fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Χρυσής Χατζηθεοδώρου
SKG STORIES

SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Χρυσής Χατζηθεοδώρου

Η τραπεζικός και πνευματική θεραπεύτρια μας μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Η Χρυσή Χατζηθεοδώρου συνδυάζει με επιτυχία δυο αντιφατικές ιδιότητες, από τη μια επιτυχημένο τραπεζικό στέλεχος και από την άλλη πνευματική θεραπεύτρια. Παρά τη μακροχρόνια πορεία της στο τραπεζικό σύστημα, η ζωή την έφερε αντιμέτωπη με ένα σοβαρό θέμα υγείας. Έτσι, ξεκίνησε και η προσωπική της επαφή με τον πνευματικό κόσμο. Σταδιακά, καθηλώθηκε στο κρεβάτι από αυτοάνοσο εκφυλιστικό νόσημα, το οποίο σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών ήταν ανίατο. Ωστόσο, η αποφασιστικότητά της να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, που θα της στερούσε την επιτυχημένη σταδιοδρομία της και την ποιότητα ζωής της, την έστρεψε στο διαλογισμό και στην ενασχόλησή της με τις παρακάτω εναλλακτικές θεραπείες. Είναι κάτοχος διπλώματος στην Αγγελική θεραπευτική - συμβουλευτική, 3ου βαθμού Usui Reiki Master and Teacher, Teacher kundalini yoga, Laughter yoga international και Silva Method Mastery. Μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, κατάφερε να διαμορφώσει μία βαθιά ολιστική άποψη για την έννοια της ανθρώπινης ύπαρξης, να αφυπνίσει τις θεραπευτικές και ενορατικές τις δυνάμεις καταφέρνοντας να αυτοθεραπευτεί. 

Η Χρυσή, δημιουργός της @_chrysida έχει δεσμευτεί να διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν την δύναμη, την εσωτερική σοφία, και τις άπειρες ικανότητες τους, απολαμβάνοντας μία ευτυχισμένη ζωή, μακριά από φραγμούς και εμπόδια. Είναι ένας καλός σύμβουλος για όσους επιθυμούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας όλες τις εσωτερικές τους δυνάμεις. 

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ορεστιάδα. Μια όμορφη, ήρεμη επαρχιακή πόλη, την οποία αγαπώ και επισκέπτομαι συχνά μιας και οι γονείς και οι συγγενείς μου ζουν εκεί. Μια πόλη απόλυτα συνυφασμένη για μένα, με ξέγνοιαστες παιδικές εικόνες, γεμάτες ατελείωτο παιχνίδι στις αλάνες και όμορφες οικογενειακές στιγμές. Αφορμή για να μετακομίσω σε αυτήν την υπέροχη πόλη, που μετά από τόσα χρόνια θεωρώ πόλη μου, στάθηκε ένα πρόβλημα υγείας που κλήθηκα να αντιμετωπίσω. Η ιατρική παρακολούθηση που χρειαζόμουν απαιτούσε να βρίσκομαι σε μια μεγάλη πόλη, και κάπως έτσι, μέσα από τη δυσκολία, μια υπέροχη διαδρομή ανοίχτηκε μπροστά μου.

Η αγαπημένη μου γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι η Παράλια της. Είμαι παιδί του κέντρου. Καθημερινή μου δραστηριότητα το περπάτημα 8 με 10 χιλιόμετρα στο πανέμορφο παραλιακό μέτωπο, με τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα που μου δίνουν την ευκαιρία να γεμίσω τις μπαταρίες μου να αποσυμφόρηθω, συνδυάζοντας έτσι σωματική άσκηση και ψυχική ανάταση.

Όταν ήμουν παιδί δεν ήξερα ακριβώς τι ήθελα να γίνω, ωστόσο ονειρευόμουν ένα αντικείμενο στο οποίο θα βοηθούσα ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Ενώ η αναζήτηση βιβλίων αναφορικά με τη ανθρώπινο ψυχισμό και την πνευματικότητα της ανθρώπινης φύσης ήρθε στη ζωή μου σε πολύ νεαρή ηλικία.

Οι σπουδές και η εργασία μου υπόκεινται κάτω από την ομπρέλα των οικονομικών. Παρόλα αυτά θεωρώ, πως οι σημαντικές για μένα σπουδές ήρθαν αργότερα, όταν κλήθηκα να αντιμετωπίσω το αυτοάνοσο και είναι αυτές που σχετίζονται με τον ψυχισμό και την πνευματικότητα του ανθρώπου. Βιωματικές σπουδές, που μου δώσανε εργαλεία ζωής ώστε να αυτοθεραπευτώ, όταν κανείς δεν πίστευε πως μπορεί να συμβεί αυτό, και έπειτα να βοηθήσω ανθρώπους να ανακαλύψουν την δύναμη που κρύβουν μέσα τους. Το κατάφερα εγώ, άρα μπορούν όλοι!

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη θα τη χαρακτήριζα μαγνητική. Πολλές φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να μετακομίσω λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ωστόσο την τελευταία στιγμή δεν συνέβαινε.

img-1-1.jpg

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυο ιδιότητες και την τραπεζική, αλλά και αυτή του θεραπευτή, είναι πως και τα δυο αντικείμενα εστιάζουν στην παροχή βοήθειας, «ενίσχυσης» του ανθρώπου, το καθένα με διαφορετικό τρόπο φυσικά αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Η κινητήριος δύναμή μου είναι η αγάπη, η θετικότητα και η ατελείωτη πίστη μου!

