fbpixel

Search icon
Search
September's Book Club: Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων του μήνα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας
ARTS & CULTURE

September's Book Club: Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων του μήνα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας

Ξεκινήστε τη fall season με τις καλύτερες προτάσεις αναγνωσμάτων


Η φθινοπωρινή σεζόν είναι εδώ και μαζί της φέρνει νέες κυκλοφορίες αναγνωσμάτων που αξίζει να εντάξετε στη βιβλιοθήκη σας! Καλύπτοντας το φάσμα όλων των γούστων, τα βιβλία αυτά βασίζονται στον άνθρωπο, σε ρεαλιστικά συμβάντα της καθημερινότητας, σε τόπους που γράφουν τη δική τους ιστορία και στην ίδια τη ζωή, ενώ εσείς ως αναγνώστες καλείστε να απαντήσετε σε ερωτήματα που θα σας γεννηθούν μέσα από τις σελίδες τους και θα σας κάνουν να γίνεται μέρος όλου του inside story, το οποίο διατυπώνεται και παίρνει ζωή από τη δική σας ματιά.

Ανακαλύψτε τα & ανανεώστε τη read list σας με τις προτάσεις που θα σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά το φετινό φθινόπωρο!

Η έβδομη σφραγίδα, Χρήστος Μαρσέλος

1-crNX1.jpg

Φέρνοντας στην επιφάνεια όλα όσα η ζωή έχει απωθήσει, ο Χρήστο Μαρσέλος αποτυπώνει μέσα από τη νέα του εκδοτική κυκλοφορία τον απτό ρεαλισμό που ορισμένοι αρνούνται να δεχθούν ως πραγματικότητα και να πορευτούν βάσει αυτού. Μια σειρά από γεγονότα που ξετυλίγονται στο πέρασμα των χρόνων, αποδεικνύουν πόσο πολύ η ζωή αλλάζει σύμφωνα με νέες συνθήκες που έρχονται στην επιφάνεια κι έχουν τον τρόπο να απασχολούν. Εκθέτεται, επίσης, η σκοτεινή πτυχή του θανάτου που καταφέρνει να στοιχειώνει τη σκέψη όλων, χωρίς παρόλα αυτά να τους ωθεί σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής που θα είναι απαλλαγμένος από οτιδήποτε τοξικό, με αρνητική χροιά και μίλια μακριά από την όρεξη του να ζεις, να εξελίσσεσαι και να βοηθάς όποιον το έχει ανάγκη.

Ταξίδι στο άλλο διάστημα, Σπύρος Βρεττός

2-9V7Up.jpg
Μέσα από το μυθιστόρημα του Σπύρου Βρεττού, η ζωή ενός 11χρονου αγοριού που οργιάζει η φαντασία του και διακατέχεται από πολλή όρεξη για να ζήσει, παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο που κάνει ξεκάθαρη την παιδική του αφέλεια που έρχεται σε κόντρα με την ανεξήγητη εξυπνάδα του, που στην πραγματικότητα μπορεί να εξηγηθεί. Ο μικρός Αλέκος, έχει το βλέμμα του ορθάνοιχτο σε ό,τι ζει και κινείται επί γης αλλά καταφέρνει να ξεκλέβει χρόνο και για τη δημιουργία ενός δικού του κόσμου -γεμάτου φαντασία και συναρπαστικά γεγονότα που το ένα διαδέχεται το άλλο. Κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά, ο ίδιος όµως είναι αποφασισµένος να ταξιδέψει και µε πλοία και µε διαστηµόπλοια -όχι µόνο για τη χαρά του ταξιδιού, την περιπέτεια ή την εξερεύνηση, αλλά για ένα σηµαντικότερο σκοπό: νιώθει την έντονη ανάγκη να στείλει ένα µήνυµα σε περισσότερο προηγµένους και σοφούς εξωγήινους πολιτισµούς, που να τους ζητάει να το βοηθήσουν να αντιµετωπίσει όλες τις αδικίες που αφθονούν απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη µας.

