fbpixel

Search icon
Search
Shopping & The City: Πώς να ψωνίζετε με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού
HEALTH

Shopping & The City: Πώς να ψωνίζετε με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού

Εναρμονισμένοι με τις νέες συνθήκες


Με την επαναλειτουργία δεκάδων καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα εδώ και λίγο χρονικό διάστημα, είναι λογικό μετά από δύο μήνες ολικού lockdown πολλοί από εμάς να αναζητάμε μια απόδραση στον μαγικό κόσμο του shopping. Είναι αλήθεια ότι μας έλειψε να ξεψαχνίζουμε τα μοναδικά κομμάτια που με λατρεία θα μπορούσαμε να εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα μας και να δοκιμάζουμε πολλά από αυτά, προσπαθώντας να αποφασίσουμε ποιο ή ποια θα είναι τα ιδανικά που θα πάρουν το «πράσινο φως». Μπορεί η νέα συνθήκη πλέον να μας θέλει περισσότερο προσεχτικούς και αυστηρούς σε ό,τι αφορά την ασφάλεια μας -ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε πολύ κόσμο, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαύσουμε και πραγματοποιήσουμε αγαπημένες συνήθειες, βλέπετε τα ψώνια στην αγορά, όπως παλιά. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλα τα tips & τις συμβουλές για υπέροχο και ασφαλές shopping therapy, που θα μας φτιάξει τη διάθεση! 

Αντισηπτικό κατά την είσοδο και την έξοδο

Φοράτε δεν φοράτε γάντια, πραγματοποιήστε την καθιερωμένη απολύμανση των χεριών σας με το αντισηπτικό, το οποίο πρέπει να βρίσκεται στην είσοδο όλων των καταστημάτων. Επιλέξτε να το χρησιμοποιήσετε πριν εισέλθετε, αλλά και αφού αποχωρήσετε από τον χώρο. Σίγουρα θα έχετε αγγίξει πολλά πράγματα, χωρίς να το καταλάβετε. 

ena.jpg

Κρατάτε τις προβλεπόμενες αποστάσεις παντού

Φυσικά, και συνεχίζουμε και κρατάμε αποστάσεις 2 μέτρων και περισσότερων. Μην πλησιάζετε στο ίδιο μέρος, που βρίσκονται άλλα άτομα, διότι έτσι θα δημιουργηθεί ανεπιθύμητος συνωστισμός. Επίσης, φροντίστε να κρατάτε τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ περιμένετε στο ταμείο ή σε οποιαδήποτε ουρά -φορώντας την μάσκα σας-, και μη μιλάτε χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, από κοντά σε κάποιο άλλο άτομο.

Πληρώστε με κάρτα

Χρησιμοποιήστε καλύτερα -ανέπαφα- την κάρτα σας για ό,τι έχει να κάνει με τις αγορές σας, αφού έτσι δεν θα χρειαστεί να κρατήσετε στα χέρια σας νομίσματα, τα οποία σίγουρα έχουν αγγίξει πολλοί πριν από εσάς και δεν γνωρίζετε την προέλευση τους. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κρατήσετε τις απαραίτητες αποστάσεις με τον υπάλληλο που θα σας εξυπηρετήσει, προστατεύοντας εσάς κι εκείνον. 

Αποφεύγετε να δοκιμάζετε ρούχα και παπούτσια 

Καλό θα είναι να μην δοκιμάζετε τα ρούχα στο δοκιμαστήριο, αφού δεν γνωρίζετε ποιος το έκανε πριν από εσάς. Προτιμήστε να τα αγοράσετε, και μετά να τα δοκιμάσετε στο σπίτι για τη δική σας ασφάλεια. Εάν δεν σας ταιριάζουν, μπορείτε να τα επιστρέψετε στο κατάστημα. 

Απολύμανση μετά τις αγορές σας 

Αφού τελειώσετε από το shopping πετάξτε τα γάντια και τη μάσκα σας και απολυμάνετε το τιμόνι του αυτοκινήτου με την άφιξή σας στο σπίτι. Φυσικά, τα γάντια και τη μάσκα που φοράτε, με το που φτάσετε στο σπίτι σας ή σε κάποιον άλλον χώρο, τα πετάτε. Δεν υπάρχει λόγος να συγκεντρώνετε επάνω σας για πολλή ώρα, αντικείμενα που πολύ πιθανόν μεταφέρουν μικρόβια. 

Μην επαναχρησιμοποιήσετε τις τσάντες των καταστημάτων

Δεν γνωρίζετε που μπορεί να έχουν βρεθεί ή ακόμα και τι μπορεί εσείς να ακουμπήσατε καθώς τις χρησιμοποιούσατε. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας, τις δικές σας πάνινες τσάντες για ψώνια, τις οποίες μπορείτε να πλένεται και να επαναχρησιμοποιείτε, ενώ όταν προμηθεύεστε σακούλες από το εκάστοτε κατάστημα καλό θα ήταν να τις πετάτε μόλις φτάνετε σπίτι.

shutterstock-589577681.jpg

Αποφύγετε την επαφή με το πρόσωπο σας καθ' όλη την διάρκεια 

Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ακουμπάτε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα καθ' όλη τη διάρκεια της εξόδου σας. Ιδιαίτερα σε μαγαζιά με ρούχα, μην τα αγγίζετε και στη συνέχεια πιάσετε το πρόσωπό σας, γιατί πολύ πιθανόν να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο -αν πρώτα δεν έχετε απολυμανθεί κατάλληλα.