Μια στιγμή που έχω νιώσει περήφανη είναι όταν κατάφερα να απελευθερωθώ από τα βαρίδια που με κρατούσαν καθηλωμένη στο κρεβάτι, (κάτι που ήρθε μέσα από μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία) να αυτοθεραπευτώ, και να σταθώ ξανά υγιής στα πόδια μου!

Η κομβική στιγμή στην καριέρα μου ήταν τη στιγμή που ανακάλυψα πως πέραν από τον υλικό κόσμο υπάρχει και ένας ακόμη κόσμος, γεμάτος απεριόριστες δυνατότητες. Ο πνευματικός κόσμος! Συνδυάζοντας τις απεριόριστες δυνατότητες που σου έχουν δοθεί ως δώρο από το σύμπαν, μέσα από την πνευματικότητά σου, που είναι μέρος της φύσης σου, με την υλική διάσταση μέσα από την οποία εκδηλωνόμαστε, μπορείς να έχεις την καριέρα που ονειρεύεσαι!

Η μεγαλύτερη δύναμη είναι η ευελιξία της σε συνδυασμό με την διαίσθησή της, ενώ αδυναμία μπορεί να γίνει το συναίσθημα της που την οδηγεί σε έλλειψη πίστης στις απεριόριστες δυνατότητές της, όπως έλεγε ο Oscar Wilde, «Oι γυναίκες γεννήθηκαν για να τις αγαπάμε και όχι για να τις καταλαβαίνουμε».

Πολλά μου όνειρα έχουν γίνει πραγματικότητα. Για εμένα κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα άλλωστε. Στο πεδίο των απεριορίστων δυνατοτήτων χρειάζεται απλά ένα ισχυρό όνειρο, ένας στοχοπροσηλωμένος νους και μια ψυχή με βαθιά πίστη

Η δυσκολίες της ζωής με έφεραν σε επαφή με την πραγματική πνευματική μου φύση! Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως για εμένα οι δυσκολίες είναι κρυμμένα «μαθήματα». Μέσα από τη δυσκολία μου δόθηκε η ευκαιρία να αναζητήσω λύσεις ίασης που η συμβατική ιατρική δεν μου έδινε, όταν δεν είχα καμία άλλη επιλογή, ανακάλυψα πως τη λύση μπορούσα να τη δώσω εγώ! 

Μου αρέσει να ξεκλέβω χρόνο απαραιτήτως κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα, μόνη με τον εαυτό μου, κάνοντας διαλογισμό, για να έρθω σε επαφή με τον εσωτερικό μου κόσμο, διατηρώντας την ηρεμία και τις ισορροπίες μέσα μου.

Η χαρά της ζωής περιλαμβάνει σίγουρα έναν αισιόδοξο νου! Δεν υπάρχουν ιδανικές καταστάσεις, αλλά γεγονότα τα οποία κρύβουν κάποιες φορές κάτι αρνητικό, αλλά παράλληλα και κάτι θετικό. Είναι θέμα επιλογής, πώς θα ερμηνεύσεις μια κατάσταση και πώς θα επιλέξεις να τη διαχειριστείς. 

Δεν υπάρχουν μέντορες για εμένα. Πιστεύω στην θεϊκή φύση του καθένα μας ξεχωριστά και στη διαφορετικότητά μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέντορας του εαυτού του, δημιουργώντας την καλύτερη εκδοχή του.

img-2.jpg

Το μαγαζί-στέκι στην Θεσσαλονίκη που μου αρέσει να πίνω το κόκκινο κρασί μου είναι το Διατηρητέο Casablanca ένας υπέροχος, φιλόξενος χώρος, με αγαπημένες ετικέτες! 

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ είναι από κάποιον γέροντα που ζει στο Άγιο Όρος, τα λόγια του ήταν: «Ό,τι κράτησα το έχασα και ό,τι έδωσα το έχω». Ζητώντας να μου το εξηγήσει μου απάντησε: Η ζωή είναι δίκαιη, εσύ μάθε να ζεις με προσφορά, προσέφερε όσα περισσότερο μπορείς, όταν προσφέρεις κάτι, αυτό πολλαπλασιάζεται, αντίθετα όταν κάτι κρατάς από φόβο ή ανασφάλεια αργά ή γρήγορα το χάνεις.

Η αγαπημένη μου συνήθεια στην πόλη είναι να κάνω δώρο στον εαυτό μου ένα μπουκέτο λουλούδια αγορασμένο από τα Λουλουδάδικα. Λατρεύω να χαζεύω τα πολύχρωμα λουλούδια σ' αυτόν τον τόσο όμορφο, γραφικό δρόμο!

Το «κρυφό» μου σημείο στη Θεσσαλονίκη είναι ένα συγκεκριμένο σημείο στην Παραλία, μπορώ να κάθομαι με τις ώρες κοιτώντας τη θάλασσα και την αντανάκλαση των φώτων πάνω της όταν βραδιάζει...

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί παρόλο που είναι μεγάλη πόλη διατηρεί την αυθεντικότητα, την ανθρωπιά και τον προσωπικό της χαρακτήρα. Έχει την αίσθηση απόλυτης ελευθερίας!

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου θα δημιουργούσα περισσότερα πάρκα. Θα τη γέμιζα πράσινο και λουλούδια, θα την έφτιαχνα πιο «χρωματιστή»! 

Αν έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις: Ελπιδοφόρα, Ζωντανή, Φιλόξενη.