fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η Μαρία Νασκούδη μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 11+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Η Μαρία Νασκούδη μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 11+1 στάσεις

Η real estate broker της RE/MAX Urban αποκαλύπτει τα αγαπημένα της spots στην πόλη


Η Μαρία Νασκούδη εντάχθηκε στον χώρο του real estate το καλοκαίρι του 2012. Σύντομα διαπίστωσε πως αυτός είναι ένας κλάδος που θα μπορούσε να την κερδίσει οριστικά. Η πολυετής εμπειρία της στον χώρο των ακινήτων καθώς και η διαρκής εκπαίδευση από τη RE/MAX τη βοήθησε να αναπτύξει όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για να εξελιχθεί, κι έτσι πέντε χρόνια αργότερα αλλάζει την καριέρα της και από real estate consultant γίνεται real estate broker. Περνάει τον ελεύθερό της χρόνο σχεδιάζοντας... από μουντζούρες που καταλήγουν λογότυπα ή κοσμήματα μέχρι τις μελλοντικές της στρατηγικές επιτυχίας.

Παρακάτω, η ίδια μάς συστήνεται καλύτερα και μας ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 11+1 στάσεις...

Who is Who


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη γειτονιά της Άνω Τούμπας. Μια γειτονιά με έντονο προσφυγικό χαρακτήρα, αραιοχτισμένη με πολύ πράσινο τότε. Αναμνήσεις από περιπάτους στο ρέμα και στο Σέιχ Σου πριν ακόμη έρθει η περιφερειακή οδός στην πόλη. Η ομορφιά των έντονων αντιθέσεων, χαμηλά μικρά σπιτάκια δίπλα σε σύγχρονες ψηλές πολυκατοικίες, η μυρωδιά της βανίλιας από τα ξακουστά κουλουράκια του Κουκουμέρια δίπλα στους βασιλικούς από τις αυλές και τα μπαλκόνια είναι οι μνήμες της παιδικής μου ηλικίας.

Σπούδασα αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων με ειδίκευση στους industrial and commercial spaces, με κέρδισε όμως η μελέτη και ο σχεδιασμός οικιστικών project κυρίως στα «νέο-δημιουργούμενα» προάστια της πόλης. Τα τελευταία λίγα χρόνια ξανακάθισα στα θρανία με αφορμή τη σπουδή μου στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό όπου βρίσκομαι πλέον σε επίπεδο Master Practitioner.

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ενασχόλησή μου με τον χώρο του real estate ήταν η οικονομική κρίση και η κρίση στην οικοδομή της προηγούμενης δεκαετίας. Η ρευστότητα και η αβεβαιότητα στον επαγγελματικό χώρο που επικρατούσε την περίοδο εκείνη με κινητοποίησαν στο να στραφώ σε ένα κλάδο που ακόμη και τότε μου έδινε την δυναμική και την δυνατότητα της ανάπτυξης. Επιπρόσθετα προσέγγισα τον τόσο γνώριμο για μένα χώρο των ακινήτων από μια νέα και διαφορετική πλευρά, αυτή της αγοράς και της πώλησης.

dsc5818-2-s.jpg


H RE/MAX Urban αποτελεί
το επαγγελματικό μου παιδί για το οποίο καμαρώνω περισσότερο. Δημιουργήθηκε με πολλή χαρά, διάθεση για καινοτομία, πάντα με γνώμονα την με σεβασμό εκπροσώπηση του πελάτη. Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών που ξεχωρίζουμε για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε καθώς προσεγγίζουμε με απόλυτη διαφάνεια την κάθε διαδικασία.

Το να διευθύνεις ένα γραφείο μέλος του Νο1 διεθνούς δικτύου real estate είναι μεγάλη πρόκληση για μένα! Όντας μέλος μιας παγκόσμιας ομάδας κορυφαίων επαγγελματιών του real estate, αισθάνομαι την ευθύνη της καθημερινής βελτίωσης και αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο επαγγελματικής άλλα και προσωπικής ανέλιξης. Η εμπειρία και οι γνώσεις των συναδέλφων μου ανά τον κόσμο με βοηθούν να δημιουργήσω τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης των συνεργατών μου οι οποίοι με τη σειρά τους δημιουργούν τις βάσεις και τα δεδομένα για να προσφέρουν στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη και ασφαλή διαδικασία αγοραπωλησίας.

Η επιτυχημένη πορεία της RE/MAX στην Ελλάδα και στον κόσμο οφείλεται στο επί σειρά δεκαετιών πετυχημένο σύστημα που εφαρμόζει. Η στροφή και επικέντρωση ολόκληρου του δικτύου στην εμπειρία του πελάτη, customer experience, σχεδόν μια δεκαετία πριν, έφερε μεγάλη αλλαγή στο επάγγελμα του συμβούλου ακίνητης περιουσίας. Η RE/MAX στην Ελλάδα προσέλκυσε όλους τους επαγγελματίες του real estate που επιθυμούν να ενταχθούν σε ένα δομημένο σύστημα επιχείρησης, έχοντας πρόσβαση σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζονται με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χώρες του εξωτερικού αλλά και στη χώρα μας. Ουσιαστικά ανήγαγε ένα όχι και τόσο αξιοσέβαστο για την Ελλάδα επάγγελμα σε καριέρα προδιαγραφών και προτύπων εξωτερικού.

