fbpixel

Search icon
Search
Σε ποια μέρη του κόσμου μπορείτε να απολαύσετε έναν ηλιόλουστο χειμώνα;
ESCAPE

Σε ποια μέρη του κόσμου μπορείτε να απολαύσετε έναν ηλιόλουστο χειμώνα;

Οι προορισμοί που θα σας εκπλήξουν!


Μπορεί να έχουμε συνδέσει άρρηκτα τον χειμώνα με το χιόνι, τη βροχή και τις χαμηλές θερμοκρασίες, ωστόσο υπάρχουν προορισμοί οι οποίοι ξεχωρίζουν στον παγκόσμιο χάρτη για τον ήλιο από τον οποίο «σκεπάζονται» σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της winter seaosn. Κι επειδή τα ταξίδια είναι μια συνήθεια που σίγουρα μας έχει λείψει, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από το να εκμεταλλευτούμε τον φετινό χειμώνα, ώστε να θαυμάσουμε από κοντά τις χώρες που βρίσκονταν πάντα στα όνειρά μας.

Οι winter travelers κρατήστε σημειώσεις!

Βιετνάμ

Το Βιετνάμ αποτελεί ένα από τους πιο must προορισμούς για κάθε εποχή του χρόνου. Ειδικά για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι μια πολύ καλή ιδέα για να ξεφύγει κανείς από τις χαμηλές θερμοκρασίες και να γίνει «ένα» με το τροπικό κλίμα που επικρατεί εκεί. Ο ζεστός καιρός θα σας επιτρέψει να κάνετε το μπάνιο σας και να απολαύσετε το ηλιόλουστο σκηνικό σαν να βρίσκεστε σε κάποιο τροπικό νησί, που θα σας δώσει την αίσθηση πως ακόμα είναι καλοκαίρι.


Ντουμπάι

Για εσάς που θέλετε να βιώσετε τη χλιδή στο έπακρο, το Ντουμπάι αποτελεί μονόδρομο. Από τη μία οι θεαματικοί ουρανοξύστες κι από την άλλη μια ατελείωτη έρημος, συνθέτουν ένα all the way σκηνικό που σίγουρα θα λατρέψετε. Ένας τόπος που, αν και μακρινός, φιγουράρει στη λίστα με τους πιο κορυφαίους στον κόσμο, διεκδικώντας εκατομμύρια τουρίστες όλες τις εποχές του χρόνου. Οι γεύσεις, τα αρώματα, ο πολιτισμός και ο ήλιος που παραμένει αγέρωχος εκεί ψηλά δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα στην οποία αξίζει να αφεθείτε φέτος τον χειμώνα.


Μαυρίκιος

Άλλος ένας ονειρικός προορισμός που δίνει την αίσθηση ενός επίγειου παραδείσου. Στον Μαυρίκιο ο ήλιος και η ζέστη γίνονται οι βασικοί πρωταγωνιστές και δημιουργούν μια άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, η οποία φαντάζει τόσο δελεαστική μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα. Μια χώρα ήρεμη, γαλήνια, τόσο παραμυθένια, στην οποία το τροπικό κλίμα χαρίζει τις πιο μοναδικές στιγμές στους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο. Μια από τις καλύτερες επιλογές για εσάς που επιθυμείτε να ξεφύγετε για ένα χρονικό διάστημα από την έντονη αστική καθημερινότητα, προσφέροντας στον εαυτό σας μερικές ημέρες απόλυτης ξεγνοιασιάς.


Μαδέρα, Πορτογαλία

Η Μαδέρα είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Πορτογαλίας, όπου το πράσινο της φύσης έρχεται και «κουμπώνει» με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Πρόκειται για έναν τόσο που θεωρείται covid free, οπότε αξίζει μια θέση στην travel list σας για τον φετινό χειμώνα. Ο υπέροχος καιρός θα σας επιτρέψει να κάνετε το μπάνιο σας και στα φανταστικά νερά, αλλά και ηλιοθεραπεία κάτω από τον καυτό ήλιο. Bonus, εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δώσετε μια γευστική ευκαιρία στις local επιλογές σε φαγητό και ιδίως στα χορτοφαγικά πιάτα, μιας και η περιοχή φημίζεται για τα ολόφρεσκα λαχανικά της.


Μαλδίβες

Οι Μαλδίβες δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτήν εδώ τη λίστα, μιας και ανήκουν στην travel wish list όλων μας. Ίσως αυτή η περίοδος να είναι ιδανική για να πείτε «ναι» σε ένα τόσο μακρινό (και safe λόγω της ιδιωτικότητας που προσφέρει) ταξίδι που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. Ένας κορυφαίος προορισμός όπου τα tropical vibes απογειώνονται, μαζί τους και οι αισθήσεις των ταξιδιωτών! Και πάλι, η χαλαρωτική ατμόσφαιρα γίνεται ένας από τους βασικούς λόγους για να βρεθείτε εκεί, ενώ παράλληλα ο ήλιος λάμπει πάντοτε.


Cape Town

Χωρίς να έχει ούτε υπερβολική ζέστη ούτε, όμως, και κρύο το μακρινό Cape Town ανήκει δικαιωματικά στους top προορισμούς για όσους λατρεύουν το μπάνιο στη θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα. Πέρα από το μπλε στοιχείο και τις ολάνθιστες βουνοκορφές με θέα τον «λουσμένο» από τον ήλιο ουρανό, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εναρμονιστεί με τον «παλμό» του city lifestyle, θαυμάζοντας τη σύγχρονη αρχιτεκτονική που αποτυπώνεται μέσα από breathtaking κτίρια. Στο μεταξύ, οι νύχτες γίνονται ακόμα καλύτερες στα local στέκια για ποτό, το οποίο συνδυάζεται τέλεια με εκπληκτικό finger food.


Κεντρική φωτογραφία: Μαδέρα, Πορτογαλία