fbpixel

Search icon
Search
Σέρρες: Η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη υπερνικά τις «παθογένειες» της ελληνικής κοινωνίας
ARTS & CULTURE

Σέρρες: Η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη υπερνικά τις «παθογένειες» της ελληνικής κοινωνίας

Μία σειρά που έχει να μας πει και να μας διδάξει πολλά...


Πόσες φορές έχουμε αισθανθεί όλοι μας, πως η ελληνική τηλεόραση δε μας προσφέρει πια όλα όσα ζητάμε. Ότι -ουσιαστικά- δεν μας αξίζει το περιεχόμενο που παρακολουθούμε, ακόμη κι αν φέρουμε κι εμείς ευθύνη για αυτό το -κακό κατά γενική ομολογία- αποτέλεσμα; Προγράμματα αμφιβόλου ποιότητας κι αισθητικής, tv-shows χωρίς νόημα, reality κι ατελείωτες επαναλήψεις. Ένα μέσο ψυχαγωγίας, δείχνει να έχει χάσει τελείως την αξία του. Ωστόσο, ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα! 

Το ΑΝΤ1+, η νέα συνδρομητική πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, μας παρουσιάζει μία άκρως ενδιαφέρουσα ελληνική σειρά, με σημαντικούς ηθοποιούς και ξεχωριστά πρόσωπα, αλλά κυρίως με ένα σπουδαίο σενάριο. Οι «ΣΕΡΡΕΣ», η νέα τηλεοπτική πρόταση του Γιώργου Καπουτζίδη έρχεται για να κερδίσει μία θέση στην καρδιά μας και να περάσει μηνύματα με τεράστια σημασία, που μας αφορούν όλους.

Ένα πρόγραμμα που αξίζει να παρακολουθήσουμε όλοι!

The Story

i-nea-seira-toy-giwrghoy-kapoytzidi-kai-prwto-ant1-original-photo-5.jpg

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει αποδείξει αμέτρητες φορές ότι διαθέτει ένα απίστευτο ταλέντο. Έχει βάλει την υπογραφή του σε μεγάλες, τηλεοπτικές επιτυχίες κι έχει διαγράψει τη δική του πορεία. Αυτή τη φορά -ωστόσο- τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν πρόκειται απλά για μία σειρά, αλλά για ένα προϊόν που περνάει σημαντικά μηνύματα, που ψυχαγωγεί και μας προσκαλεί σε ένα πνευματικό ταξίδι αυτογνωσίας, μέσα από μία σειρά από γεγονότα. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Σταμάτη Πατρώνη κι αυτή η ξεχωριστή συνεργασία σηματοδοτεί την αρχή των ΑΝΤ1+ Originals, προσφέροντας στους συνδρομητές ένα υλικό πολύ σπουδαίο, πολύ ιδιαίτερο, που θα τους καθηλώσει.

Μέσα από τη νέα σειρά, ο Γιώργος Καπουτζίδης, που εμπνεύστηκε το ιδιαίτερο σενάριο, μας ταξιδεύει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες και διηγείται με το δικό του, μοναδικό τρόπο, μια λίγο διαφορετική ιστορία. Κεντρικό πρόσωπο στις «ΣΕΡΡΕΣ», είναι ο Οδυσσέας, ο οποίος ζει στην Αθήνα και μένει μακριά από την οικογένειά του. Η σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη είναι άκρως προβληματική κι οι δυο τους έχουν απομακρυνθεί, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός φέρνει τη μεγάλη ανατροπή, με τον Οδυσσέα να επιστρέφει στον τόπο του. Δύο -μέχρι πρότινος- ξένοι άνθρωποι, πατέρας και γιος, αναγκάζονται να συμβιώσουν και να γνωριστούν ξανά από την αρχή. 

Έχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί στα πόδια του. Η διαδικασία αυτή δεν είναι εύκολη, απαιτεί χρόνο και πολλές φορές καταντά επίπονη, αλλά τελικά, ο Οδυσσέας κι ο Λευτέρης θα τα καταφέρουν! Θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Η βαθύτερη έννοια της αποδοχής, η αληθινή κι ουσιαστική αγάπη κι η σπουδαιότητα της σχέσης ενός πατέρα με το γιο του, είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα της σειράς αυτής, που είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να συγκινήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ανθρώπους που θα την παρακολουθήσουν. Η Βόρεια Ελλάδα έχει την τιμητική της, όπως κι η πόλη των Σερρών, με τον Σταμάτη Πατρώνη να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ομορφιά αυτού του τόπου. Το ρόλο του Λευτέρη και του Οδυσσέα ενσαρκώνουν αντίστοιχα ο Γιώργος Γάλλος κι ο Πάνος Νάτσης, ενώ πρωταγωνιστούν και οι Λένα Δροσάκη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιούλη Τσαγκαράκη και Λένα Ουζουνίδου.

