ενώ είναι μεγάλη, ταυτόχρονα είναι και μικρή. Έχει εξαιρετικό φαγητό και πολύ φιλόξενους και ζεστούς ανθρώπους. 

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου θα ήταν να μπορούσαν να δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους νέους και φιλόδοξους επιχειρηματίες, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και να μην την εγκαταλείπουν. 

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο φιλική προς τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Θα επιθυμούσα να δημιουργηθούν περισσότερα πάρκα, χώροι άθλησης και διαδραστικοί meeting points για όλους τους ανθρώπους. 

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις αυτές θα ήταν ερωτεύσιμη, φιλόξενη, οικογένεια.