fbpixel

Search icon
Search
Shoe Trends: Oι τάσεις στα παπούτσια που έχουμε ήδη ξεχωρίσει από τις πασαρέλες
TRENDS & CATWALKS

Shoe Trends: Oι τάσεις στα παπούτσια που έχουμε ήδη ξεχωρίσει από τις πασαρέλες

Τα πιο it σχέδια για εντάξετε από τώρα στις εμφανίσεις σας


Όσο κι εάν έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στις νέες τάσεις των βασικών κομματιών ενός συνόλου, τα αξεσουάρ έρχονται να μας εντυπωσιάσουν για ακόμα μία φορά. Τα παπούτσια εδώ και μερικές σεζόν, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για το στιλ ενός look, αφού τα σχέδιά τους είναι ικανά να αναβαθμίσουν και να χαρίσουν πολλούς πόντους ακόμα και στην πιο κλασική εμφάνιση. Τα υποδήματα λοιπόν για την καινούρια σεζόν έρχονται πιο ανανεωμένα από ποτέ με πλήθος σχεδίων και χρωμάτων για όλα τα στιλ και γούστα και για κάθε ώρα της ημέρας. Πολλά από τα σχεδία είναι βασισμένα σε περσινά μοντέλα με νέες λεπτομέρειες που πραγματικά κάνουν τη διαφορά.

Μπότες σε πολλές παραλλαγές, flat shoes για όλες τις περιστάσεις, εκκεντρικά χρώματα και ιδιαίτερα υφάσματα είναι μερικά απ’ αυτά που έχουμε ξεχωρίσει μέχρι τώρα. Παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μία λίστα από τα πρώτα shoe trends για να πάρετε μία ιδέα. Όσο περνάει ο καιρός μάλιστα και «μπαίνουμε» όλο και πιο βαθιά στην καρδιά του φθινοπώρου και στην πορεία του χειμώνα θα προστίθενται συνεχώς καινούρια!

Chelsea boots

shoes-trends-2.jpg
Stella McCartney, Valentino

Αυτό το στιλ μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα από την περασμένη σεζόν. Έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις τάσεις. Κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές παραλλαγές, ικανές να σταθούν στα καθημερινά σας σύνολα στον χώρο εργασίας σας αλλά και σε μία υπαίθρια εξόρμηση του Σαββατοκύριακου, ταιριάζοντας με όλα τα κομμάτια που θα επιλέξετε να τις συνδυάσετε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συναντήσαμε πολλά σχέδια κατά τη διάρκεια των runways. Η Stella McCartney συγκεκριμένα παρουσίασε τα πιο ωραία και για τις δύο περιστάσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως με extra bonus ότι όλα τα παπούτσια ήταν vegan, όπως ακριβώς και ολόκληρη η φιλοσοφία του οίκου. Από την άλλη πλευρά, ο Valentino παρουσίασε Chelsea boots σε μαύρο και μπορντό χρώμα, ενώ είδαμε αυτές τις μπότες και στους Giambattista Valli και Nina Ricci.

Knee-high boots

shoes-trends-4.jpg
Brandon Maxwell, Chanel

Πολλοί οίκοι παρουσίασαν μπότες με χαμηλό τακούνι και μήκος μερικά εκατοστά κάτω από το γόνατο για το φθινόπωρο του 2020. Όλα τα μοντέλα της Chanel φορούσαν τις ίδιες μπότες, οι οποίες σχεδιάστηκαν με βάση ένα ζευγάρι που φορούσε ο Karl Lagerfeld κάποια στιγμή στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αυτές οι μπότες σε στιλ ιππασίας ήταν κατασκευασμένες από μαύρο δέρμα, με το πάνω μέρος διπλωμένο ώστε να φαίνεται το καφέ δέρμα που ήταν από μέσα. Στο fashion house Brandon Maxwell, οι μπότες αυτές ήταν απόλυτα κομψές και συνδυάζονταν υπέροχα με κοντές φούστες ή στενά τζιν. Άλλοι σχεδιαστές όπως οι Michael Kors, Tory Burch και Coach 1941 κινήθηκαν στα ίδια μονοπάτια.