Στο μέλλον θα ήθελα να δω τη διαδικασία αγοραπωλησίας ακινήτου σε επίπεδο συλλογής εγγράφων να απλοποιείται έτσι ώστε να συντομεύσει ο χρόνος διεκπεραίωσης και να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο για κάθε συμβαλλόμενο μέλος.


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μου γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι η Νέα Παραλία. Από τις ομπρέλες μέχρι τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο και το Μέγαρο Μουσικής μπορείς να δεις και να πάρεις την πραγματική εικόνα της Θεσσαλονίκης και την αύρα του κατοίκου της. Πλανόδιοι καλλιτέχνες, μουσικοί του δρόμου, performers και παραστάσεις, ποδήλατα, γονείς με καρότσια, δρομείς, ζευγάρια, φοιτητές, απλά περιπατητές. Ολόκληρη η πόλη ζει και αναπνέει στα πάρκα και στα πλακόστρωτα της παραλίας. Bonus experience: η ανατολή που χρωματίζει ροζ τα νερά του Θερμαϊκού.

shutterstock-371214598.jpg
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Τ
ο σημείο της πόλης όπου έχω την πιο ξεχωριστή ανάμνηση ένα μικρό δρομάκι στο Πανόραμα γεμάτο αμυγδαλιές.

Ξεκινάω την ημέρα μου με καφέ στο χέρι από τα Mikel στο δημαρχείο. Εγκάρδια χαμόγελα από όλα τα παιδιά που εργάζονται εκεί, όσο πρωί κι αν πας!

shutterstock-543858487.jpg
Πανόραμα


Ένα
εστιατόριο που απολαμβάνω να τρώω είναι «Τα τρία γουρουνάκια». Ζεστό περιβάλλον, ευγενικό και καταρτισμένο προσωπικό, υπέροχες γεύσεις, μενού που εναλλάσσεται, με απόλυτο σεβασμό στα υλικά και στα τοπικά προϊόντα.

Για ένα ατμοσφαιρικό dinner επιλέγω την «Ακτή Ντοβίλ». Η θέα του μοναδική, μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου σχεδόν ακουμπώντας τα πόδια σου στο νερό.

snapinstaapp-447630589-483774950833974-8718566457260059546-n-1080.jpg
Ακτή Ντοβίλ


Κ
αι για ποτό το Local φυσικά! Το ζωντανότερο και διαχρονικότερο bar της πόλης μας. Όποια ώρα κι αν περάσω θα συναντήσω σίγουρα κάποιον φίλο.

Ένας χώρος Τέχνης που ξεχωρίζω στην πόλη είναι το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Φιλοξενεί πάντα σημαντικές εκθέσεις κι εκδηλώσεις. Ένας χώρος που μπορείς να αναπνεύσεις τέχνη.

dsc9292-scaled.jpg
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών


Ένα
κτίριο που από πάντα θαύμαζα είναι το Excelsior Hotel στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Μητροπόλεως. Από τις πιο όμορφες προσόψεις, με έντονα στοιχεία art deco και νεοκλασικισμού, που βλέπει κανείς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το 2009 ανακαινίσθηκε, επαναλειτούργησε και απέκτησε ξανά την παλιά του αίγλη.

Ένα αξιοθέατο/σημείο στο οποίο θα ξεναγούσα κάποιον γνωστό μου από άλλη πόλη είναι οι γειτονιές της παλιάς πόλης. Μονή Βλατάδων, Επταπύργιο, πλατεία Τερψιθέας, Τσινάρι συνθέτουν μια άγνωστη για τους περισσότερους επισκέπτες πλευρά της πόλης και μέχρι πρότινος και για μένα. Σκηνικό που θυμίζει ταινία μια άλλης εποχής είναι το κομμάτι της Θεσσαλονίκης που νιώθεις την πολυπολιτισμική ταυτότητα της πόλης.

shutterstock-1075198475.jpg
Άνω Πόλη


Δ
εν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη αν δεν επισκεφθεί το ζαχαροπλαστείο «Τάσος» στο Πανόραμα για να δοκιμάσει τα καλύτερα τρίγωνα Πανοράματος και το περίφημο Αρμενοβίλ. Και φυσικά να πάρει κι ένα κουτί για το σπίτι!

Όταν θέλω να αποφορτιστώ, το καταφύγιό μου είναι ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Είτε απολαμβάνοντας ένα δροσερό ροζέ στην αίθουσα μελών, είτε ρεμβάζοντας στο εκκλησάκι της μαρίνας ή ακόμη καλύτερα μια βόλτα με το σκάφος στο Θερμαϊκό.

shutterstock-1426813889.jpg
Ναυτικός Όμιλος


Τ
ο κρυφό μου σημείο στην πόλη είναι η βεράντα στο σπίτι της μαμάς μου.