Διαδρομές αφής, Ουρανία Καραδέμητρου

1-u5hIp.jpg

Ένα νέο ανάγνωσμα που θα σας βάλει σε σκέψεις για τη δύναμη της φύσης, την ανθρώπινη ύπαρξη και, τελικά, για την ίδια τη ζωή. Μια συνηθισµένη σύγχρονη ελληνική οικογένεια που ζει στα Ιωάννινα, κάνει τη δική της διαδροµή και στην πορεία της έρχεται αντιµέτωπη µε το Θεό, τον έρωτα και το θάνατο. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας στερείται της αισθήσεως της όρασης, διαθέτει όµως ένα ιδιαίτερο χάρισµα και µε αυτό κινεί τα νήµατα της ιστορίας κι επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων γύρω της, µε έναν τρόπο µυστικό, σχεδόν αόρατο, για να οδηγήσει τον καθένα, χωρίς και η ίδια να το γνωρίζει, στην πορεία που προορίζεται να ακολουθήσει. Διανύει νοερά και παράλληλα, διά της αφής, διαδροµές πάθους, διαδροµές πόνου, διαδροµές χαράς και θλίψης. Όλες τους µυστικές, εσωτερικές κι απαγορευµένες, αφού µέσω αυτών εισέρχεται στον ψυχισµό των ανθρώπων που την περιβάλλουν και βιώνει τα συναισθήµατά τους. Η µοίρα της προδιαγεγραµµένη και γενναιόδωρα καθοριστική: να χαρίσει σε όλους µια σταλίτσα φως, από αυτό που της δόθηκε ως «αντίδωρο», γι’ αυτό που αντικειµενικά στερείται.

Η απατηλή ζωή των ενηλίκων, Έλενα Φερράντε

1-nBcaZ.jpg

Βλέποντας τη ζωή της να παίρνει άλλη μορφή, η νεαρή Τζοβάννα έρχεται αντιμέτωπη με τον καθρέφτη και παρατηρεί πόσο πολύ έχει αλλάξει το εφηβικό της πρόσωπο. Από ένα κορίτσι γεμάτο γλύκα και ταπεινότητα, μεταμορφώνεται σε μια «άσχημη» γυναίκα που πορεύεται με κακία κι επιθετικότητα στη ζωή της. Μετά την ευτυχισµένη όψη των παιδικών της χρόνων, αναζητά ένα νέο πρόσωπο, ακροβατώντας ανάµεσα σε δυο γειτονιές της Νάπολης στις οποίες κυλά το ίδιο αίµα, δυο γειτονιές που φοβούνται κι απεχθάνονται η µια την άλλη: τη Νάπολη ψηλά στο λόφο, που φορά το εκλεπτυσµένο της προσωπείο και τη Νάπολη χαµηλά, που παριστάνει την αχαλίνωτη, την αγοραία. Η Τζοβάννα παραπαίει από τα ψηλά στα χαµηλά, άλλοτε πέφτοντας µε ορµή κι άλλοτε σκαρφαλώνοντας σιγά σιγά, σαστισµένη µπροστά στο γεγονός πως είτε πάνω είτε κάτω, η Νάπολη µοιάζει µια πόλη δίχως απαντήσεις, δίχως διαφυγή.

Το καταραμένο βιβλίο, Tabula Rasa

4-R9EtN.jpg

Για εσάς που είστε λάτρεις των σκοτεινών ιστοριών, τα διηγήματα που φέρουν την υπογραφή 21 συγγραφέων και συγκεντρώνονται σε αυτό το ξεχωριστό ανάγνωσμα είναι ακριβώς ό,τι ψάχνετε! Αντλώντας έμπνευση από τα πιο εμβληματικά έργα της αρχαιοελληνικής ιστορίας, όπως ο δίσκος της Φαιστού και το κουτί της Πανδώρας, ξετυλίγεται μια διαφορετική πτυχή ανατρέποντας τα δεδομένα συντελώντας στην ανακάλυψη πιο σκοτεινών υποθέσεων που έρχονται στο φως. Υπό το πρίσμα της φαντασίας, κάθε σπουδαίο έργο λαμβάνει άλλο χαρακτήρα παντρεύοντας µε έξυπνο τρόπο το µύθο µε τη σύγχρονη πραγµατικότητα.

Καλή ανάγνωση!