fbpixel

Search icon
Search
SKG Lovers: Η πιο ενημερωμένη ατζέντα του Σαββατοκύριακου είναι εδώ
AGENDA

SKG Lovers: Η πιο ενημερωμένη ατζέντα του Σαββατοκύριακου είναι εδώ

Τι να κάνετε στην πόλη αυτό το weekend!


Με την άνοιξη να είναι εδώ, η Θεσσαλονίκη γίνεται όλο και πιο όμορφη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της. Ιδέες για όλα τα γούστα και για κάθε στιγμή της ημέρας, γίνονται η αφορμή για να περάσετε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Από θεατρικές παραστάσεις μέχρι σινεμά, events και καλλιτεχνικές εκθέσεις, οι επιλογές είναι πολλές κι εσείς δεν έχετε παρά να τις ανακαλύψετε, ώστε να ξεκινήσετε μοναδικά το weekend σας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις πιο updated προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σας!

Κινηματογραφικές προβολές

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

secrets-of-dumbledore-mksr.jpg

Ένας καθηγητής γνωρίζει πως ένας πανίσχυρος σκοτεινός μάγος σκοπεύει να αποκτήσει τον έλεγχο του Κόσμου των Μάγων. Ανίκανος να τον σταματήσει μόνος του, αναθέτει στον Μαγικοζωολόγο να ηγηθεί μιας ατρόμητης ομάδας μάγων, μαγισσών κι ενός γενναίου φούρναρη σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπου συναντούν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την ενισχυμένη λεγεώνα του μάγου. Αλλά με τόσα πολλά να διακυβεύονται, για πόσο καιρό μπορεί ο καθηγητής να παραμείνει αμέτοχος; Πρωταγωνιστούν: Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Ezra Miller κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:30.

X (2022)

689054.jpg

1979: Μια παρέα νεαρών αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία πορνό στην ύπαιθρο του Τέξας, αλλά όταν οι απομονωνόμενοι γέροι οικοδεσπότες τους ανακαλύπτουν τα σχέδια της παρέας, τα μέλη του καστ καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους. Πρωταγωνιστούν: Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow, Scott Mescudi κ.ά.

Info: Βακούρα, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:00.

The Lost City

lc-03548r0.jpg

Μια εξαιρετική, μα μοναχική συγγραφέας έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Alan. Στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού συνοδεία του Alan, η συγγραφέας θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της χαμένης αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της. Ο Alan, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα αναλάβει να την απελευθερώσει. Ωθούμενο σε μια επική περιπέτεια στη ζούγκλα, το εκρηκτικό δίδυμο θα χρειαστεί να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα.

Info: Odeon Μακεδονία, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:45.

Θεατρικές παραστάσεις

Η παγίδα

683569-tpEyr.jpg

Η αστυνομική κωμωδία «Παγίδα» του Robert Thomas, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την Παγίδα ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα; Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, κ.ά.

Info: Θέατρο Αριστοτέλειον, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00.

Οι Μάγισσες του Σάλεμ

646195-PE0bT.jpg

Το βραβευμένο αριστούργημα του Arthur Miller «Οι Μάγισσες του Σάλεμ» (The Crucible), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, στην Θεσσαλονίκη και στο Radio City Theatre. Το 1692 στο Σάλεμ η Abigail, ερωτεύεται παράφορα έναν μεγαλύτερό της παντρεμένο άνδρα, τον John Proctor. Εκείνος όμως την απορρίπτει και διαλέγει να μείνει στο πλάι της συζύγου του. Έτσι, εκείνη μαζί με άλλες κοπέλες του χωριού του κάνουν μάγια για να τον φέρουν πίσω. Οι κάτοικοι του Σάλεμ τις ανακαλύπτουν και οι γυναίκες κινδυνεύουν να θανατωθούν ως μάγισσες. Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Άκης Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Ιωάννα Παππά, κ.ά.

Info: Radio City Theatre, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο 18:00 και στις 20:00, Κυριακή στις 18:00.