Pointed-toe flat shoes

shoes-trends-1.jpg
Carolina Herrera, Louis Vuitton

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι φανταστικό στα παπούτσια με έντονη μύτη. Τα shows για το φθινόπωρο του 2020 ήταν «γεμάτα» από αυτό το σχέδιο. Στη συλλογή της Louis Vuitton, τόσο τα Chelsea-style booties όσο και πολλά άλλα παπούτσια είχαν μυτερό τελείωμα για εκκεντρικό στιλ και μοντέρνα αίσθηση. Στον οίκο MSGM υπήρχε κάτι άγριο αλλά παράλληλα και θηλυκό στα σχέδια των pointed toe flat shoes, τα οποία ήταν κατασκευασμένα από λουστρίνι δέρμα σε διάφορες χρωματικές επιλογές. Οι πασαρέλες των Carolina Herrera, Stella McCartney και Celine παρουσίασαν επίσης μερικά ιδιαίτερα παπούτσια με μυτερό τελείωμα.

Men’s Footwear

shoes-trends-3.jpg
Giambattista Valli, Chloe

Brogues, oxfords, loafers και monk shoes είναι οι κατάλληλες εκδοχές για τις γυναίκες που αγαπάνε να φοράνε κοστούμια. Αυτά τα σχέδια είναι εμπνευσμένα από τα ανδρικά ρούχα, αλλά έχουν τη μαγική ικανότητα να ταιριάζουν σε όποια κομμάτια επιθυμούμε. Είναι γεγονός ότι πολλοί σχεδιαστές αποφάσισαν να μείνουν μακριά από τις ψηλοτάκουνες επιλογές αυτήν τη σεζόν και να αντλήσουν έμπνευση από το ανδρικό στιλ για τη δημιουργία των υποδημάτων τους. Ένα από τα κύρια παπούτσια της Chloé ήταν ένα μαύρο δερμάτινο monk shoe. Τέτοιο στιλ υπήρχε επίσης και στα σχέδια τους Hermés, τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους σε άσπρες και μαύρες αποχρώσεις. Πολλά από τα μοντέλα του οίκου Giambattista Valli φορούσαν μαύρα loafers καθαρά σχεδιασμένα με βάση τη φιλοσοφία του αντρικού στιλ.

Flatforms

shoes-trends-7.jpg
Erdem, MSGM

To flatform style παρέμεινε ένα εξίσου δημοφιλές σχέδιο για την περίοδο του φθινοπώρου του 2020. Είναι λίγο πιο ιδιαίτερα και σίγουρα πιο άνετα από τα ψηλοτάκουνα. Οι «επίπεδες» πλατφόρμες στον οίκο Erdem είχαν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζουν με high heels με λουράκια από απαλό βελούδο ή satin ύφασμα. Στο brand Sies Marjan, οι flatforms είχαν μερικά πολύ περίεργα σχέδια, όπως λευκά τσόκαρα και μαύρα παπούτσια με έντονα λουράκια.

Ruched heels

shoes-trends-5.jpg
Eckhaus Latta, Off-White

Τα ruched heels ήταν όπως φαίνεται το πιο διακριτικό σχέδιο στις τάσεις των υποδημάτων για την περίοδο 2020-2021. Τα τακούνια ήταν διακοσμημένα με «τσαλακωμένα» λουράκια, τα οποία τους έδιναν μία ελαστική αίσθηση. Αυτό το στιλ βρισκόταν στο επίκεντρο του Christian Siriano, με γόβες σε μαύρο ή ροζ χρώμα, διακοσμημένες με τρεις σπασμένους «ιμάντες» που κρατούσαν το πόδι στη σωστή θέση. Plus, πολλά τέτοια σχέδια είδαμε στους Alejandra Alonso Rojas και Off-White.