fbpixel

Search icon
Search
SKG Power: Η νέα εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη θα είναι απίθανη
AGENDA

SKG Power: Η νέα εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη θα είναι απίθανη

Χαρείτε στο έπακρο το φθινοπωρινό σκηνικό της πόλης μέσα από τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας


Η φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη βρίσκει για άλλη μια εβδομάδα τον τρόπο να μας εκπλήσσει μέσα από τα happennings που διαδραματίζονται και προσφέρουν παλμό στο αστικό lifestyle. Με μια γρήγορη ματιά στην ατζέντα αυτών των ημερών, η προσοχή μας πέφτει στις must-see εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις για την τρέχουσα χρονική περίοδο, στις ενδιαφέρουσες ταινίες των κινηματογραφικών αιθουσών, καθώς και στα καλλιτεχνικά προγράμματα που οδηγούν τη διασκέδαση στα ύψη. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες παρακάτω και απολαύστε κάθε στιγμή στην πόλη!

Δευτέρα 12/10

Έκθεση

Info: Artforum Gallery, ώρες λειτουργίας: 11:00 - 21:00.

H Artforum Gallery εγκαινιάζει την ιστορική έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής με έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών του 20ού αιώνα. Παίρνουν μέρος οι: Αλέξης Ακριθάκης, Γιώργος Βακιρτζής, Σπύρος Βασιλείου, Γιώργος Δέρπαπας, Διαμαντής Διαμαντόπουλος, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Όπη Ζούνη, Βλάσης Κανιάρης, Χρήστος Καπράλος, Χρίστος Καράς, Νίκος Κεσσανλής, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Μιχάλης Λεκάκης, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Γιάννης Μόραλης, Δημήτρης Μυταράς, Παύλος, Σωτήρης Σόρογκας, Stamos, Takis, Γιάννης Τσαρούχης, Αλέκος Φασσιανός, Γιάννης Χριστοφόρου.

Τρίτη 13/10

Κινηματογραφικό αφιέρωμα 



Info: Ολύμπιον (αίθουσα «Παύλος Ζάννας»), στις 21:00.

Έναν από τους εκφραστικούς εκπροσώπους του Νέου Κύματος του Χονγκ Κονγκ, τον Φρούιτ Τσαν, τιμά η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο πρώτο αφιέρωμα της νέας κινηματογραφικής σεζόν. Το αφιέρωμα, με τίτλο «Φρούιτ Τσαν: η αβάσταχτη ελαφρότητα της καθημερινότητας», θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας κι εσείς μπορείτε να χαθείτε στα εκπληκτικά cinema nights.

Τετάρτη 14/10

Σινεμά

Info: Cineplexx One Salonica (αίθουσα 6), προβολή στις 19:50.

Απολαύστε τη νέα ταινία της αγαπημένης ηρωίδας Μουλάν, με τον ομώνυμο τίτλο, Mulan, που έχει γίνει must-watch, σε σκηνοθεσία Niki Caro. Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας λοιπόν, διατάζει ότι ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί τη χώρα από τους εισβολείς, η πρωταγωνίστρια Hua Mula, η μεγαλύτερη κόρη ενός διάσημου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιέζεται σε άντρα, τον γνωστό σε όλους Hua Jun, και περνάει από πολλές σκληρές και ανατρεπτικές δοκιμασίες. Μια εξαιρετική μεταφορά της κλασικής ιστορίας που αναδεικνύει τη γυναικεία δυναμικότητα και το θάρρος. Παίζουν οι: Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An.

Πέμπτη 15/10

Θεατρική παράσταση

Info: Θέατρο Αυλαία, στις 21:00.

Η Μαρία Κορινθίου ερμηνεύει και πάλι στην πόλη μας στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία την τραγική ηρωίδα Σίρλεϋ Τζόουνς, στον απίστευτο μονόλογο «Τζόρνταν», όπου υποδύεται μια παιδοκτόνο και αποτυχημένη αυτόχειρα υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Αϊβάζη. Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική μαρτυρία της ιστορίας, όπως την αφηγήθηκε η ίδια η παιδοκτόνος στο κελί της φυλακής στη συγκρατούμενή της και μία από τις δύο συγγραφείς του έργου, Άννα Ρέϋνολντς, ενώ το έργο μεταφράστηκε από τον Μάριο Πλωρίτη. 

Παρασκευή 16/10

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Info: Bensousan Han
Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα, στις 21:00.

Ο επιτυχημένος καλλιτέχνης Αλέξανδρος Τζοβάνης θα παρουσιάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στην πόλη μας με τίτλο «Στα Φτερά της Μεσογείου» και θα συνοδευτεί στο ακορντεόν από τον Αστέρη Τσαλίκη.

Σάββατο 17/10

Θεατρική παράσταση

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθνικής Αμύνης 2, ημέρες παραστάσεων: Σάββατο 17/10: 18:00 και 19:00, Κυριακή 18/10: 18:00. 

Τον θυελλώδη έρωτα του Ίωνα Δραγούμη και της Πηνελόπης Δέλτα σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης, σε μια θεατρική διασκευή του βραβευμένου με τρία βραβεία κοινού βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου, «Ιστορία χωρίς όνομα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη θα ενσαρκώσει επί σκηνής ο Τάσος Νούσιας, ενώ η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου θα μοιραστούν δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα: τον Ιούνιο 1908 στη Βιέννη και τον Απρίλιο  του 1941 στην Κηφισιά. Παίζουν οι: Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβανού, Μαρία Παπαφωτίου, Νίκος Ορφανός, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός και Ανθή Φούντα. 

Μουσική σκηνή

Info: Barbarella Live Party, ώρα προσέλευσης: 19:00.

Η Άννα Βίσση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και κάνει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο! Η αγαπημένη καλλιτέχνιδα μαζί με την μπάντα της που εδώ και πέντε χρόνια αποτελούν την πιο hot μουσική πρόταση με τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα, θα είναι και πάλι στην πόλη μας για μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Don't miss!

Κυριακή 18/10

Virtual όπερα

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στις 19:00.

Η μεγαλειώδης παράσταση Aida του Giuseppe Verdi κάνει την αρχή με τις φετινές μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις του “The MET Live in HD” στο Μέγαρο Μουσικής. Η διάσημη όπερα παρουσιάζεται με υπότιτλους σε τέσσερις πράξεις, σε λιμπρέτο του Antonio Ghislanzoni και πρωταγωνίστρια την κορυφαία σοπράνο Anna Netrebko στον ομώνυμο ρόλο, ενώ αντίζηλός της θα είναι η εξίσου κορυφαία Anita Rachvelishvili, στον ρόλο της Άμνερις.

Feel the city vibes!