fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Χριστίνας Βάντση
SKG STORIES

SKG Stories: Η πόλη μέσα από τα μάτια της Χριστίνας Βάντση

Η νεαρή γυμνάστρια που έχει κάνει την άθληση τρόπο ζωής μάς μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Δυνατό σώμα, ευτυχισμένη γυναίκα... Αυτό είναι το motto της Χριστίνας Βάντση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα "Δυνατό Σώμα" κι έχει ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να βρουν τον ιδανικό τρόπο εκγύμνασης, ανάλογα με τις ανάγκες και τις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με την κολύμβηση, από την ηλικία των 6 ετών. Στη συνέχεια, σπούδασε καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον ειδικεύεται και σε άλλα είδη γυμναστικής, όπως το Pilates και το TRX. Θα μπορούσαμε να πούμε πως σ' έναν βαθμό είναι ερωτευμένη με τη Θεσσαλονίκη και όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια, η σχέση τους είναι πολύ «γερή». 

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε το motto της Χριστίνας πράξη και να την γνωρίσουμε καλύτερα!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, σε μία γειτονιά κοντά στο παλιό πάρκο του Φωκά. Μία γειτονιά που έχω συνδέσει με την ανεμελιά των παιδικών μου χρόνων. Τόσες φωτογραφίες στις σχοινένιες πυραμίδες και στο κυκλοφοριακό πάρκο με το ποδήλατό μου. Αγαπούσα και αγαπώ ακόμα πολύ την Παραλία της Θεσσαλονίκης. 

Η αγαπημένη μου γειτονιά βρίσκεται στη Σοφούλη και αυτό που λατρεύω σε αυτήν είναι ότι τα πρωινά ανοίγοντας τα παντζούρια, την ώρα που ο ήλιος ξεπροβάλλει, πίνεις την πρώτη γουλιά καφέ και απολαμβάνεις τον ήχο της θάλασσας. Την ώρα που ο ήλιος πέφτει βάζεις τα αθλητικά σου και με ένα βήμα περπατάς στην άμμο και στην θάλασσα και διώχνεις κάθε πρόβλημα μακριά.

Όταν ήμουν παιδί ήθελα να γίνω γυμνάστρια. Δεν ήθελα να κάθομαι λεπτό. Ακόμα και την ώρα που έτρωγα, κινούμουν. Είναι «φάρμακο» η κίνηση. Είναι ένα χάπι ευτυχίας για το σώμα και τι ψυχή. Ποιο παιδί, άλλωστε, δεν ονειρεύεται να βρει έναν τρόπο να κάνει κάθε άνθρωπο ευτυχισμένο; Εμένα λοιπόν το μότο μου από μικρή είναι ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ-ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι «γερή». Με κρατούν εδώ πολλές δύσκολες αλλά και όμορφες στιγμές. Όλα εδώ. Όλα σε αυτή την πόλη. Και δηλώνω έτοιμη για την επόμενη εμπειρία που θα με οδηγήσει να ζήσω.

Σπούδασα καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην κολύμβηση. Έχω ειδικευτεί στο baby swimming και το aqua aerobic και τα τελευταία χρόνια έχω παρακολουθήσει σεμινάρια διαφόρων τρόπων εκγύμνασης όπως pilates, ορθοσωμία, TRX και πολλά ακόμα που προτιμώ να τα ανακαλύψετε στην πράξη. 

Η ενασχόλησή μου με τη γυμναστική ξεκίνησε στα 6 μου χρόνια. Γεννήθηκα αρκετά πρόωρη και ως την ηλικία αυτή δεν είχα ασχοληθεί με κάποια δραστηριότητα καθώς οι γονείς ήταν αρκετά προστατευτικοί. Μία μέρα όμως, την ώρα που ο αδερφός μου έπαιζε σε αγώνα ποδοσφαίρου ο μπαμπάς μου με πήγε στις κερκίδες του Ποσειδωνίου. Αυτό ήταν. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Μου αγόρασε μαγιό και βούτηξα το επόμενο λεπτό.

Αντλώ έμπνευση από τους ανθρώπους. Μικρούς και μεγάλους. Γνωστούς και αγνώστους. Γυναίκες και άντρες. Παιδιά και μεγάλους. Μου αρέσει να συζητώ και να ακούω. Κερδίζεις πολλά ακούγοντας.

Ο στόχος μου μέσα από το www.christinavantsi.gr και το πρόγραμμα ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ είναι να δώσω χώρο, χρόνο και ευκαιρία στην γυναίκα της διπλανής πόρτας να κάνει γυμναστική. Να χτίσει ένα δυνατό σώμα και να έρθει ξανά κοντά στον εαυτό της.