Τhe People

i-nea-seira-toy-giwrghoy-kapoytzidi-kai-prwto-ant1-original-photo-4.jpg

Tι διαφορετικό έχει αυτή η σειρά και την κάνει τόσο ξεχωριστή; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Σε αντίθεση με τόσες πολλές άλλες, θίγει σημαντικά κοινωνικά θέματα, όπως η σεξουαλικότητα, ο ρατσισμός, οι ερωτικές σχέσεις κι η τεράστια επίδραση των social media, που -πλέον- σε πολλές περιπτώσεις ορίζουν και καθορίζουν τη ζωή μας. Είναι η απεικόνιση της πραγματικότητας! Μας δείχνει ότι όλοι μας μπορούμε και πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, με την αλήθεια, με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να αποδεχτούμε αυτά που δε μας αρέσουν και να κοιτάξουμε στα μάτια τους ανθρώπους που έχουμε απέναντί μας. Να αγκαλιάσουμε τις αδυναμίες τις δικές τους, αλλά και τις δικές μας. Αυτό κάνουν οι ήρωες της σειράς κι αυτό ακριβώς είναι που μας δείχνει ο Γιώργος Καπουτζίδης, μέσα από το αριστουργηματικό σενάριό του.

Ο Οδυσσέας, ο πρωταγωνιστής δηλαδή, είναι ένας gay άνδρας που έχει φτιάξει τη ζωή του όπως θέλει στην Αθήνα, αλλά επιστρέφει στον τόπο του για το μνημόσυνο της πολυαγαπημένης του μητέρας και τελικά μένει εκεί, επειδή ο πατέρας του έχει ένα ατύχημα. Ένας πατέρας, που δυσκολεύεται πολύ να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητα του γιου του. Δεν το κάνει από κακία, αλλά είναι παγιδευμένος σε μία συγκεκριμένη νοοτροπία, που δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα. Ο «φόβος» της κοινής γνώμης, της τοπικής κοινωνίας, τον περιορίζουν και δεν τον αφήνουν να δει τον γιο του, μέσα από τα δικά του μάτια. Με τον καιρό -όμως- τα καταφέρνει. Η ώρα της αποδοχής καθυστερεί, αλλά έρχεται! Όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, το φως κερδίζει το σκοτάδι κι ίσως αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα αυτής της σειράς. Σε μία κοινωνία που έχει μάθει να δείχνει με το δάκτυλο, να στιγματίζει και να κλείνει τα μάτια σε οτιδήποτε καλό, η νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη αποτελεί όαση και μας δίνει την ευκαιρία να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να κατανοήσουμε ότι έφτασε η στιγμή της αλλαγής. Της ουσιαστικής και πραγματικής αλλαγής.

Συγκίνηση και μεγαλείο 

Το timing παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και για τον Γιώργο Καπουτζίδη, τίποτα δεν έγινε τυχαία. Όλοι γνωρίζαμε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, ένα ευρηματικό ηθοποιό και σεναριογράφο, με μοναδικό χιούμορ. Τώρα όμως, έρχεται να μας δείξει και μία διαφορετική πλευρά του. Την πιο αληθινή, την πιο ευθεντική. Έχοντας μιλήσει ανοικτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα, τον έχουμε δει να παίρνει ανοικτά θέση για σοβαρά ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και για θέματα που μας αφορούν όλους και τώρα, μας διηγείται μία ιστορία, που φέρει τη δική του, προσωπική ταυτότητα. Σε αυτήν τη σειρά, παρακολουθούμε μερικά από τα δικά του βιώματα, πολλά συναισθήματα που ενδεχομένως βίωσε κι ο ίδιος μεγαλώνοντας σε μία κοινωνία που δεν ήταν απόλυτα έτοιμη να δεχτεί συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις. Εν έτη 2022 -όμως- δεν μπορεί να ισχύει αυτό. Μπορεί ένας gay ήρωας να πρωταγωνιστήσει σε μία σειρά και να συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα επάνω του; Ναι μπορεί!

Στην προκειμένη περίπτωση -βέβαια- η συγκίνηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, με τον Πάνο Νάτση να ενσαρκώνει τον Οδυσσέα. Ο ταλαντούχος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες σε τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή του, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν, αλλά και σύσσωμο τον καλλιτεχνικό χώρο και μέσα από τις «ΣΕΡΡΕΣ» έχουμε -δυστυχώς- την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να απολαύσουμε το τεράστιο υποκριτικό του ταλέντο. Έχασε τη ζωή του με έναν τραγικό τρόπο, αλλά είναι σίγουρο πως οι δικοί του άνθρωποι θα αισθάνονται περήφανοι, βλέποντάς τον να υποδύεται με αυτόν τον τόσο ξεχωριστό τρόπο αυτόν τον χαρακτήρα, περνώντας στον τηλεθεατή μία σειρά από έντονα συναισθήματα. Μία must-see σειρά, με σπουδαίους ηθοποιούς κι ένα ακόμη πιο σπουδαίο σενάριο. Δείτε την και θα καταλάβετε!

Extra info: Η σειρά αποτελείται από δέκα επεισόδια κι έκανε πρεμιέρα στις 12 Απριλίου με διπλό επεισόδιο. Κάθε Παρασκευή θα υπάρχει νέο επεισόδιο, μόνο στο ΑΝΤ1+. Το ελληνικό κοινό θα μπορεί να απολαύσει τις «ΣΕΡΡΕΣ» αποκλειστικά στη συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+, κάνοντας εγγραφή στο antennaplus.gr.