Ο ιδρυτής της εταιρίας “Plus More 360° Communication”, Γιάννης Λαγκώνας, μιλάει για τις αναμνήσεις των εφηβικών του χρόνων και γι' αυτά που του λείπουν περισσότερο, τώρα που ζει στην Αθήνα ενώ αποκαλύπτει τα αγαπημένα του μέρη στην πόλη αλλά και τι βάζει πάντα στη βαλίτσα, κάθε φορά που φεύγει από τη Θεσσαλονίκη.
Γεννήθηκα στη Χαλάστρα, σε ένα προάστιο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Από τα πρώτα μου χρόνια θυμάμαι το ατέλειωτο παιχνίδι με τα παιδιά της γειτονιάς, όπου κάναμε καταγραφή το πόσα παγωτά φάγαμε και πόσα θαλασσινά μπάνια κάναμε το καλοκαίρι. Οι μαμάδες έξαλλες προσπαθούσαν να μας ξεγελάσουν για να μαζευτούμε κάποια στιγμή στο σπίτι. Γύριζα κατάκοπος, τις περισσότερες φορές με πληγές και σημάδια στα πόδια, "τα παράσημα" των παιδικών μου χρόνων.
Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα από την εποχή της εφηβείας και των sweet 16 είναι οι βόλτες στην παραλία με φίλους.
Στην Αθήνα επέλεξα να μένω μόνιμα στο Θησείο, το οποίο διατηρεί ακόμη την αίσθηση της γειτονιάς και ταυτόχρονα έχει μια γλυκιά βαβούρα.
Στην πρωτεύουσα ήρθα το 2004 και φέτος κλείνω 14 χρόνια. Οι λόγοι που με έφεραν εδώ ήταν καθαρά επαγγελματικοί.
Όταν ήμουν παιδί ονειρευόμουν να γίνω αρχιτέκτονας αλλά στην πορεία σπούδασα ηλεκτρονικός. Μόλις ήρθα στην Αθήνα ξεκίνησα να δουλεύω στον χώρο της μόδας σαν fashion editor. Το 2011, μιας και τα δεδομένα στα περιοδικά είχαν ήδη αλλάξει, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα γραφείο που θα ασχολείται με την εξωστρέφεια εταιρειών και brands. Έτσι ιδρύθηκε η Plus More 360°, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, όπως PR, branding, digital marketing, event planning και εκδόσεις.
Στη δουλειά μου αγαπώ περισσότερο τη συναναστροφή με τον κόσμο, την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων οι οποίες καταλήγουν σε δημιουργικά project.
Επαγγελματικές στιγμές που ξεχωρίζω στη μέχρι σήμερα πορεία μου είναι η έκδοση του λευκώματος, "A Legacy" για την ιστορία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως επίσης και το "Loukia Omnium Gatherum", ένα project της Plus More 360° αφιερωμένο στο έργο της σχεδιάστριας Λουκίας.
Για να πετύχει κανείς στον χώρο της επικοινωνίας & προβολής πρέπει να είναι ειλικρινής απέναντι στον πελάτη. Εμείς προσεγγίζουμε τα πράγματα με μια διαφορετική ματιά, στοχεύουμε στην ποιότητα παρά στην ποσότητα.
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχει κανείς μία αυθεντική ιδέα; Σίγουρα δεν υπάρχει παρθενογένεση, ώστοσο φροντίζω να ενημερώνομαι διαρκώς για νέα πράγματα και να υιοθετώ μια φρέσκια ματιά απέναντι στα πράγματα. Αντλώ την έμπνευσή μου από την Τέχνη.
Αυτά που μου λείπουν περισσότερο τώρα που ζω στην Αθήνα είναι... το τσουχτερό κρύο της Θεσσαλονίκης και τα γεμιστά της μαμάς μου! Τον χειμώνα της Αθήνας θα τον χαρακτήριζα "παιδικό", χωρίς ιδιαίτερες ανατροπές και εκπλήξεις. Όσο για τα γεμιστά της μαμάς μου, είναι εκτός συναγωνισμού!!
Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις βρεθώ Θεσσαλονίκη είναι να βολτάρω στην Παραλία, κατά προτίμηση με ομίχλη.
Το αγαπημένο μου μέρος στην πόλη βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και είναι το πάρκο της ΧΑΝΘ. Εκεί πέρασα αμέτρητες βραδιές, ξενύχτια με μπύρες στα παγκάκια του και φυσικά τα πρώτα εφηβικά ραντεβού...
Ως γνήσιος Θεσσαλονικιός ακολουθώ τη σαββατιάτικη ιεροτελεστία: καφές και βόλτες στο κέντρο. Αργά το μεσημέρι στάση στο Βe που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Εxcelsior, για ένα ζουμερό burger.
Ένας χώρος τέχνης που αγαπώ είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Λατρεύω την αρχιτεκτονική του, το σημείο που βρισκέται και φυσικά τα εκθέματα. Εξακολουθούν να με συναρπάζουν, όπως κατά την πρώτη μου επίσκεψη με το δημοτικό σχολείο.
Το αγαπημένο μου εστιατόριο είναι το Ergon στην Παύλου Μελά, ένας χώρος που μπορείς να φας αλλά και να αγοράσεις αγαπημένα ελληνικά προϊόντα. Η γεύση που πάντα δοκιμάζω εδώ είναι η λευκή ταραμοσαλάτα.
Μια από τις συνήθειές μου, όταν έρχομαι στη Θεσσαλονίκη είναι καφές και περατζάδα στον Θερμαϊκό, το cafe bar που αποτελεί στέκι από τα εφηβικά μου χρόνια. Δεν αποτελεί καθημερινή συνήθεια, γιατί εδώ και χρόνια στην Αθήνα, αλλά φροντίζω πάντα να κάνω ένα πέρασμα, όταν είμαι στην πόλη.
Το μυστικό μου μέρος στην πόλη είναι η προβλήτα του λιμανιού, ένα σημείο στο οποίο η θέα είναι κυριολεκτικά μαγική.
Στη Θεσσαλονίκη μου αρέσει η αύρα που βγάζει η πόλη, μια ανεξήγητη ενέργεια που μεταφέρουν οι άνθρωποί της.
Ναι, θα ήθελα να αλλάξω κάποια πράγματα στην πόλη. Τα τραπεζοκαθίσματα σε κάθε ελεύθερο τετραγωνικό μέτρο και σίγουρα το μποτιλιάρισμα στην Τσιμισκή!
Αν θα έπρεπε να χαρακτηρίσω τη Θεσσαλονίκη με 3 λέξεις αυτές θα ήταν... Η Νέα Υόρκη των Βαλκανίων -είναι παραπάνω από 3!
Το σημείο που μπορεί κανείς να δει την ωραιότερη θέα στην πόλη; Αναμενόμενη θα είναι η απάντησή μου αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο από τα Kάστρα.
Τα μέρη που θα πήγαινα οπωσδήποτε έναν Αθηναίο, ο οποίος θα επισκεφθεί για ένα weekend τη Θεσσαλονίκη, είναι η Άνω Πόλη, η Πλατεία Άθωνος, η Πλατεία Εμπορίου, φυσικά η νέα και παλιά Παραλία και τα Λαδάδικα. Το χθες και το σήμερα της πόλης.
Το ωραιότερο brunch το έχω φάει στο Εstrella, ευφάνταστα πιάτα με αυγά και για το τέλος... κολασμένο μπουγατσάν!
Ο ωραιότερος καφές σερβίρεται στο εσωτερικό του Tom’s flagship store. Σε μια παλιά στοά της Θεσσαλονίκης πίνεις οργανικούς καφέδες ενώ έχεις την αίσθηση, ότι βρίσκεσαι σε αίθριο.
Κάθε φορά που φεύγω από τη Θεσσαλονίκη θα βάλω στη βαλίτσα... τσουρέκι με γεύση κάστανο από τον Τερκενλή. Κλισέ αλλά αξεπέραστο.