fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Αλεξίας Κούβελα
SKG STORIES

SKG Stories: H πόλη μέσα από τα μάτια της Αλεξίας Κούβελα

Το plus size μοντέλο και δημιουργός του πρώτου plus size modeling agency στα Βαλκάνια μας μιλάει για όλα όσα λατρεύει στη Θεσσαλονίκη


Πολλοί ίσως την γνωρίζετε με το social media name της Lexy. Η Αλεξία Κούβελα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη μέχρι την ηλικία των 12 ετών, όταν λόγω οικογενειακών καταστάσεων μετακόμισε τα Γιάννενα. Καθώς όμως πάντα λάτρευε την πόλη της είχε έντονη λαχτάρα να επιστέψει σ' αυτή για τις σπουδές της. Έτσι κι έγινε. Είναι πτυχιούχος του τμήματος δημοσιογραφίας και επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρόλα αυτά το modeling και πιο συγκεκριμένα ο χώρος του pluz size είναι αυτός που έχει «κλέψει» την καρδιά και το ενδιαφέρον της. Αν αναρωτιέστε από που την γνωρίζετε έχει συμμετάσχει στο GNTM5 και πλέον έχει ιδρύσει το πρώτο plus size modeling agency στα Βαλκάνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο ακούει στο όνομα Bodé Agency

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ' ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο με ψηλά ταβάνια στολισμένα με γύψινα στην Τάσκου Παπαγεωργίου δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά. Μένω τα τελευταία 7 χρόνια πάλι εδώ. Στο πρώτο μας σπίτι. Θυμάμαι ακόμα τα απίστευτα παιδικά πάρτι. Τη γειτόνισσα μας τη Μαρία και τον αδερφό της που παίζαμε μικρά. Και τον κύριο Μελλά κάτω από το σπίτι μας με το ψιλικατζίδικο του.

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι επί της Γεωργίου Παπανδρέου στο αριστερό χέρι όπως περνάμε με το αμάξι, ο συνοικισμός Ουζιέλ. Εκεί υπάρχει μια μικρή κοινότητα παλιών μονοκατοικιών. Θα λάτρευα να μένω σε μία νεοκλασική μονοκατοικία στην πόλη με τη δική μου αυλή και γείτονες που έχουν παρόμοιο σπίτι.

Όταν ήμουν παιδί δεν ήθελα να γίνω κάτι συγκεκριμένο. Μου τραβούσαν πολλά επαγγέλματα την προσοχή. Εν τέλει σπούδασα Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στο Αριστοτέλειο. Είπα και τον όρκο παρακαλώ, και τελικά κατέληξα σε κάτι εντελώς πρωτόγνωρο, το plus size modeling. Σήμερα έχω το πρώτο plus size modeling agency στα Βαλκάνια το Bodé Agency.

Σπούδασα Δημοσιογραφία & Επικοινωνία στην Εγνατία σε άλλο ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο που ανήκει στο Α.Π.Θ. Ένα υπέροχο ροζ κτίριο που κάποτε ήταν ξενοδοχείο. Εκεί έπλασα το μυαλό μου και το χαρακτήρα μου.

Η σχέση μου με τη Θεσσαλονίκη είναι σχέση λαχταράς. Μετά το διαζύγιο των γονιών μου και την μετάθεση της μαμάς μου, ούσα δικαστής στα Ιωάννινα, αναγκάστηκα να αφήσω πίσω μου σε ηλικία 12 χρόνων τη Θεσσαλονίκη. Η λαχτάρα μου ήταν να περάσω φοιτήτρια εδώ. Έτσι κι έγινε κι από τότε δεν την αποχωρίζομαι. 

image1-1.jpg

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενασχόλησή μου με το modeling προήλθε από έναν φίλο που πηγαίναμε μαζί κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Με θυμήθηκε όταν έψαχνε plus size κορίτσια για την φωτογράφιση στην εταιρεία της μητέρας του. Αυτή ήταν και η πρώτη μου επαφή, η οποία εξελίχθηκε και στο επάγγελμά μου. 

Η κινητήριος δύναμή μου είναι η μαμά μου. Τρέφω τόσο θαυμασμό και ευγνωμοσύνη για την αγάπη, τα «εργαλεία», τα ερεθίσματα, το ήθος και τα αδέρφια που μου έχει χαρίσει, που ότι κάνω είναι για αυτήν. Αυτό που επιθυμώ περισσότερο απ' όλα είναι να νιώθει περήφανη. 

Μια συνεργασία που μου έχει μείνει αξέχαστη είναι η φωτογράφηση μου σε ένα θεματικό vintage αμερικάνικο dinner, με κάμπριο Cadillac και χρωματιστά ρούχα. Πίσω από τον φακό ήταν ο Κοσμάς Κουμιανός.

Το plus size στην Ελλάδα ανθίζει. Η αγορά έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία 6 χρόνια κι εγώ ασχολούμαι επαγγελματικά τα 4. Πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλό για τον συγκεκριμένο τομέα. 

Η κομβική στιγμή στην καριέρα μου ήταν η επιλογή μου από την Adidas να περπατήσω στην πασαρέλα τους στα Madwalk. Μια συνεργασία που μου έδωσε την ευκαιρία να δω το όνομα και τη φωτογραφία μου σε γνωστό περιοδικό της χώρας. 

