fbpixel

Search icon
Search
Shackets: Η νέα τάση που μπορείτε να φοράτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας
STYLING TIPS

Shackets: Η νέα τάση που μπορείτε να φοράτε κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Το κομμάτι που θα λατρέψετε και δε θα μπορείτε να αποχωριστείτε


Ήρθε η ώρα να καλωσορίσετε τα shackets στη συλλογή σας αυτήν τη σεζόν. Για όσες δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα κομμάτι μεταξύ πουκαμίσου και jacket. Ένα oversized shirt jacket, το οποίο κάνει συνεχώς την εμφάνιση του στο Instgaram feed μας και κυριαρχεί στις εμφανίσεις των αγαπημένων μας fashionistas αυτή τη στιγμή.

Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό και άξιο αναφοράς; Το πρώτο και κυριότερο, η πρακτικότητα του. Σας δίνει την ευκαιρία να το φορέσετε με όποιο τρόπο θέλετε και έχει την ικανότητα να παίρνει το χαρακτήρα που εσείς επιθυμείτε, τόσο σαν κλασικό πουκάμισο όσο και σαν σακάκι ή πανωφόρι. Αυτή η ευελιξία του χαρίζει τη δυνατότητα να μείνει στη ντουλάπα μας για πολύ καιρό, από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη, επιλέγοντας το για τα καθημερινά μας σύνολα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

shaket-1.jpg
Image source: @whowhatwear

Ταιριάζουν σε όλους ανεξαρτήτου στιλ. Αν θέλετε κι εσείς να εντάξετε αυτήν την τάση στα σύνολά σας, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και να ετοιμάσετε τις εμφανίσεις για τις εξόδους που ανυπομονούμε να έρθουν, συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε μικρά μυστικά που θα λατρέψετε! 

1. Ένας εύκολος, γρήγορος και ασφαλής τρόπος για να συμπεριλάβετε τα shackets στις εμφανίσεις σας είναι να τα φορέσετε σαν πουκάμισο μαζί με το καθημερινό σας τζν παντελόνι και ένα ζευγάρι από chunky boots. Η oversized γραμμή του θα σας προσθέσει στιλ αλλά παράλληλα θα σας χαρίσει και πολύ άνεση. Ιδανικό και για τα home outfits. Για τις εξόδους σας προσθέστε ένα trench coat ή ένα oversized puffer jacket.

2. Για λίγο περισσότερο layering αλλά και για να ακολουθήσετε τις τάσεις by the book, μη διστάσετε να ταιριάξετε αυτό το hot trend, μαζί με το δερμάτινο παντελόνι σας και μ’ ένα roll neck. Μπορείτε να επιλέξετε έντονες αποχρώσεις στο shacket όπως το μοβ ή το κίτρινο για να δώσετε παραπάνω φως στην εικόνα σας. Μόλις θα έχετε δημιουργήσει μία από τις πιο μοντέρνες εμφανίσεις της σεζόν.

3. Παραμένοντας στα σύνολα που έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε για την κατ’ οίκον παραμονή σας, διατηρώντας πάντα την άνεση και το στιλ, φορέστε αυτό το στιλ πουκαμίσου σαν φόρεμα, μαζί με ένα ζευγάρι ψηλές κάλτσες. Αν δε σας αρέσει η σκέτη εκδοχή του, έχετε την ευκαιρία να προσθέσετε ένα biker ή knitwear short. Μία εύκολη και παράλληλα πολύ stylish εικόνα.

4. Η αλήθεια είναι ότι θα το συναντήσετε σε πλήθος σχεδίων, αποχρώσεων αλλά και μοτίβων. Ένα από τα πιο διαδεδομένα για τη χειμερινή σεζόν είναι το καρό. Το απόλυτο print της σεζόν ταιριάζει τέλεια σ’ αυτό το σχέδιο, το οποίο είναι επηρεασμένο από ντύσιμο αγοριών γυμνασίου. Αν κινηθείτε σε αυτήν την εκδοχή, εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε έντονο συνδυασμό χρωμάτων, όπως είναι το μπλε με το κίτρινο ή το γκρι με το κόκκινο.

5. Καθώς τα σετ αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν μη διστάσετε να επιλέξετε ένα shacket μαζί με φούστα σε tweed fabric. Το αγαπημένο ύφασμα της Coco Chanel έχει ένα μαγικό τρόπο να προσθέτει στιλ και classy αισθητική σε όλα τα σύνολα, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο ιδιαίτερα.

6. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, τα shackets θεωρούνται χαμαιλέοντες, διότι μπορούν να αλλάξουν και να πάρουν πολλούς ρόλους. Ένας από αυτούς είναι και το blazer. Συνδυάστε το μαζί μ’ ένα κλασικό button up shirt, ένα high waist cigarette pant κι ένα ζευγάρι loafers, για εμφανίσεις τόσο στο χώρο εργασίας όσο και για on line meetings με συναδέλφους.

7. Αν επιθυμείτε να παρουσιάσετε κάτι διαφορετικό τότε δεν έχετε παρά να συνδυάσετε ένα shakcet σε φαρδιά και μακριά γραμμή, μαζί με midi dress και μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στα υποδήματα, τις γαλότσες. Αποτελεί ένα σύνολο που λατρεύουν και επιλέγουν συχνά τα κορίτσια του street style.