fbpixel

Search icon
Search
Shopaholic travellers: Που να ψωνίσετε σαν αυθεντική Γαλλίδα στο Παρίσι
ESCAPE

Shopaholic travellers: Που να ψωνίσετε σαν αυθεντική Γαλλίδα στο Παρίσι

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για το επόμενο ταξίδι σας


Τι θα μπορούσε να είναι πιο δελεαστικό από ένα shopping strolling στο Παρίσι; Αν σχεδιάζετε μια επίσκεψη στην Πόλη του Φωτός, μπορεί να περιλαμβάνει υπέροχα γεύματα, αξιοσημείωτα αξιοθέατα και, φυσικά, μια υποχρεωτική στάση (ή δύο) σε μερικές από τις πιο δελεαστικές boutique της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι ντόπιοι είναι επαγγελματίες στο να γνωρίζουν πότε και που να "faire les boutiques" (κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια των περίφημων "soldes" -εκπτώσεων-, αν είναι δυνατόν). Οι Παριζιάνοι τείνουν επίσης να δηλώνουν ένθερμη πίστη στο αγαπημένο τους "grand magasin" ή πολυκατάστημα. 

Είτε είστε λάτρης των κλασικών luxurious stores ή απλώς σας αρέσουν οι πιο urban-cool επιλογές, παρακάτω σας δείχνουμε πώς να κάνετε shopping therapy σαν αυθεντική Παριζιάνα! 

Saint-Germain-des-Prés

Η λογοτεχνική ιστορία συναντά μερικά από τα καλύτερα έργα τέχνης, decor, αντίκες και μόδα σε αυτή την αγαπημένη γειτονιά της Αριστερής Όχθης. Μια περιπλάνηση στην οδό Bonaparte από τον Σηκουάνα θα κάνει κάθε λάτρη του interior design να ξετρελαθεί. Σταματήστε για έναν καφέ στο Café de Flore (θα ήταν αγένεια να μην το κάνετε) προτού κατευθυνθείτε σε καταστήματα-ορόσημα και new entries που εξιτάρουν την περιέργεια.

1. Le Bon Marche & Grande Epicerie

1-3mcPx.jpg

Το «κόσμημα» του St Germain, το Le Bon Marche είναι το one-stop-shop για τα πάντα και οτιδήποτε θα μπορούσατε να αναζητήσετε - τουλάχιστον όσον αφορά τους ντόπιους της Αριστερής Όχθης. Από μια επιλεγμένη σειρά υψηλής και σύγχρονης μόδας για γυναίκες και άντρες μέχρι ένα καλά επιμελημένο βιβλιοπωλείο, ένα τμήμα με είδη σπιτιού, ορόφους αφιερωμένους στα καλλυντικά και παιδικό τμήμα, μέχρι το fine dining εστιατόριό του, το Grande Epicerie, το γαλλικό πολυκατάστημα γίνεται θεσμός. Η διακόσμηση των διάσημων κυλιόμενων του με τα παραμυθένια φώτα και οι βιτρίνες κατά την περίοδο των εορτών είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε!

Διεύθυνση: 24 rue de Sèvres 75006

2. Marin Montagut

2-Y1reg.jpg

Λίγα βήματα από τους Κήπους του Λουξεμβούργου θα βρείτε τον προορισμό με τα αξιοπερίεργα του εικονογράφου και συλλέκτη Marin Montagut στην υπέροχη boutique του "Madame". Τόσο μοναδική όσο και παριζιάνικη, αυτή η «κρύπτη θησαυρού» είναι ένας κόσμος από μόνη της, με τοίχους από «μυστικά βιβλία», διακοσμητικά πιάτα, βάζα φαρμακείου παλαιού τύπου, κεντημένα μαξιλάρια και ιδιαίτερα χαρτικά που προκαλούν χαμόγελα, μεταξύ άλλων ασυνήθιστων αντικειμένων, καθένα από τα οποία αφηγείται μια ιστορία.

Διεύθυνση: Α: 48 rue Madame 75006

3. Collector Square

300082045-449989690477212-2707973186267337324-n.jpg

Ένας ναός για τους λάτρεις των vintage, αυτός ο ευρωπαϊκός κορυφαίος προορισμός στις πωλήσεις second-hand πολυτελών τσαντών, ρολογιών, κοσμημάτων, έργων τέχνης και συλλεκτικών αντικειμένων έχει τον εκθεσιακό του χώρο στη λεωφόρο Raspail. Κλείστε ραντεβού με έναν από τους ειδικούς vintage ή τους ωρολογογράφους του Collector Square για να πάρετε μια γεύση από κάποια εντυπωσιακή σειρά από vintage τσάντες Hermès και Chanel, ρολόγια Cartier, σπάνια κοσμήματα και γλυπτά.

Διεύθυνση: Α: 36 Boulevard Raspail 75007


1ο & 2ο arrondissements

Περπατήστε στις περίφημες κιονοστοιχίες της rue de Rivoli, η οποία εκτείνεται από την Place de la Concorde κατά μήκος των Tuileries και του Λούβρου. Αλλά μην απογοητευτείτε από τα πολλά τουριστικά καταστήματα. Οι εμπορικοί προορισμοί παγκόσμιας κλάσης βρίσκονται εκεί αν ξέρετε που να κοιτάξετε.

