fbpixel

Search icon
Search
SKG Fine Drinking: Τα καλύτερα cocktails που μπορείτε να απολαύσετε στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

SKG Fine Drinking: Τα καλύτερα cocktails που μπορείτε να απολαύσετε στη Θεσσαλονίκη

Το Tribeca Food & Cocktail Bar μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό για τις φετινές γιορτές και όχι μόνο


Στην ένδοξη τοποθεσία του, Καρόλου Ντηλ με Λεωφόρου Νίκης γωνία, το                                    Tribeca Food & Cocktail Bar «συνομιλεί» με το κοινό της πόλης για πάνω από 20 χρόνια. Προσφέρει στον κόσμο της Θεσσαλονίκης μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας. Μπορεί η νυχτερινή ζωή της διάσημης Παραλίας να εναλλάσσεται συνεχώς, η σταθερή αξία του Tribeca όμως ξεχωρίζει. Αυτό έγινε αντιληπτό από την πρώτη κιόλας στιγμή που περάσαμε την πόρτα του. Η μεγάλη τζαμαρία σου αφήνει ανοικτή τη θέα στη θάλασσα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του, «ξυπνάει» την πιο ερωτική σου διάθεση, ιδιαίτερα τώρα τις γιορτές με τον festive στολισμό του.

image00024.jpeg

Όπως μας επιβεβαιώνει ο bar manager, Γιάννης Μπάκος, η φιλοσοφία του στηρίζεται στις αξίες των κλασικών αμερικάνικων μπαρ. Πράγματι, η αίσθηση ότι μεταφέρεσαι στο Soho της Νέας Υόρκης από το πρώτο λεπτό είναι διάχυτη στο χώρο. Η μεγάλη μπάρα του με τις 600 ετικέτες και τα δερμάτινα καθίσματα, τα κόκκινα σκαμπό του και τα posters στους τοίχους έχουν καταφέρει να δώσουν στο διαχρονικό στέκι μια αυθεντική ταυτότητα, η οποία «ρέει» άφθονη στο περιβάλλον, από τη στιγμή που θα πιάσεις τον κατάλογο στα χέρια σου, την ώρα της επιλογής αλλά και της απόλαυσης.

Η έμπειρη ομάδα του έδωσε την κατάλληλη πνοή ανανέωσης στο μενού. Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες τάσεις στο bartending -με inspiration από τη Μέκκα του αυτήν τη στιγμή το Τόκιο- το Tribeca παρουσιάζει πλέον μια ολοκληρωμένη fine dining εμπειρία, η οποία βασίζεται σε άψογες πρώτες ύλες, άριστες τεχνικές και φυσικά πολύ μεράκι για οτιδήποτε καινοτόμο. 

Cocktail Hour

image00003.jpeg

Αυτό που μας εντυπωσίασε από την αρχή ήταν ο φετινός, νέος κατάλογος. Θυμίζοντας αμερικάνικη εφημερίδα, το εικαστικό αλλά και το περιεχόμενό του κατάφεραν να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Αυτό γιατί όπως μας ενημέρωσε και ο Γιάννης Μπάκος, «Ο καθένας μπορεί να πάρει μαζί του το μενού μας, που αποτελεί ένα κομμάτι του μαγαζιού. Τι καλύτερο από αυτό; Μέσα του κρύβονται όλες οι μεγάλες και μικρές ιστορίες που αποτέλεσαν έμπνευση για τα cocktails μας.»

image00005.jpg
«Φιλοσοφία του μπαρ είναι η λογική του καλού ποτού, ακόμα και σ' αυτούς που επιλέγουν κλασικά ποτά. Εδώ, προσπαθούμε να κάνουμε ένα mini master class στον πελάτη.»