Ο Απρόσκλητος Επισκέπτης

684533.jpg

Ένα κλασικό αστυνομικό έργο με πολλές ανατροπές, της αξεπέραστης μετρ του είδους Άγκαθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, υπόσχεται 90 λεπτά θεατρικής απόδρασης και αληθινής ψυχαγωγίας. Στην πυκνή ομίχλη της Νότιας Ουαλίας, ένας άντρας χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και πέφτει σε ένα χαντάκι. Βρίσκεται στη μέση του πουθενά και στην προσπάθειά του να βρει βοήθεια, μπαίνει σε μια απομονωμένη έπαυλη. Στην ξεκλείδωτη μπαλκονόπορτα, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένας άντρας είναι νεκρός. Και κάπως έτσι, το μυστήριο αρχίζει να κυριαρχεί... Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Σταμούλης, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Φρατζεσκάκης κ.ά.

Info: Θέατρο Αμαλία, Παρασκευή στις 21:15, Σάββατο στις 18:30 και στις 21:15, Κυριακή στις 20:00.

Συναυλία

Βυζαντινά Πάθη

megaro-mousikis-thessalonikis-e1547735498775.jpg

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του Χρήστου Σαμαρά Βυζαντινά Πάθη. Κλασική και βυζαντινή μουσική ενώνονται επί σκηνής και ενισχύονται με τον Θείο Λόγο, μέσα από την αφήγηση του γνωστού ηθοποιού Λεωνίδα Κακούρη. Ο σπουδαίος σύγχρονος Έλληνας συνθέτης πραγματεύεται στο έργο του το Θείο Δράμα και τη Σταύρωση ενσωματώνοντας με έντεχνο τρόπο στοιχεία της μουσικής Βυζαντινής παράδοσης.

Info: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, απόψε στις 21:00.

Εκθέσεις

Σαντορίνη

692238.jpg

Η Govedarou Art Gallery διοργανώνει στο χώρο της την ατομική έκθεση του εικαστικού και βραβευμένου διεθνώς ακουαρελίστα Γιώργου Πολίτη με τίτλο «Σαντορίνη». Λίγα λόγια από τον Γιώργο Πολίτη γι' αυτή την έκθεση: «Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σαντορίνη το καλοκαίρι του 2018. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Πηγή έμπνευσης; Ο συνδυασμός του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό (συνήθως) των οικημάτων και των εκκλησιών, οι προκύπτουσες αντιθέσεις, η διαφάνεια και οι σκιές (έντονες συχνά, χάρη στο εκτυφλωτικό φως) δίνουν εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν σημεία αναφοράς για την υδατογραφία. Τέσσερα χρόνια μετά, συνεχίζω τις αναζητήσεις στη Σαντορίνη, προσπαθώντας να την ανακαλύψω βήμα βήμα. Και είμαι βέβαιος ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύς ακόμη».

Info: Govedarou Art Gallery, Παρασκευή και Σάββατο 11:00-14:00.

Κοντινά στη φύση

690234.jpg

Τέσσερα μέλη της Λέσχης Δημιουργικής Φωτογραφίας (Γιώτα Βαρσάμη, Κατερίνα Λεβενιώτη, Πάρις Τσιλικάκης, Φώτης Καρακάσης) "Out of Focus" παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Κοντινά στη φύση». Η φύση ήταν και θα είναι το αγαπημένο θέμα των φωτογράφων. Από την καταγραφή τοπίου ως το κοντινότερο πλάνο στον μικρόκοσμο της. Η προσέγγιση της φύσης συνδυάζει την εκδρομή και την απόδραση από το αστικό τοπίο, ενώ η καταγραφή της παγώνει τον χρόνο και κρατά την ανάμνηση. Από τις μεγαλύτερες χαρές του φωτογράφου είναι η θέαση των φωτογραφιών του μαζί με τις μνήμες που ανασύρουν.

Info: Λέσχης Δημιουργικής Φωτογραφίας "Out of Focus", Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο και Κυριακή 11:00-13:00.

Don't miss...

Πασχαλινό bazaar

Από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

unnamed1.jpg

Η ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου, τη Μεγάλη Δευτέρα 18/4 και ώρα 11.00-19.00, σας προσκαλεί στο Canteen Restaurant για να κάνετε τις πασχαλινές αγορές σας, να διαλέξετε λαμπάδες, δώρα, γλυκίσματα και να στείλετε το δικό σας μήνυμα αγάπης και στήριξης στα παιδιά! Ευχηθείτε «Καλή Ανάσταση» στο βαφτιστήρι σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα, επιλέγοντας από ποικιλία λαμπάδων για μικρούς και μεγάλους και βοηθήστε τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που φροντίζουν.