260799180-299870645347558-1969985561588323191-n.jpg
Image source: @christinavantsi

Ο δυναμισμός των γυναικών στη σημερινή εποχή είναι μεγάλη συζήτηση. Λαμβάνω κάθε μέρα μηνύματα από γυναίκες, οι οποίες μου εκμυστηρεύονται πως θέλουν να ξεκινήσουν γυμναστική, αλλά είτε δεν προλαβαίνουν είτε φοβούνται πως δεν θα τα καταφέρουν. Θα ήθελα, λοιπόν, με αφορμή αυτές τις εξομολογήσει, να δω τις γυναίκες γύρω μου να σταθούν απέναντι στον εαυτό τους και με δυναμισμό να πάρουν την απόφαση να ξεκινήσουν να φροντίζουν το σώμα τους μέσα από την άσκηση.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στον αθλητισμό είναι όλα τα «μαγικά» πράγματα που νιώθουμε κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της προπόνησης.

Η πιο όμορφη στιγμή στο επάγγελμα μου είναι τότε που πήρα την απόφαση να φτιάξω το ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ και το www.christinavantsi.gr.

Για εμένα η δημιουργικότητα είναι συνώνυμο της ζωής. Δημιουργώ σημαίνει ζω καινούριες εμπειρίες.

Ένας άνθρωπος που θαυμάζω ιδιαίτερα είναι η Θεσσαλονικιά επιχειρηματίας και ιδιοκτήτρια του ελληνικού brand ANCIENT KALLOS, Λαμπρινή Σταύρου. Θαυμάζω την αποφασιστικότητά της, την εργατικότητα, την επιμονή και την δημιουργικότητα. Μα πάνω από όλα ήταν η γυναίκα που με τα λόγια της με βοήθησε να κυνηγήσω το όνειρο μου και να δουλέψω σκληρά γι’ αυτό που αγαπάω όπως έκανε κι εκείνη. Και την ευχαριστώ από καρδιάς γι’αυτό!

Νιώθω περήφανη που έκανα το βήμα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες να ξεκινήσω την δική μου επιχείρηση. Νιώθω περήφανη που κάνω λάθη, αντιμετωπίζω εμπόδια και κερδίζω καθημερινά της προσωπικές μου «μάχες».

Ο στόχος μου είναι να δείξω σε κάθε γυναίκα ότι υπάρχει σίγουρα κάποιος τρόπος εκγύμνασης που ταιριάζει στις δικές τις ανάγκες, στα δικά της θέλω, στην δική της απαιτητική καθημερινότητα.

Μία στιγμή στη ζωή μου που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι η στιγμή που ένας άνθρωπος μου είπε ότι δεν θα τα καταφέρω στο όνειρο μου. Ότι θα αποτύχω. Ήταν και η στιγμή όμως που με πείσμωσε και με οδήγησε στο να το κάνω πραγματικότητα. 

Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω είναι να χαμογελάσω και με τις πυτζάμες μου να κάνω 5-6 διατάσεις για να ενεργοποιηθώ.

Και το τελευταίο πριν κοιμηθώ είναι να ανάψω ένα κεράκι, να διαβάσω 10 σελίδες από το βιβλίο που έχω στο κομοδίνο μου και να πάρω 10 αναπνοές.

img-1-t2ut0.jpg

Το μαγαζί στέκι που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι η Vogatsikou | 3.

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι το Καρνάγιο.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στη Θεσσαλονίκη είναι η Νέα Παραλία.

Το πιο ριψοκίνδυνο πράγμα που έχω κάνει είναι να πηδήξω από βατήρα 6 μέτρων στο νερό.

Το επόμενο project που ετοιμάζω είναι 20 λεπτά Online Zoom Pilates Classes. Αληθινά γρήγορα, αληθινά αποτελεσματικά.

Το κρυφό μου σημείο στη πόλη είναι το μικρό πάρκο δίπλα στο Shark. Στα εύκολα, στα δύσκολα, στα όμορφα και στα άσχημα θα με βρείτε εκεί.

Αν θα άλλαζα κάτι στην πόλη μου θα ήταν να την δω και πάλι με αμμουδιά και καθαρά νερά. Όπως παλιά.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο καθαρή και γεμάτη λουλούδια.

Αν θα έπρεπε να την χαρακτηρίσω με 3 λέξεις, Αναπνοή, Ανεμελιά, Αγάπη.