Γι' αυτήν τη σεζόν, οι ένδοξες εποχές της Νέας Υόρκης των '80s και '90s, όπου το glam και η απελευθερωμένη διάθεση κυριαρχούσαν, «ζωντανεύουν» μέσα από τα 8 inspired-made από το Studio 54 κοκτέιλς. Μια σειρά από αγαπημένες κλασικές επιλογές έρχονται σε νέες εκδοχές με ιδιαίτερο σερβίρισμα. Οι χαρακτήρες του πιο διάσημου club παγκοσμίως γίνονται η απόλυτη πηγή έμπνευσης και μπορούν να συνοδεύσουν τα δικά μας βράδια. Ποιος δεν θα ήθελε να δοκιμάσει Havana with a twist, Bianca Jagger ή το υπέροχο rum punch, Grace Jones. 

image00017.jpeg

Το πάρτι δεν σταματά εκεί, καθώς ο Γιάννης μας έχει και άλλες φοβερές προτάσεις. Όποιος δεν έχει δοκιμάσει δοκιμάσει την πειραγμένη version του Old Fashioned με ουίσκι washed με φυστικοβούτυρο και salted caramel, το συνιστούμε ανεπιφύλαχτα. Προσεγμένη γλυκύτητα που κουμπώνει μοναδικά με το καλό, πλούσιο σε αρώματα ουίσκι. Οι λάτρεις του αυθεντικού gin θα μας ευγνωμονείτε μόλις δοκιμάσετε το θεϊκό Diana Ross. Δεν είναι μόνο η κλασική sweet & herbal γεύση του με φράουλα γιασεμί και ρόδι, αλλά και η εντυπωσιακή παρουσίαση του -με μια εμφάνιση που λάμπει κυριολεκτικά στο σκοτάδι, όπως συνήθιζε άλλωστε και η μεγάλη σταρ.

Nights in Tribeca

image00011.jpeg

Oι νύχτες στο Tribeca αποκτούν άλλη διάσταση μέσα στην εβδομάδα. Για τους λάτρεις της ιταλικής κουλτούρας, κάθε Τρίτη μετά τις 5 η ώρα, ο αέρας της γειτονικής χώρας φυσάει στη Θεσσαλονίκη, καθώς μπορείτε να απολαύσετε γευστικά aperitivos, και να δοκιμάσετε εκλεκτά finger food από τον free buffet που είναι διαθέσιμος μέχρι και τις 9. Αντίστοιχα, την Πέμπτη από τις 7, μπορείτε να γευτείτε το εξαίσιο Japanese menu του, με προτάσεις από sushi, dumplings, κ.ά.

Μάλιστα, αποδεικνύοντας το DNA ενός επιτυχημένου μπαρ, έχει καταφέρει το ακατόρθωτο: σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε κοκτέιλς και ποτά από τα χέρια των πιο διάσημων barman παγκοσμίως, από εμβληματικά στέκια της Ρώμης, του Λονδίνου και πολλών ακόμα μητροπόλεων του κόσμου, τους οποίους φιλοξενεί. 

Taste the Feeling

image00019.jpeg

Oι γευστικοί μας κάλυκες στο Tribeca δεν ικανοποιήθηκαν μονάχα πίνοντας, αφού το μεγάλο σε ποικιλία εστιατορικό μενού του κατάφερε να μας εξιτάρει επίσης. Οι επιλογές πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα. Έχετε όρεξη για αμερικάνικη κουζίνα, με burgers που λιώνουν στο στόμα, rib eye steak και παραδοσιακά κουβανέζικα club sandwich; Τότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που αναζητάτε. Από την άλλη, θέλετε να συνοδεύσετε τα ποτά σας με κάποια πρόταση από νόστιμα ζυμαρικά και ριζότο, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τις εκπληκτικές του παπαρδέλες πορτσίνι ή τις θεϊκές πίτσες του.

Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα αξέχαστο night out σε έναν προορισμό που μετατρέπει μια έξοδο σε μια one of a kind εμπειρία; 

Info

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 19

Τηλέφωνο: 2310 226 604 

Facebook: Tribeca Thessaloniki

Instagram: @tribecabar

Site: www.tribeca.gr

Credits φωτογραφιών: Χριστίνα Δημητριάδου