1. Librairie Galignani

librairie-galignani-au-224-rue-de-rivoli-paris.jpg

Λέγεται ότι αυτό το αγγλόφωνο βιβλιοπωλείο είναι το παλαιότερο του είδους του στην Ευρώπη, καθώς ιδρύθηκε το 1801 από τον Βενετό Τζιοβάνι Γκαλιάνι, μέλος μιας επιφανούς εκδοτικής οικογένειας, της οποίας το έργο τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1520. Οι εσωτερικοί του χώροι είναι αντάξιοι μιας τέτοιας ιστορίας, με ψηλά ράφια από μαόνι και τροχήλατες σκάλες που σας βοηθούν να φτάσετε στα ψηλότερα ράφια. Βρείτε μια σειρά αγγλικής και γαλλικής λογοτεχνίας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία βιβλίων ιστορίας, μόδας, σχεδιασμού και ταξιδιών, επίσης και στις δύο γλώσσες.

Διεύθυνση: Α: 224 rue de Rivoli 75001

2. White Bird

0x0.jpg

Το σπίτι του Παρισιού για τους λάτρεις των κοσμημάτων έχει επιμεληθεί η γνώστης Stephanie Rogers, η οποία είναι ευρέως γνωστή. Η συλλογή της Rogers περιλαμβάνει πολλούς από τους πιο αγαπημένους σύγχρονους τεχνίτες και σχεδιαστές στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων ταλέντων, όπως η Charlotte Chesnais και η Vilter μαζί με τους διεθνείς stars του design Sophie Buhai, Alighieri και Elhanati που έργα των οποίων εκτίθενται ανάμεσα σε κλουβιά πουλιών και μοντέρνες βιτρίνες σε σχήμα γυάλινου κύβου.

Διεύθυνση: Α: 38 rue du Mont Thabor 75001

3. La Samaritaine

3-FyiXw.jpg

Μετά από 16 χρόνια αναμονής, οι Παριζιάνοι είδαν επιτέλους αυτό το πολυκατάστημα του 19ου αιώνα να ανοίγει ξανά τις πύλες του πριν λίγα χρόνια. Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας LVMH ευθύνεται για την ανακαίνιση του αρχικού κτιρίου Art Nouveau, το οποίο αποκαταστάθηκε σχολαστικά, ενώ μια νέα σύγχρονη πτέρυγα χτίστηκε από το μηδέν. Σήμερα, ο προορισμός Belle-Epoque διαθέτει επτά ορόφους με εκλεκτικά προϊόντα μόδας, κοσμήματα και τη μεγαλύτερη ποικιλία από beauty products στην Ευρώπη.

Διεύθυνση: 9 rue de la Monnaie 75001


Le Marais

Το ιστορικό Marais, που εκτείνεται στο 3ο και 4ο διαμέρισμα της Δεξιάς Όχθης και είναι μια από τις καλύτερες περιοχές του Παρισιού για ψώνια και έχει πολλά καταστήματα ανοιχτά την Κυριακή - ένα σπάνιο κατόρθωμα στη Γαλλία. Κάντε μια βόλτα στην rue des Francs Bourgeois, την rue de Saintonge, την rue Vieille du Temple και την rue de Turenne, η καθεμία γεμάτη με ελκυστικές boutique, προτού κατευθυνθείτε στη Boulevard Beaumarchais για να επισκεφθείτε το διάσημο concept store, Merci.

1. Merci

merci-boutique-053-1-1920x1200.jpg

Θα καταλάβετε ότι έχετε φτάσει σε αυτό το εμβληματικό concept store όταν δείτε το αγαπημένο κόκκινο Fiat παρκαρισμένο στην αυλή κατά την είσοδό σας. Παρουσιάζοντας τις τρέχουσες τάσεις μέσω πραγματικών χώρων και εγκαταστάσεων, το Merci διαθέτει τα πάντα, από vintage έπιπλα μέχρι σύγχρονα αξεσουάρ μόδας, όλα επιλεγμένα προσεχτικά. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το καφέ second-hand βιβλίων στο ισόγειο για να εμπνευστείτε όταν χρειάζεστε ξεκούραση.

Διεύθυνση: Merci: Beaumarchais 111

2. Castor Fleuriste

162849720-129236515867644-1675385870440872479-n.jpg

Ο αγαπημένος ανθοπώλης της μόδας Louis-Geraud Castor είναι τόσο περιζήτητος που χρειάζεστε κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε access στην ιστοσελίδα του. Αλλά μην τρομάζετε - το μίνιμαλ κατάστημά του στο Marais, κρυμμένο σε μια αυλή, αξίζει να το επισκεφθείτε για τα εποχιακά, γραφικά και ποιητικά μπουκέτα του.

Διεύθυνση: 14 rue Debelleyme 75003

3. Officine Universelle Buly

homepage-parissaintonge.webp

Μετά από έναν αιώνα, η ιδέα του φαρμακοποιού Jean-Vincent Buly ξαναζωντανεύει όμορφα, με προϊόντα που βασίζονται σε καινοτόμες σύγχρονες τεχνικές καλλυντικών από όλο τον κόσμο. Ο σεβασμός στη γαλλική κληρονομιά ομορφιάς γίνεται αισθητός μέσα από τους εσωτερικούς χώρους του φαρμακείου αλά παλαιά, που είναι γεμάτοι γυάλινα ντουλάπια και μαρμάρινους πάγκους, και φέρουν τα βάμματα βοτάνων και τα όμορφα αρωματισμένα ενυδατικά προϊόντα και σαπούνια σε ζωγραφισμένα μπουκάλια πορσελάνης!

Διεύθυνση: 45 rue de Saintonge 75003 (ανοιχτό τις Κυριακές), 19 rue Vieille du Temple 75004, 6 rue Bonaparte 75006