Την απόφαση για το Bodé Agency την πήρα την άνοιξη του 2022. Ήμουν ήδη ελεύθερη επαγγελματίας ένα χρόνο και εντόπισα ένα κενό στην αγορά. Πέρα από το επιχειρηματικό μυαλό όμως ένιωσα ότι είναι και χρέος μου να δημιουργήσω ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργατικό και όχι ανταγωνιστικό όπου τα plus size μοντέλα δεν θα περιμένουν να τους δίνονται οι ευκαιρίες, αλλά θα τις δημιουργούν. Έχουμε δεχτεί πολλή αγάπη και υποστήριξη. Το απαιτητικό κομμάτι ήταν να μάθω και τα πρακτικά και τα«τεχνικά» κομμάτια. Μετά από αυτό τα υπόλοιπα κυλάνε πολύ εύκολα και αβίαστα. 

Ο καλλιτέχνης που αγαπώ είναι η Lady Gaga. Μια γυναίκα που μπορεί να τραγουδήσει κλασικές μελωδίες με τον Tony Bennet και παράλληλα να δημιουργήσει τα μεγαλύτερα pop hits. Παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει κάποια από τα πιο iconic looks στη μόδα και στα video clip της. Για να μην αναφερθώ και στο χορευτικό και acting ταλέντο της.

329254895-1621741234952669-5360159395538195682-n.jpg

Ένας όνειρό μου που έχει γίνει πραγματικότητα είναι το ότι έχω βρει το «κάλεσμά» μου. Το plus size modeling μου έχει δώσει σκοπό και φωνή.

Οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν οι ίδιες μου οι ανασφάλειες. Δεν υπάρχει αυστηρότερος κριτής από τον εαυτό μας. Αν πιστεύω σ' εμένα πιο πολύ, βλέπω τα οφέλη. Practice self love.

Ένας χώρος τέχνης της πόλης που αγαπώ ήταν το παλιό ωδείο Θεσσαλονίκης επί της Παπαζόλη, το οποίο δυστυχώς έχει κλείσει. Άλλο ένα νεοκλασικό κτίριο που αγάπησα. Εκεί έκανα πιάνο για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Ένας άνθρωπος-μέντορας για μένα είναι η γιαγιά μου. Η μητέρα της μητέρας μου. Μια γυναίκα που δεν μορφώθηκε πέρα από το γυμνάσιο, όμως είναι τόσο έξυπνη και σοφή. Πάντα μου μιλάει για τη Θεά Ευκαιρία. Μια αρχαία ελληνική θεά με πολλά μακρυά μαλλιά μπροστά αλλά το πίσω μέρος του κεφαλιού εντελώς καραφλό. Πρέπει να την αρπάζεις από τα μαλλιά όσο τρέχει ακόμα κατά πάνω σου. Αν την αφήσεις να περάσει δεν έχεις από πουθενά να την πιάσεις.

Το μαγαζί - «στέκι» στη Θεσσαλονίκη που μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου είναι το Beetroot στη Βαλαωρίτου. Μόλις άνοιξε, είναι self service και έχει απίστευτη διακόσμηση.

Το μέρος της Θεσσαλονίκης που έχω την πιο ωραία ανάμνηση είναι το σπίτι της παιδικής μου κολλητής Στεφανίας επί της Εθνικής Αμύνης. Εκεί ζωγραφίζαμε, κάναμε make over και βλέπαμε οποιαδήποτε ταινία τρόμου είχε βγει που φυσικά την νοικιάζαμε από video club.

All time classic αγαπημένο μου μέρος στην πόλη είναι τα παλαιοπωλεία. Βρίσκονται ακριβώς κάτω από το σπίτι μου και έχω αγοράσει πολλά βινύλια και φωτογραφικές μηχανές φιλμ από εκεί. Μου αρέσει να περνάω και να βλέπω την τεράστια ποικιλία τους. Μας ταξιδεύουν σε μία άλλη, νοσταλγική εποχή. 

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ είναι: «Αν πας νωρίς είσαι στην ώρα σου, αν πας στην ώρα σου έχεις ήδη αργήσει».

Το «κρυφό» μου σημείο στην πόλη δεν είναι τόσο κρυφό αλλά είναι τόσο μεγάλο που πάντα θα βρεις ένα παγκάκι να σκεφτείς μόνος. Λατρεύω τη Νέα Παραλία όπου πηγαίνω και για τρέξιμο και για ποδήλατο. Έτσι αδειάζει το μυαλό μου. 

Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει γιατί έχει νόστιμο φαγητό. Έχει υπέροχα φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου. Έχει ανθρώπους «ζεστούς» που σου κουβεντιάζουν πάντα στο λεωφορείο.

Αν θα άλλαζα κάτι στη πόλη μου θα ήταν η έλλειψη δωρεάν parking και γενικότερα δομών για στάθμευση αυτοκινήτων.

Τη Θεσσαλονίκη θα την ήθελα περισσότερο κουλτουριάρα. Να ανοίξουμε κι άλλες εκθέσεις κι αλλά μουσεία. Να υπάρχουν περισσότερα θέατρα και να διοργανώνονται πολλά περισσότερα φεστιβάλ. 

Αν θα έπρεπε να τη χαρακτηρίσω με 3 λέξεις θα ήταν Πλανεύτρα, Χορτάτη, Ζωντανή.